Gjest 1111 Skrevet 16. april 2004 #1 Skrevet 16. april 2004 Her sitter jeg og grubler fordi jeg bare kan kcal (kilokalorier), og har ikke peil når det kommer til matvarer som er merket med så og så mange Kj (kilojoule). Noen som vet hvordan jeg skal regne om fra kalorier til Kj? :-)
Gjest gjest1 Skrevet 16. april 2004 #2 Skrevet 16. april 2004 Nå har jeg regnet bittelitt, og kommet frem til at du deler KJ på ca 4.25. (Det blir en avrundingsfeil her et eller annet sted. Antageligvis ligger den nærmere 4.212 eller noe sånt, men 4.25 gir tilnærmet riktig svar.) Altså, 17 kilojoule er 4 kalorier, 17/4.25=4.
Sandra Skrevet 16. april 2004 #3 Skrevet 16. april 2004 En kalori tilsvarer 4.186 J og en kcal tilsvarer 4.186 kJ. I praksis brukes 4.2 som omregningsfaktor. Tabell for energigivende stoffer(1) 1g protein = 4 kcal ~> 17 kJ 1g Fett = 9 kcal ~> 38 kJ 1g Karbohydrater = 4 kcal ~> 17 kJ 1g Alkohol = 7 kcal ~> 29 kJ (1)Sortland, Kjersti. Ernæring. Fagbokforlaget 2001
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå