Gå til innhold

Trenger tips til magert pålegg, erstatning for smør og knekkebrød


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har til nå gått ned ca. 5kg, men er redd vekten min vil stoppe der. Jeg har kun gått ned ved å kutte ut unødvendige mellommåltider som jeg kun spiser fordi jeg vil ha noe "godt".

Derfor vil jeg prøve å begynne med å spise knekkebrød med magert pålegg og kutte ut smør. Til vanlig spiser jeg enten knekkebrød eller skiver med smør og ulike pålegg. Dette spiser jeg til frokost, kvelds og av og til lunsj.

Så hvilke pålegg er magre og inneholder få kalorier? Og hva kan jeg ha under slik at det ikke blir så "tørt"? Og hvis jeg MÅ ty til smør, hvilken er sunnest?

Og er det noen knekkebrød som er sunnere enn andre?

Videoannonse
Annonse
Gjest Emmanuelle
Skrevet

Bruk pesto under kyllingpålegg, det er supergodt :)

Skrevet

Tror jeg skal prøve å lage en pesto :)

Men hva med tapenader? Er det også sunt?

Skrevet

Lag knekkebrød av frø. Lavkarbo. Også har du pesto og kylling/kalkunskinke på og masse grønnsaker! NAM :)

Gjest Emmanuelle
Skrevet

Most avocado er også godt, spesielt under salte pålegg som parmaskinke e.l

Gjest winston
Skrevet (endret)

Pesto og tapenade er sunt, men har mye kalorier. Jeg bruker sennep (under ost/skinke) eller philadelfia 12% (under skinke/røkelaks o.l+masse grønt). Sistnevnte fås i forskjellige smaker, men jeg foretrekker naturell.

Bruker forresten rugsprø som regel, istedet for knekkebrød, og pøser på med pålegg og grønnsaker. Kjempegodt.

Endret av winston
AnonymBruker
Skrevet

Hei

Eg likar godt magre smøreostar,under skinke f.eks..det inneheld mykje protein og er mettande..og ha gjerne to skinker på kvart knekkebrød;)

Anonymous poster hash: 5dbd9...154

Skrevet

Pesto er godt men det er ca. 100 kalorier bare i én spiseskje.

Gjest småhjerte
Skrevet

Pesto under kjøttpålegg

Magre smøroster, kan evt blande krydder man liker i en naturell smørost

Skrevet

Jeg anbefaler å variere litt, slik at man ikke går lei :)

Selv spiser jeg en god del mager skinke eller kyllingost på tube, da med paprika eller persille på.

Jeg spiser en del kokt egg, eller lager omelett med løk, sopp, tomat, skinke og bruker som pålegg.

Det er veldig lurt å spise fiskepålegg til kvelden, da opptak av D-vitaminer er best om natten. Da varierer jeg mellom makrell i tomat, røkt laks eller ørret, reker, tomatsild, sursild, eller varmrøkt makrell. Eller rett og slett rester fra fiskemiddagen.

Utover dette varierer jeg med kokt skinke, kalkunskinke, spekeskinke/fenalår, en sjelden gang leverpostei, roastbiff, philadelfiaost.

Jeg varierer også tilbehøret: tomat, agurk, paprika og salat som de fleste bruker, men også avokado, alfaalfaspirer, bringebær, remulade, sylteagurk, rødbeter, krydder.

Et par eksempel til gode sammensetninger:

Knekkebrød/grovbrød med philadelfia, spekeskinke eller kalkunskinke, avokado og pepper.

Knekkebrød med philadelfia, fenalår og alfaalfaspirer.

Knekkebrød med kokt egg, agurk, smøreost, cherrytomater og pepper.

Knekkebrød med remulade, roastbiff, sylteagurk, rødløk

Jeg baker knekkebrød selv, bruker kun havregryn og frø, de smaker kjempegodt og er supersunt. Ellers anbefaler jeg denne artikkelen:

http://bramat.no/kosthold/tester/368-bramat-tester-knekkebrod

Når jeg blir "lei" av knekkebrød kjøper jeg de groveste brødene jeg finner på butikken, og av og til kjøper jeg hafler eller rugfler fra Hatting. Viktig med variasjon som sagt :D

Skrevet (endret)

hvis du vil kutte ned på kalorier og du liker smør så ville jeg brukt et tynt lag med lettmargarin. Det minimale laget du har på med lettmargarin/smøreost eller whatever har ikke mye å si. Pålegg med mye protein som for eksempel kjøtt eller egg er sunt og godt :)

Endret av karella
AnonymBruker
Skrevet

Anbefaler Vita sin lettmargarin. Den er fin og myk og smaker bedre enn f.eks. Soft Flora. Har halvparten så mye kcal. Vanlig margarin og smør har forresten like mye kcal.

Anonymous poster hash: 800fd...977

Gjest Ciegus
Skrevet

Jeg anbefaler å variere litt, slik at man ikke går lei :)

Selv spiser jeg en god del mager skinke eller kyllingost på tube, da med paprika eller persille på.

Jeg spiser en del kokt egg, eller lager omelett med løk, sopp, tomat, skinke og bruker som pålegg.

Det er veldig lurt å spise fiskepålegg til kvelden, da opptak av D-vitaminer er best om natten. Da varierer jeg mellom makrell i tomat, røkt laks eller ørret, reker, tomatsild, sursild, eller varmrøkt makrell. Eller rett og slett rester fra fiskemiddagen.

Utover dette varierer jeg med kokt skinke, kalkunskinke, spekeskinke/fenalår, en sjelden gang leverpostei, roastbiff, philadelfiaost.

Jeg varierer også tilbehøret: tomat, agurk, paprika og salat som de fleste bruker, men også avokado, alfaalfaspirer, bringebær, remulade, sylteagurk, rødbeter, krydder.

Et par eksempel til gode sammensetninger:

Knekkebrød/grovbrød med philadelfia, spekeskinke eller kalkunskinke, avokado og pepper.

Knekkebrød med philadelfia, fenalår og alfaalfaspirer.

Knekkebrød med kokt egg, agurk, smøreost, cherrytomater og pepper.

Knekkebrød med remulade, roastbiff, sylteagurk, rødløk

Jeg baker knekkebrød selv, bruker kun havregryn og frø, de smaker kjempegodt og er supersunt. Ellers anbefaler jeg denne artikkelen:

http://bramat.no/kosthold/tester/368-bramat-tester-knekkebrod

Når jeg blir "lei" av knekkebrød kjøper jeg de groveste brødene jeg finner på butikken, og av og til kjøper jeg hafler eller rugfler fra Hatting. Viktig med variasjon som sagt :D

Oppskriften på knekkebrødene du lager selv? :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...