:-) anna Skrevet 15. april 2004 #1 Del Skrevet 15. april 2004 - brød - boller - rundstykker ++ Har jeg lyst til å lære meg å lage. Men jeg har ikke funnet den perfekte oppskrift enda... Noen som vil dele sin klassiker?! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. april 2004 #2 Del Skrevet 15. april 2004 Denne oppskriften kan du bruke som grunnoppskrift til all gjærbakst. alltid veldig god :-) Grunndeig Ingredienser: 7 dl melk 1 pk gjær 2 ts salt 3 ss sukker 1 dl smeltet margarin 1 kg hvetemel Fremgangsmåte: Lunk melk og margarin, tilsett det tørre og arbeid til en smidig deig. La deigen heve, elt godt om og helst hev deigen enda en gang før du baker den ut. Rundstykker: Del deigen i to som hver deles opp i 20 like store emner. Form til rundstykker som settes på smurt stekeplate. Etterhev gjerne over et kar med med varmt vann. Pensle med sammenvispet egg. Stek ved 250 grader i 15 minutter. Avkjøl på rist. Formloff: Del deigen i fire og form til avlange, jevne brød som legges i godt smurte og strødde former. Etterhev. Pensle med sammenvispet egg og dryss med valmuefrø før steking ved 200 grader i 40 – 50 minutter. Flettebrød: Del deigen i fire som hver igjen deles opp i tre like store emner. Hver av disse trilles ut til jevne, tynne pølser. Legg disse ved siden av hverandre og flett sammen. Sørg for at fletten blir så jevn som mulig. Legg over på plate. Etterhev, pensle og stek ved 220 grader i 30 minutter. Horn: Her bør du helst la deigen heve bare en gang. Det er videre viktig ikke å elte deigen så meget at den blir for seig og vanskelig å kjevle ut. Del deigen i fire som hver kjevles ut til en leiv, ca. 30cm i diameter. Skjær leiven opp i 8 spisser som rulles sammen fra utsiden inn mot spissen. Legges svakt buet på platen med spissen ned mot platen. Etterhev, pensle og stek ved 250 grader i ca. 15 minutter. Avkjøles på rist. (her kan det eventuelt legges på fyll før hornene rulles sammen, som f.eks. ost og skinke, kjøttdeig og tomatsaus osv). Legger også med oppskriften til de beste amerikanske muffinsene, hvis du skulle ha bruk for det også; Amerikanske muffins Ingredienser: 2 ½ dl melk 1 egg ¾ dl matolje 4,8 dl hvetemel 1 ½ dl sukker 4 ts bakepulver 1 krm salt Fremgangsmåte: Det tørre og det våte blandes hver for seg. Deretter røres det tørre lett ut i væsken. Deigen skal være klumpete. Tilsett så smakstilsetningene. Stek ved 200 grader i 20 minutter. Smakstilsetninger: Sjokolademuffins: Litt mel byttes ut med noen spiseskjeer kakao, tilsett hakket sjokolade. Gulrotmuffins: Bytt sukkeret ut med brunt sukker, tilsett revet gulrot. Eplemuffins: Bytt sukkeret ut med brunt sukker, tilsett revet eple og kanel. Muffins med sjokolade: Tilsett hakket sjokolade. Bananmuffins: Tilsett most banan. Blåbærmuffins: Tilsett blåbær. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå