AnonymBruker Skrevet 23. juni 2013 #1 Skrevet 23. juni 2013 Jeg blir ikke helt klok på dette med varmebehandling og kjøtt; diverse jordmorråd/matportalen sier at man skal "varmebehandle alt kjøtt til 100 grader", og at røking ikke er god nok varmebehandling. Nå blir jo ikke kjøtt 100 grader med mindre man svir det istykker i panna(eks en kyllingfilet eller hva enn) - så jeg lurer på; noen som vet hvorvidt alle produsenter av pølser i Norge koker kjøttet tilstrekkelig på forhånd, og om det derfor er nok å bare trekke de i en 5-10 minutter så de blir varme(altså man varmebehandler de ikke særlig hjemme)? Er ikke interessert i "hysteri"-svar - så er det sagt Anonymous poster hash: 3cae8...0d8
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2013 #2 Skrevet 23. juni 2013 http://www.klikk.no/foreldre/gravid/article366233.ece Eller; ja altså, det jeg ville frem til var at dersom produsentene koker pølsene på forhånd så skal vel ikke listeria kunne oppstå slik det gjorde i disse pølsene her? Og jeg trodde heller ikke noen solgte rå pølser - så jeg blir ikke helt klok på hvordan produsentene faktisk varmebehandler dem på forhånd. Anonymous poster hash: 3cae8...0d8
Nerine_ Skrevet 23. juni 2013 #3 Skrevet 23. juni 2013 Pølser kjøpt i butikk (altså vanlig wiener og grill) kan spises uten å varmes opp siden de ikke er rå. 1
Stinelin Skrevet 23. juni 2013 #4 Skrevet 23. juni 2013 Jeg har alltid spist kalde både grill- og wienerpølser uten å bekymre meg for dette, de er som Nerine_ sier, ikke rå.
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2013 #5 Skrevet 23. juni 2013 Pølser kjøpt i butikk (altså vanlig wiener og grill) kan spises uten å varmes opp siden de ikke er rå. Ja, det var dette jeg også trodde - men hvorfor fant de da listeria i norske pølser og trakk dem fra markedet- og hvorfor sier de at man må ha oppvarming på 80grader i 8 min(vanligvis anbefales jo 5 min for "perfekte pølser") i artikkelen jeg linket til? Listeria skal vel ikke oppstå i kokt kjøtt? Anonymous poster hash: 3cae8...0d8
Nerine_ Skrevet 23. juni 2013 #6 Skrevet 23. juni 2013 Ja, det var dette jeg også trodde - men hvorfor fant de da listeria i norske pølser og trakk dem fra markedet- og hvorfor sier de at man må ha oppvarming på 80grader i 8 min(vanligvis anbefales jo 5 min for "perfekte pølser") i artikkelen jeg linket til? Listeria skal vel ikke oppstå i kokt kjøtt? Anonymous poster hash: 3cae8...0d8 Listeria kan oppstå i kokt kjøtt, f.eks etter holdbarhetsdato. Oppvarming av pølser går vel på at det er da de skal smake best.
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2013 #7 Skrevet 23. juni 2013 Listeria kan oppstå i kokt kjøtt, f.eks etter holdbarhetsdato. Oppvarming av pølser går vel på at det er da de skal smake best. Det vet jeg, men dette var ferske pølser som det jo sies i artikkelen - det ble testet hos mattilsynet, og ikke i gamle pølser eller pølser nært utløpsdato. Det leder meg til å anta at de faktisk ikke ER tilstrekkelig kokt på forhånd, og at det da kan være en viss risiko med å spise dem kalde/ikke veldig godt oppvarmet. Anonymous poster hash: 3cae8...0d8
AnonymBruker Skrevet 24. juni 2013 #8 Skrevet 24. juni 2013 Som nevnt er ikke vanlige grill- og wienerpølser rå i Norge, de er kokt på forhånd. Og jeg vil tro at dette var deler av grunnen til at man trakk tilbake så store mengder med pølser, fordi man kan spise dem kalde. Ved oppvarming er det nok ikke noe problem i alle fall, selv ikke for gravide!Anonymous poster hash: 184fa...714
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå