Gjest 1111 Skrevet 13. april 2004 #1 Del Skrevet 13. april 2004 Noen som har en god oppskrift? :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 14. april 2004 #2 Del Skrevet 14. april 2004 Anyone? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miss Marple Skrevet 14. april 2004 #3 Del Skrevet 14. april 2004 Jepps! Fått den av søsteren min som er baker, kjempe god!!! Te- brød, 6 stk anno 300 g. (Veldig grei å doble, for de er kjempe greie å fryse!) ca 5 dl varmt vann 1150 gram hv. mell 300 gram smeltet margarin 75 g gjær 0.5 dl fløte 200 g farin 1/2 ts salt Bland alt det tørre og tilsett væsken som må ha riktig temprature (37 ved fersk gjær og ca 40 ved tørrgjær). Eltes godt sammen og settes til heving i ca 45 min. Del deigen i seks like deler og kjevl ut hver del til et rektangel(bredde c 25 cm og lengden ca 30). Bunnen må være ganske tynn. Smør på smør, kanel og sukker (evntuelt annet fyll) på halve rektangelet og rull sammen. Kan være greit å pensle litt vann i skjøten slik at det henger sammen. Jeg pleier også å rulle inn kantene slik at det ser ut som en pølse. Legg på brett, tre stenger pr brett og etterhev ca 15 min. Pensle med egg og litt perlesukker på toppen. Stek på 200 grader i 10-15 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 15. april 2004 #4 Del Skrevet 15. april 2004 Tusen takk :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
L'Orage Skrevet 16. april 2004 #5 Del Skrevet 16. april 2004 Dette heter ikke te-brød, men det er himmelsk godt til en kopp te: Oste-focaccia: 1kg hv. mel 25g gjær 1 ts salt 1 ss sukker 6 1/2 dl lunkent vann 200 g cheddar ost 175 g norzola 175 g parmesan to store never ruccola Lag en grop i hvetemelet og hell i noe av vannet, samt sukker, salt og gjær. Bland godt, og tilsett resten av vannet. Eltes godt. Heves til dobbel størrelse. Kjevle ut et rektangel og legg ene delen på en bakeplate (med bakepapir eller dekket med mel) Fyll på med ost og ruccola, og legg andre halvdel av deigen over. Lim sammen kantene med litt vann. Etterhev i ca 30 min. Stekes på 180 grader, 25 minutter. La hvile (hvis du klarer) i ca 30 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 17. april 2004 #6 Del Skrevet 17. april 2004 Fant denne på internett: Tebrød Ingredienser 100 g smør/margarin 100 g sukker 1 egg 200 g hvetemel 1 ts bakepulver Slik gjør du Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett egg, mel og bakepulver. Arbeid deigen jevn. Del i to og trill hver til en lang pølse som trykkes flat, pensles og strøs med sukker og kanel. Stek ved 200 grader til de er gylne. Når de er stekt, skjæres stengene på skrå og tørkes i ovnen på svak varme. Aner ikke hvordan den er da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 17. april 2004 #7 Del Skrevet 17. april 2004 Enda flere oppskrifter tusen takk! :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå