Gå til innhold

Te-brød?


Gjest 1111

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jepps! Fått den av søsteren min som er baker, kjempe god!!!

Te- brød, 6 stk anno 300 g. (Veldig grei å doble, for de er kjempe greie å fryse!)

ca 5 dl varmt vann

1150 gram hv. mell

300 gram smeltet margarin

75 g gjær

0.5 dl fløte

200 g farin

1/2 ts salt

Bland alt det tørre og tilsett væsken som må ha riktig temprature (37 ved fersk gjær og ca 40 ved tørrgjær). Eltes godt sammen og settes til heving i ca 45 min.

Del deigen i seks like deler og kjevl ut hver del til et rektangel(bredde c 25 cm og lengden ca 30). Bunnen må være ganske tynn. Smør på smør, kanel og sukker (evntuelt annet fyll) på halve rektangelet og rull sammen. Kan være greit å pensle litt vann i skjøten slik at det henger sammen. Jeg pleier også å rulle inn kantene slik at det ser ut som en pølse. Legg på brett, tre stenger pr brett og etterhev ca 15 min. Pensle med egg og litt perlesukker på toppen. Stek på 200 grader i 10-15 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette heter ikke te-brød, men det er himmelsk godt til en kopp te:

Oste-focaccia:

1kg hv. mel

25g gjær

1 ts salt

1 ss sukker

6 1/2 dl lunkent vann

200 g cheddar ost

175 g norzola

175 g parmesan

to store never ruccola

Lag en grop i hvetemelet og hell i noe av vannet, samt sukker, salt og gjær. Bland godt, og tilsett resten av vannet. Eltes godt. Heves til dobbel størrelse. Kjevle ut et rektangel og legg ene delen på en bakeplate (med bakepapir eller dekket med mel) Fyll på med ost og ruccola, og legg andre halvdel av deigen over. Lim sammen kantene med litt vann.

Etterhev i ca 30 min.

Stekes på 180 grader, 25 minutter. La hvile (hvis du klarer) i ca 30 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant denne på internett:

Tebrød

Ingredienser

100 g smør/margarin

100 g sukker

1 egg

200 g hvetemel

1 ts bakepulver

Slik gjør du

Rør smør og sukker lyst og lett. Tilsett egg, mel og bakepulver. Arbeid deigen jevn. Del i to og trill hver til en lang pølse som trykkes flat, pensles og strøs med sukker og kanel. Stek ved 200 grader til de er gylne. Når de er stekt, skjæres stengene på skrå og tørkes i ovnen på svak varme.

Aner ikke hvordan den er da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...