Hedda-78 Skrevet 20. juni 2013 #1 Del Skrevet 20. juni 2013 OK, jeg er rimelig ny i denne sunnhetstrenden, men nå er det tydeligvis på tide. Har litt problem med å orientere meg, så jeg bare spør: Hva er magert pålegg? Jeg har spist Mager ost fra tube, og kalkunfilet. Finnes det noe som er like magert? Og hva er definisjonen på magert? Et gitt antall kcal pr 100gr? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mrs. Random Nick Skrevet 20. juni 2013 #2 Del Skrevet 20. juni 2013 Makrell i tomat, tunfisk, laks på boks, sardiner, skinke, agurk, kalkunfilétskiver (sånn som ser ut som skinkepålegg) osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest JakeGreen Skrevet 20. juni 2013 #3 Del Skrevet 20. juni 2013 Makrell i tomat, laks på boks og sardiner er ikke magert pålegg. Med det sagt, så ser jeg ikke noen grunn til å spise magert og dette er fine pålegg på skiven, skjønt jeg foretrekker ferskere vare. Det er prosessert mat og sukker som er 'fienden', ikke fett. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Darko Skrevet 20. juni 2013 #4 Del Skrevet 20. juni 2013 Alle prior sine kyllingpålegg er delicious. San man også bytte ut smør med mager smørost, typ philadelphia Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Muscae Skrevet 20. juni 2013 #5 Del Skrevet 20. juni 2013 Pålegget er ikke alltid det viktigste, det er hva du har under... Det er enormt mye kalorier i hvetemel, så bruk grove brødtyper eller knekkebrød, så kan du ha mer pålegg. Men det var ikke det du spurte om. Skinkepålegg, kalkun, kylling er veldig magert. Du får lette ostetyper av de fleste merker, men de er tørre og smaker lite. Smør og majones er veldig fett, og bør unngås så mye som mulig. Fyll på med grønnsaker, paprika, agurk og tomat passer på de fleste smørbrød. Da blir det også saftig uten smør. Når det er sagt kommer det egentlig an på mengde. Kaviar for eksempel 430 kcal per 100g, men når spiser du egentlig 100 gram kaviar? Om du bruker ca 5 gram kaviar på en skive (har ikke veid det, men tipper sånn ca) så får du kun i deg 22,5 kcal, selv om kaviar i utgangspunktet ikke er magert... Nå går jeg selvfølgelig ut i fra at du regner kalorier og ikke karbohydrater. På lavkarbo kan du spise mye pålegg, og gjerne fete oster, smør og majones, salami og andre fete pålegg, men det er begrenset hva du kan ha under... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Muscae Skrevet 20. juni 2013 #6 Del Skrevet 20. juni 2013 Egg er også forholdsvis magert, og har en stor fordel med at det metter veldig godt og lenge. Så om du spiser to egg (stekt, kokt, eggerøre eller mager omelett) så får du i deg rundt 150 kcal, men er mett lenge, og kan kanskje droppe en av skivene. Det er rundt 100 kcal i en skive med veldig grovt brød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2013 #7 Del Skrevet 20. juni 2013 Om du vil være sunn, så er det første du bør gjøre å kutte ut tankegangen om at magert er synonymt med sunt... Anonymous poster hash: bcf55...3d8 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2013 #8 Del Skrevet 20. juni 2013 Om du vil være sunn, så er det første du bør gjøre å kutte ut tankegangen om at magert er synonymt med sunt... Anonymous poster hash: bcf55...3d8 Enig. Trodde egentlig vi var over den hypen om at sunt tilsvarer lite kalorier. Vi trenger fett, proteiner, karbs og hele sulamitten - alle i sin moderate dose. Anonymous poster hash: 90beb...9ed 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2013 #9 Del Skrevet 20. juni 2013 Egg er også forholdsvis magert, og har en stor fordel med at det metter veldig godt og lenge. Så om du spiser to egg (stekt, kokt, eggerøre eller mager omelett) så får du i deg rundt 150 kcal, men er mett lenge, og kan kanskje droppe en av skivene. Det er rundt 100 kcal i en skive med veldig grovt brød. Jøss, når ble 64% av energien fra fett regnet som magert? Men jeg støtter rådene dine. Kutt ned på (og gjerne ut) brød og spis masse egg! Anonymous poster hash: bf5be...059 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Muscae Skrevet 20. juni 2013 #10 Del Skrevet 20. juni 2013 Jøss, når ble 64% av energien fra fett regnet som magert? Men jeg støtter rådene dine. Kutt ned på (og gjerne ut) brød og spis masse egg! Anonymous poster hash: bf5be...059 Okey, så roter jeg kanskje litt med begrepene mine her (spiser lavkarbo, masse egg!). Men egg er sunt, metter godt, og selv om det i seg selv ikke er magert, så metter det såpass bra at du kan spare andre kcal da.. Var vel egentlig det jeg mente... Du kan spise ganske mye annet pålegg, og ende opp i samme kcal-mengde, men langt i fra bli like mett.. Så, etter min mening, er en brødskive med to egg er bedre enn to skiver med kalkunpålegg, fordi det metter bedre og lengre. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 20. juni 2013 #11 Del Skrevet 20. juni 2013 Okey, så roter jeg kanskje litt med begrepene mine her (spiser lavkarbo, masse egg!). Men egg er sunt, metter godt, og selv om det i seg selv ikke er magert, så metter det såpass bra at du kan spare andre kcal da.. Var vel egentlig det jeg mente... Du kan spise ganske mye annet pålegg, og ende opp i samme kcal-mengde, men langt i fra bli like mett.. Så, etter min mening, er en brødskive med to egg er bedre enn to skiver med kalkunpålegg, fordi det metter bedre og lengre. Jepp, jeg er enig - og jeg spiser lavkarbo selv. Jeg merker også at jeg blir mye mer mett av egg enn av grovbrød med magert pålegg. Jeg reagerte bare på at noen kalte egg for magert. Anonymous poster hash: bf5be...059 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Muscae Skrevet 20. juni 2013 #12 Del Skrevet 20. juni 2013 Jepp, jeg er enig - og jeg spiser lavkarbo selv. Jeg merker også at jeg blir mye mer mett av egg enn av grovbrød med magert pålegg. Jeg reagerte bare på at noen kalte egg for magert. Anonymous poster hash: bf5be...059 Om jeg får forsvare meg litt her så skrev jeg "forholdsvis magert." Kan også si det samme om makrell i tomat (kjøp filet, og pirk bort litt av tomatsausen da, er du snill...). Det er ikke magert i seg selv, men metter godt, og du kan fint droppe en skive, og heller spise en liten boks makrell, som gjør at du får i deg masse viktige fettsyrer, samt protein, istedenfor tomme karbohydrater. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Despicable Me Skrevet 21. juni 2013 #13 Del Skrevet 21. juni 2013 OK, jeg er rimelig ny i denne sunnhetstrenden, men nå er det tydeligvis på tide. Har litt problem med å orientere meg, så jeg bare spør: Hva er magert pålegg? Jeg har spist Mager ost fra tube, og kalkunfilet. Finnes det noe som er like magert? Og hva er definisjonen på magert? Et gitt antall kcal pr 100gr? Produkter som innholder mindre enn 10% fett regnet som magert pålegg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Keikolina Skrevet 21. juni 2013 #14 Del Skrevet 21. juni 2013 Smaker det dritt er det som regel sunt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MilleVanille Skrevet 22. juni 2013 #15 Del Skrevet 22. juni 2013 Smaker det dritt er det som regel sunt. Mager skinke og kalkun/kyllingfilet-pålegg smaker ikke dritt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. juni 2013 #16 Del Skrevet 22. juni 2013 Enig. Trodde egentlig vi var over den hypen om at sunt tilsvarer lite kalorier. Vi trenger fett, proteiner, karbs og hele sulamitten - alle i sin moderate dose. Anonymous poster hash: 90beb...9ed Feil. Vi trenger fett og proteiner. Det finnes ingen karbohydrater som vitenskapen beskriver som essensielle. Anonymous poster hash: bcf55...3d8 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå