Nerine_ Skrevet 18. juni 2013 #1 Skrevet 18. juni 2013 Tenkte jeg skulle prøve å lage rundtstykkedeig på kvelden, og la den heve over natten. Har lest litt rundt og fant en blogg der det sto at man skulle trille ut rundtsykkene før man satte deigen i kjøleskaper for heving. Hva er egentlig riktig, å la deign heve i kjøleskapet før man triller den ut eller trille ut før heving?
AnonymBruker Skrevet 19. juni 2013 #2 Skrevet 19. juni 2013 begge deler går veldi fint.har du plass i kjøleskapet ditt til bollene, så er jo det mindre arbeid for deg på mårningen. Anonymous poster hash: 8c111...af2
Brunhilde Skrevet 19. juni 2013 #3 Skrevet 19. juni 2013 Jeg syns det fungerer veldig greit å trille rundstykkene ut og sette brettet i kjøleskapet. Når de skal stekes tar jeg brettet ut og lar det står på benken mens ovnen blir varm, lettvint måte å få deilige, ferske rundstykker til frokost. 1
Nerine_ Skrevet 19. juni 2013 Forfatter #4 Skrevet 19. juni 2013 Tusen takk for svar. Hvordan er det med gjærmengden, oppskriften sier egentlig 50g ferskgjær. Skal jeg bruke mindre siden det skal heve kaldt over tid?
Brunhilde Skrevet 19. juni 2013 #5 Skrevet 19. juni 2013 Tusen takk for svar. Hvordan er det med gjærmengden, oppskriften sier egentlig 50g ferskgjær. Skal jeg bruke mindre siden det skal heve kaldt over tid? Jeg tror jeg ville halvert gjærmengden. Husk å bruke kald væske også.
Nerine_ Skrevet 19. juni 2013 Forfatter #6 Skrevet 19. juni 2013 Jeg tror jeg ville halvert gjærmengden. Husk å bruke kald væske også. Takk for hjelpen
Susa Skrevet 20. juni 2013 #7 Skrevet 20. juni 2013 Jeg syns kaldhevet deig er veldig god å jobbe med, så jeg hadde trillrt ut rundstykkene dagen etter, men det kommer jo ann på hvor god tid du har.
Nerine_ Skrevet 22. juni 2013 Forfatter #8 Skrevet 22. juni 2013 Jeg syns kaldhevet deig er veldig god å jobbe med, så jeg hadde trillrt ut rundstykkene dagen etter, men det kommer jo ann på hvor god tid du har. Jeg trillet de ut dagen før og resultatet ble veldig bra 1
boks Skrevet 22. juni 2013 #9 Skrevet 22. juni 2013 (endret) Jeg pleier å sette deigen (bruker halve gjærmengden og kald væske), la den elte i maskin i 10-15 minutter også rulle boller og sette de på bakepapir i kjøleskapet. Hvis du har lite kjøleskap som meg, anbefaler jeg å ha litt ekstra mel under bollene slik at de er lette å få av bakepapiret dagen etter når de skal på brettet. På morgenen pleier jeg å sette på ovnen også legge håndlæ over og la de hvile på benken i 15 minutter eller lenger. EDIT: skrivefeil Endret 22. juni 2013 av boks
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå