FrøkenBaker Skrevet 18. juni 2013 #1 Skrevet 18. juni 2013 (endret) Problemet er at jeg har laktoseintoleranse, men elsker å bake. Forsåvidt greit, men mange oppskrifter har litt melkesjokolade eller "vanlig" sjokolade i seg, noe jeg ikke tåler. Har dere noen lure triks for å lage "lys" sjokolade uten laktoseholdige ting som tørrmelk som tilsetning? Mange takk! Endret 18. juni 2013 av FrøkenBaker
AnonymBruker Skrevet 18. juni 2013 #2 Skrevet 18. juni 2013 Problemet er at jeg har laktoseintoleranse, men elsker å bake. Forsåvidt greit, men mange oppskrifter har litt melkesjokolade eller "vanlig" sjokolade i seg, noe jeg ikke tåler. Har dere noen lure triks for å lage "lys" sjokolade uten laktoseholdige ting som tørrmelk som tilsetning? Mange takk! Kan du ikke bare bruke mørk sjokolade i? Du får jo kjøpt den i varianter fra 100% og helt ned i 45% (vanlig kokesjokolade i butikken) så du får den så intens sjokoladete du vil. Om du vil ha melkesjokolade spesifikt så kan jeg ikke tenke meg noen grunn til at du i kaker, topping etc ikke kan smelte mørk sjokolade og røre i kokosmelk, mandelmelk, sojamelk e.l. alt etter hva du liker. Anonymous poster hash: 68118...b95
FrøkenBaker Skrevet 19. juni 2013 Forfatter #3 Skrevet 19. juni 2013 Kan du ikke bare bruke mørk sjokolade i? Du får jo kjøpt den i varianter fra 100% og helt ned i 45% (vanlig kokesjokolade i butikken) så du får den så intens sjokoladete du vil. Om du vil ha melkesjokolade spesifikt så kan jeg ikke tenke meg noen grunn til at du i kaker, topping etc ikke kan smelte mørk sjokolade og røre i kokosmelk, mandelmelk, sojamelk e.l. alt etter hva du liker. Anonymous poster hash: 68118...b95 Den lyseste fra pamil, (som er den eneste tilnærmet lys jeg finner i butikkene,) smaker pyton. Det med å smelte og blande inn melk har blitt prøvd ut før, og for å gjøre det noe lysere i det hele tatt må det til såpass mye at det blir alt for tyntflytende. Kanskje jeg bare skal prøve sånn "lag hjemme" sjokolade-kit.
Gjest hva som helst Skrevet 19. juni 2013 #4 Skrevet 19. juni 2013 (endret) Burde ikke kakao+smør+sukker gjøre omtrent samme nytten? (jeg er ingen ekspert i det hele tatt) Edit: Smør er vel laktose.. men annet egnet erstatning Endret 19. juni 2013 av Flyndrefisken
Severus Skrevet 20. juni 2013 #5 Skrevet 20. juni 2013 Meierismør inneholder 0.6 g laktose pr 100 g så det er ikke all verden med laktose. Å den mørkeste sjokoladen til Freia Premium er laktosefri.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå