FrøkenBaker Skrevet 18. juni 2013 #1 Del Skrevet 18. juni 2013 (endret) Problemet er at jeg har laktoseintoleranse, men elsker å bake. Forsåvidt greit, men mange oppskrifter har litt melkesjokolade eller "vanlig" sjokolade i seg, noe jeg ikke tåler. Har dere noen lure triks for å lage "lys" sjokolade uten laktoseholdige ting som tørrmelk som tilsetning? Mange takk! Endret 18. juni 2013 av FrøkenBaker Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/752220-et-laktosedilemma-gj%C3%B8re-m%C3%B8rk-sjokolade-lys/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. juni 2013 #2 Del Skrevet 18. juni 2013 Problemet er at jeg har laktoseintoleranse, men elsker å bake. Forsåvidt greit, men mange oppskrifter har litt melkesjokolade eller "vanlig" sjokolade i seg, noe jeg ikke tåler. Har dere noen lure triks for å lage "lys" sjokolade uten laktoseholdige ting som tørrmelk som tilsetning? Mange takk! Kan du ikke bare bruke mørk sjokolade i? Du får jo kjøpt den i varianter fra 100% og helt ned i 45% (vanlig kokesjokolade i butikken) så du får den så intens sjokoladete du vil. Om du vil ha melkesjokolade spesifikt så kan jeg ikke tenke meg noen grunn til at du i kaker, topping etc ikke kan smelte mørk sjokolade og røre i kokosmelk, mandelmelk, sojamelk e.l. alt etter hva du liker. Anonymous poster hash: 68118...b95 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/752220-et-laktosedilemma-gj%C3%B8re-m%C3%B8rk-sjokolade-lys/#findComment-12854815 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrøkenBaker Skrevet 19. juni 2013 Forfatter #3 Del Skrevet 19. juni 2013 Kan du ikke bare bruke mørk sjokolade i? Du får jo kjøpt den i varianter fra 100% og helt ned i 45% (vanlig kokesjokolade i butikken) så du får den så intens sjokoladete du vil. Om du vil ha melkesjokolade spesifikt så kan jeg ikke tenke meg noen grunn til at du i kaker, topping etc ikke kan smelte mørk sjokolade og røre i kokosmelk, mandelmelk, sojamelk e.l. alt etter hva du liker. Anonymous poster hash: 68118...b95 Den lyseste fra pamil, (som er den eneste tilnærmet lys jeg finner i butikkene,) smaker pyton. Det med å smelte og blande inn melk har blitt prøvd ut før, og for å gjøre det noe lysere i det hele tatt må det til såpass mye at det blir alt for tyntflytende. Kanskje jeg bare skal prøve sånn "lag hjemme" sjokolade-kit. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/752220-et-laktosedilemma-gj%C3%B8re-m%C3%B8rk-sjokolade-lys/#findComment-12856384 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hva som helst Skrevet 19. juni 2013 #4 Del Skrevet 19. juni 2013 (endret) Burde ikke kakao+smør+sukker gjøre omtrent samme nytten? (jeg er ingen ekspert i det hele tatt) Edit: Smør er vel laktose.. men annet egnet erstatning Endret 19. juni 2013 av Flyndrefisken Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/752220-et-laktosedilemma-gj%C3%B8re-m%C3%B8rk-sjokolade-lys/#findComment-12859505 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Severus Skrevet 20. juni 2013 #5 Del Skrevet 20. juni 2013 Meierismør inneholder 0.6 g laktose pr 100 g så det er ikke all verden med laktose. Å den mørkeste sjokoladen til Freia Premium er laktosefri. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/752220-et-laktosedilemma-gj%C3%B8re-m%C3%B8rk-sjokolade-lys/#findComment-12859826 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå