Nerine_ Skrevet 4. juni 2013 #1 Skrevet 4. juni 2013 Hvis jeg koker opp havregrøt, hvor lenge er den holdbar i kjøleskapet? Tenker da selvfølgelig å tilsette mme når den skal brukes.
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2013 #2 Skrevet 4. juni 2013 Nei, må alltid være fersk! Anonym poster: d0cc641b2645a147c3e1e6cf35379e3f 1
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2013 #3 Skrevet 4. juni 2013 Hva er vitsen med det? Det tar jo tre minutter å tilberede havregrøt i mikroen. Anonym poster: 40117f44f65fd92dfb88e6cdacf4fbbb 1
Nerine_ Skrevet 4. juni 2013 Forfatter #4 Skrevet 4. juni 2013 Hva er vitsen med det? Det tar jo tre minutter å tilberede havregrøt i mikroen. Anonym poster: 40117f44f65fd92dfb88e6cdacf4fbbb Man er ikke alltid i nærheten av en mikro
Nerine_ Skrevet 4. juni 2013 Forfatter #5 Skrevet 4. juni 2013 Nei, må alltid være fersk! Anonym poster: d0cc641b2645a147c3e1e6cf35379e3f Hva er grunnen til det egentlig?
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2013 #6 Skrevet 4. juni 2013 Tar vel like lang tid p varme igjen som å koke en ny? Særlig om man ikke har mikro. Det finnes ferdiggrøt på glass. Anonym poster: 7ad4394ddf2309f311fc08943843dcdf 1
Nerine_ Skrevet 4. juni 2013 Forfatter #7 Skrevet 4. juni 2013 Tar vel like lang tid p varme igjen som å koke en ny? Særlig om man ikke har mikro. Det finnes ferdiggrøt på glass. Anonym poster: 7ad4394ddf2309f311fc08943843dcdf Poenget med å lage grøt selv er jo å unngå ferdiggrøt.... 2
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2013 #8 Skrevet 4. juni 2013 Poenget med å lage grøt selv er jo å unngå ferdiggrøt.... Tilsetter man først mme i grøten forsvinner det meste av poenget med å unngå ferdiggrøten mener nå jeg. Gir mme selv så det er ikke ment som å dømme det, men mesteparten av det negative med kjøpegrøten er jo nettopp det samme som er i mme. Evnt bruker man Holle sine ferdiggrøter uten melk og sukker som går på et vips å lage, om man først skal ha i mme uansett Anonym poster: 7ad4394ddf2309f311fc08943843dcdf
Stinelin Skrevet 4. juni 2013 #9 Skrevet 4. juni 2013 Tror kanskje ville prøvd å lage opp litt ekstra og prøvesmake selv hvordan den utvikler seg. Vet ikke hvordan det går med næringa, men det er nok ikke farlig så lenge den smaker greit? Når det er sagt foretrekker jeg fersk grøt, og ville laget det til barnet også. I situasjoner hvor det var vanskelig å koke grøt hadde jeg heller brukt Holle havregrøt enn å lage for flere dager tror jeg.
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2013 #10 Skrevet 5. juni 2013 Næringen er det viktigste. Du må derfor lage ny hver gang. Anonym poster: d0cc641b2645a147c3e1e6cf35379e3f 2
Gjest Magdalene Skrevet 5. juni 2013 #11 Skrevet 5. juni 2013 Nei, grøt bør serveres ferskt. Så får du heller ha en pakke med kjøpegrøt stående til slike situasjoner, eller smøre med en skive i stedet når dere skal på farten. 1
Tolly Skrevet 5. juni 2013 #12 Skrevet 5. juni 2013 Hvis du lager havregrøt av store havregryn ser jeg ingen problemer med å la den stå til kvelden etter. Kornvarer trenger egentlig å bløtlegges, så i mine øyne er et døgn gammel havregrøt mer næringsrik enn "fersk" havregrøt. Her i huset maler jeg selv store havregryn til grovmel i blenderen. Så setter jeg ønsket mengde havremel i bløt i smørsmelteren fra om morgenen. Mange idrettsfolk bløtlegger havren i melk i kjøleskap for å ha den klar til koking morgenen etter. Helsesentre bløtlegger kornet de skal bake brød på et halvt døgn tidligere. Så jeg skjønner ikke hvorfor noen her finner dekning for å påstå at næringsverdien er best i havregryn som ikke er bløtlagt. 4
miesol Skrevet 6. juni 2013 #13 Skrevet 6. juni 2013 Havregrøt til baby kan oppbevares i kjøleskap i maks 3 døgn, og i tillegg er det lurt å bløtlegge havregryn/havremel i noen timer eller over natten sammen med litt hvete for å gjøre jernet mest mulig tilgjengelig. I forhold til jerninntak er det også lurt med samtidig inntak av c-vitamin, f.eks ved å tilsette c-vitaminrik frukt i grøten. 1
Nerine_ Skrevet 7. juni 2013 Forfatter #14 Skrevet 7. juni 2013 (endret) Takk for svar. Men dette ser ikke ut til å bli ett problem likevell, babyen min liker ikke hjemmelaget grøt visst. Har dere noen tips? Har kokt opp finmalt havregryn med vann, og tilsatt mme og en fruktmos hun liker. Men hun blir ganske så sint når jeg gir henne denne grøten. Kjøpegrøt går ned på høykant. Endret 7. juni 2013 av Nerine_
AnonymBruker Skrevet 7. juni 2013 #15 Skrevet 7. juni 2013 Takk for svar. Men dette ser i.kikke ut til å bli ett problem likevell, babyen min liker ikke hjemmelaget grøt visst. Har dere noen tips? Har kokt opp finmalt havregryn med vann, og tilsatt mme og en fruktmos hun liker. Men hun blir ganske så sint når jeg gir henne denne grøten. Kjøpegrøt går ned på høykant. Da hadde jeg gitt kjøpegrøt, så lenge du bruker mme er det mindre forskjell på ferdig og kjøpegrøt siden det meste som er negativt i ferdiggrøten er det samme som er i mme. Du kan og teste ut Holle sin havregrøt og se om hun liker den. Du kan også evnt blande ferdiggrøt og hjemmegrøt og så blande i mindre og mindre ferdiggrøt og se om hun venner seg til smaken.Anonymous poster hash: 7ad43...cdf
AnonymBruker Skrevet 7. juni 2013 #16 Skrevet 7. juni 2013 Da hadde jeg gitt kjøpegrøt, så lenge du bruker mme er det mindre forskjell på ferdig og kjøpegrøt siden det meste som er negativt i ferdiggrøten er det _ som er i mme. Du kan og teste ut Holle sin havregrøt og se om hun liker den. Du kan også evnt blande ferdiggrøt og hjemmegrøt og så blande i mindre og mindre ferdiggrøt og se om hun venner seg til smaken.Anonymous poster hash: 7ad43...cdf Oi, ble noe feil med siteringen der gittAnonymous poster hash: 7ad43...cdf
Gjest Magdalene Skrevet 7. juni 2013 #17 Skrevet 7. juni 2013 Det er bare å forsøke å gi det noen ganger. Trenger nok bare litt tid til å vende seg til smaken 1
Gjest Magdalene Skrevet 7. juni 2013 #18 Skrevet 7. juni 2013 Det er bare å forsøke å gi det noen ganger. Trenger nok bare litt tid til å vende seg til smaken
Tolly Skrevet 7. juni 2013 #19 Skrevet 7. juni 2013 Hvor gammel er barnet? Det kan være noe ned konsistensen. Bare prøv flere ganger.
Nerine_ Skrevet 8. juni 2013 Forfatter #20 Skrevet 8. juni 2013 Hvor gammel er barnet? Det kan være noe ned konsistensen. Bare prøv flere ganger. 6 mnd. Men jeg har gjort om havregrynen til mel omtrent, så den er ikke noe mer klumpete enn kjøpegrøten. Tror kankje problemet er at havregrøt blir litt seig og limaktig. Noe jeg kan gjøre for å unngå det?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå