Hoppetaujenta Skrevet 4. juni 2013 #1 Skrevet 4. juni 2013 1. Trinn for trinn - hvordan lager du din beste "middag fra havet"? 2. Hva er det du har i som gir retten det lille ekstra? 3. Kjøper du fisk rett fra båt, selvfisket, fiskehandlerens disk, eller blir det halvfabrikata fra frysedisken? 4. Hvor ofte har du fisk til middag?
MLy92 Skrevet 4. juni 2013 #2 Skrevet 4. juni 2013 Fiskedisken, båt eller selvfisket Ørret for eksempel 1. Fisk ørreten 2. Ta ut innvollene før du drar fa fiskeplassen(husk å ta med kniv) 3. Hjemme: mariner den med sitronpepper, og ha masse mel inni fisken og utapå. Så la fisken så en stund 4. La melet som setter seg fast være på, ta olje i panna og stek fisken til den ser fin ut Ved siden av fisken: (dette går vel an å ha til de fleste fisker regner jeg med) - Raspete eller kokte gulerøtter - Kokte poteter - Ertestuing - Tyttebær - Smeltet smør 1
skruf Skrevet 4. juni 2013 #3 Skrevet 4. juni 2013 Legg torskestykker på et fat og strø over salt, la stå i kjøleskap natta over. Kok opp ei gryte med vann, og putt torskestykkene nedi, la det trekke på svak varme i 10-15min. Lag ei god potetstappe og server lettsaltet torsk og potetstappe med sprøstekt bacon til:) Plukkfisk er også godt; Lag en tykk hvitsaus. Kok opp torsk og poteter (bruk gjerne potetrester hvis du har fra dagen før) Brun purreløk og løk i smør i ei gryte. Skjær torsk og poteter i biter og brun det litt sammen med purreløk og løk. Bland alt sammen i hvitsausen. Server med spøstekt bacon til! Vi bruker litt forskjellig fisk. Det beste er selvfisket eller fra fiskehandleren, hvis ikke kjøper vi fra frysedisken:) 1
Hoppetaujenta Skrevet 4. juni 2013 Forfatter #4 Skrevet 4. juni 2013 Dette høres godt ut! Kanskje noen har en god oppskrift på fiskegrateng også?
skruf Skrevet 4. juni 2013 #5 Skrevet 4. juni 2013 Jeg har laget denne mange ganger, er knallgod; http://www.matprat.no/oppskrifter/type-rett/middagsrett/ovnsretter/fiskegrateng Idag skal vi ha laks! Tar laksefileter og stør salt og pepper på begge sidene, freser de i smør i panna til de får ei fin stekeskorpe, også ettersteker jeg de i ildfast form i stekeovnen på 200g i ca 10-15min. Serverer med kokte poteter, raspet gulrot, agurksalat og litt rømme. Agurksalat; 1 slangeagurk 2ss vann 1ss sukker 2ss 7% eddik 1/2 ts salt 1/2ts hvit pepper. Bland vann, eddik, sukker, salt og pepper sammen, rør godt. Skiv opp agurken (veldig kjapt å bruke ostehøvel) og bland sammen med væsken. La det stå litt i kjøleskap før servering. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå