Bridezilla2013 Skrevet 4. juni 2013 #1 Skrevet 4. juni 2013 Ja vi skal lage buffet da. Klarer aldri å bestemme meg for hva vi skal bestille, så da lager vi alt selv. Rett og slett Men da lurer jeg på, hva synes dere er godt å spise av buffetmat? Jeg trenger noen ideer
CathFoto Skrevet 4. juni 2013 #2 Skrevet 4. juni 2013 Kommer an på om man satser typisk koldbordt eller om det blir tapas, asiatisk osv. Og ikke minst hva dere er komfortable med å lage.
CathFoto Skrevet 4. juni 2013 #3 Skrevet 4. juni 2013 Generelle ideer uten tema for maten: - Sashimi av laks og strømtorsk - Spanske/greske/tyrkiske kjøttboller - Kyllingspyd - Tomat og fetasalat - Tzatziki - Aioli - Reker - Skagenrøre - Karbonader og stekt løk - Røkelaks - Eggerøre - Potetsalat - Roastbeef - Remulade - Godt brød - Chorizo - Spekemat - Artisjokker - Salat - Ost - Bruchetta - Tapenade - Oliven - Stekte poteter med aioli eller sterk tomatsaus - Stekt oksekjøtt - Vårruller - Hummus - Pitabrød - Lammespyd - Lammekjøttboller Som sagt, dette var bare en liste over mat som kan være godt i slike sammenhenger, men bare en tiøgeldig liste med gode retter, ikke et menyforslag
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2013 #4 Skrevet 4. juni 2013 Jeg ser TS har fått en god del gode tips til retter. Men jeg har noen spm til TS.. Hvordan beregner dere mengde mat/antall "retter"? Hvor mye penger pr pers tenker dere å bruke på buffeten? Har lyst å gjøre det samme selv, men har lite erfaring med beregning av mengder og lite peiling på hvor mye jeg må regne med å bruke per pers. Anonym poster: 3e84e590cc05f17d5006bd22527af94f
bambis Skrevet 4. juni 2013 #5 Skrevet 4. juni 2013 (endret) Dette ser jeg for meg at vi skal ha i vårt bryllup o Kjøtt og fisk: Marinerte kyllingfileter Laks/ørret Spekemat Reker/krepsehaler Tapaskjøttboller o Brød/ris ol. : Vårruller Saltbakt potet Brød/baguetter/foccacia Pasta Ris Potetsalat o Salater: Gresk salat Grønn salat Pastasalat Couscoussalat/quinoasalat o Dressing og saus Aioli Rømme Tzatziki Guacamole Smør Majones o Annet: Eggerøre Frukt Mangosalsa Daddel med bacon og rødløk med bacon Tortillalefse med snøfrisk og laks/kjøtt Sopp Diverse oster Soltørket tomat og oliven Endret 4. juni 2013 av bambis
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2013 #6 Skrevet 4. juni 2013 Det viktigste for meg er egentlig at maten er GOD - ikke hva slags mat det er. Og at det er nok, og delikat presentert. Ellers er favorittene mine: - god røkt laks (ikke sånn "med røyksmak"-skvip) - godt modna spekeskinke - oliven - pai/quiche - grønn salat (helst uten pasta) - ymse ost, alt fra heftig blåmugg til mild fast ost. Med tilbehør - nybakt brød Anonym poster: 9ff8112996c32d3d69195fd0ebf956ee
AnonymBruker Skrevet 4. juni 2013 #8 Skrevet 4. juni 2013 Nam! Mat med andres dobakterier og nysegugge! Anonym poster: ace848b76fd3ce1a695beb53297eddb4 1
CathFoto Skrevet 4. juni 2013 #9 Skrevet 4. juni 2013 Nam! Mat med andres dobakterier og nysegugge! Anonym poster: ace848b76fd3ce1a695beb53297eddb4 Du er ikke sikret fra det selv om det er tallerkenservering, men da er bakteriene fra evt kokk og servitør. Dessuten tror jeg de fleste forskyner seg med serveringsbestikk og neppe nyser i maten. 4
Bridezilla2013 Skrevet 5. juni 2013 Forfatter #10 Skrevet 5. juni 2013 Jeg ser TS har fått en god del gode tips til retter. Men jeg har noen spm til TS.. Hvordan beregner dere mengde mat/antall "retter"? Hvor mye penger pr pers tenker dere å bruke på buffeten? Har lyst å gjøre det samme selv, men har lite erfaring med beregning av mengder og lite peiling på hvor mye jeg må regne med å bruke per pers. Anonym poster: 3e84e590cc05f17d5006bd22527af94f Jeg er litt usikker på hva vi kommer til å bruke av penger på maten. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg på noe annet jeg kan jkøpe når jeg er i gang men vi skal kjøpe mesteparten i Sverige og jeg har foreløpig holdt av 6000,- til mat. Det er invitert 50 gjester, hvorav 12 er barn. Til barna lager jeg i tillegg til buffet, pølser og lompe Jeg har satt opp en liste til buffeten, men jeg vil ha en blanding av tradisjon og moderne.
Bridezilla2013 Skrevet 5. juni 2013 Forfatter #11 Skrevet 5. juni 2013 Nam! Mat med andres dobakterier og nysegugge! Anonym poster: ace848b76fd3ce1a695beb53297eddb4 Jeg føler på meg at jeg stoler på at familien vår ikke står og nyser i maten. 1
Bridezilla2013 Skrevet 5. juni 2013 Forfatter #12 Skrevet 5. juni 2013 Dette er hva jeg har so far: Kjøtt/Fisk Roastbeef Gravlaks Røkelaks Skinke Biffkarbonader Reker Spekemat Grov leverpostei Tapaskjøttboller Wraps med laks Tilbehør Grønn salat Potetsalat Eggesalat Eggerøre Waldorfsalat Potetmos (til barna) Cabaret Stekte grønnsaker(Marinert) Ekstra Remulade Rømme Majones Sennepssaus Thousand Island Hvitløksdressing Loff Fransk landbrød Grovt brød Smør med litt persille Stekt løk Krutonger Agurker Tomater Sylteagurk Rødbeter Sprøstekt løk Rød løk (til roastbeef) Ketchup og sennep Stekt champignon Ost og kjeks Fetaost Oliven Nå ble jeg sulten..
Gjest Kiara! Skrevet 5. juni 2013 #13 Skrevet 5. juni 2013 Jeg liker mange færre retter som er skikkelige, fremfor mange retter som kan minne om havfabrikata. Jeg aner jo ikke hvordan du har tenkt å lage dette her, men for min smak blir det for mye å velge mellom da blir ting veldig ofte helt middels. Så litt færre ting er mitt tips. Og en annen ting - alt det du har satt opp er jo kaldmat, det kan fort minne om lunch ikke middag. Men du har helt rett i at det er mye som kan gjøre en sulten der. 1
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2013 #14 Skrevet 5. juni 2013 Jeg er litt usikker på hva vi kommer til å bruke av penger på maten. Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg på noe annet jeg kan jkøpe når jeg er i gang men vi skal kjøpe mesteparten i Sverige og jeg har foreløpig holdt av 6000,- til mat. Det er invitert 50 gjester, hvorav 12 er barn. Til barna lager jeg i tillegg til buffet, pølser og lompe Jeg har satt opp en liste til buffeten, men jeg vil ha en blanding av tradisjon og moderne. Er det mulig å være så gnien med mat? Hvor skal dere holde bryllupet egentlig? Anonym poster: 411809997520e66877e115538a430f5d 1
KMT Skrevet 5. juni 2013 #15 Skrevet 5. juni 2013 Er det mulig å være så gnien med mat? Hvor skal dere holde bryllupet egentlig? Anonym poster: 411809997520e66877e115538a430f5d hvorfor er det gnient? Hvor mye penger må man liksom bruke på mat (og annet) for at det skal være akseptabelt? Lager man alt selv kan man vel lage mye godt for 6 000.... 1
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2013 #16 Skrevet 5. juni 2013 Er det mulig å være så gnien med mat? Hvor skal dere holde bryllupet egentlig? Anonym poster: 411809997520e66877e115538a430f5d Vi lagde tapas fra bunn+ oster og skinke til 30 stk for 2300,- med råvarer kjøpt i Sverige. Så fullt mulig å lage bra mat til 50 stk for 6000,- Anonym poster: 69d001010979db02679657dbd3f8fd15 3
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2013 #17 Skrevet 5. juni 2013 Jeg liker mange færre retter som er skikkelige, fremfor mange retter som kan minne om havfabrikata. Jeg aner jo ikke hvordan du har tenkt å lage dette her, men for min smak blir det for mye å velge mellom da blir ting veldig ofte helt middels. Så litt færre ting er mitt tips. Og en annen ting - alt det du har satt opp er jo kaldmat, det kan fort minne om lunch ikke middag. Men du har helt rett i at det er mye som kan gjøre en sulten der. Skjønte ikke helt jeg, om man lager alt selv så minner det vel ikke om halvfabrikata. Og gjør mange valg det slik at det blir dårligere smak? Anonym poster: 69d001010979db02679657dbd3f8fd15
Gjest Kiara! Skrevet 5. juni 2013 #18 Skrevet 5. juni 2013 Skjønte ikke helt jeg, om man lager alt selv så minner det vel ikke om halvfabrikata. Og gjør mange valg det slik at det blir dårligere smak? Anonym poster: 69d001010979db02679657dbd3f8fd15 Jeg som formulerte meg dumt. Det jeg mener er at å lage buffet til så mange mennesker er vanvittig mye jobb, kanskje spesielt til et bryllup der det er så mange andre ting som også skal på plass. Hvis man da ikke er kokk eller har et helt team på kjøkkenet eller rundt seg tror jeg det er lett å falle for enkle løsninger fordi man skal ha så mye godt å velge mellom på buffet. Da ville jeg mye heller ha valgt færre retter, men retter man har brukt mer tid på å sette sammen. Vi skal selv ha buffet, og der er det ikke snakk om at det skal være mye forskjellig, men heller få utvalgte ting. Alt blir riktignok ordnet av proffe folk.
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2013 #19 Skrevet 5. juni 2013 Vi hadde veeeldig mye forskjellig, for min svigermor gikk bananas. Husk godt kjøttpålegg (spekeskinke og annen god kvalitetsskinke ++) og et fint ostefat. I Sverige har de digre pakker med brie, blåskimmel, camembert, kremoster osv, bare husk å kjøpe det dyreste av det litt rimelige, hvis du skjønner. Det samme gjelder i grunnen kjøttpålegg. Vi fikk god kvalitet for en fin penge. Bordet må også ha MYE smør (og da snakker vi SKIKKELIG smør). Ellers er aioli en slager. Vi fikk masse skryt fra selskapets to eneste veggiser, fordi svigermor hadde laget mange fine veggisalternativer. Sånt blir det stjerne i boka av. Velg noen freshe kortreiste ting i tillegg hvis dere har muligheten. Vi giftet oss i en kystby, og sørget for skamferske reker rett fra havna. Sånt setter folk pris på. Anonym poster: 0338efd48c47eb55789baf461238d165 1
Gjest Kiara! Skrevet 5. juni 2013 #20 Skrevet 5. juni 2013 (endret) Vi hadde veeeldig mye forskjellig, for min svigermor gikk bananas. Husk godt kjøttpålegg (spekeskinke og annen god kvalitetsskinke ++) og et fint ostefat. I Sverige har de digre pakker med brie, blåskimmel, camembert, kremoster osv, bare husk å kjøpe det dyreste av det litt rimelige, hvis du skjønner. Det samme gjelder i grunnen kjøttpålegg. Vi fikk god kvalitet for en fin penge. Bordet må også ha MYE smør (og da snakker vi SKIKKELIG smør). Ellers er aioli en slager. Vi fikk masse skryt fra selskapets to eneste veggiser, fordi svigermor hadde laget mange fine veggisalternativer. Sånt blir det stjerne i boka av. Velg noen freshe kortreiste ting i tillegg hvis dere har muligheten. Vi giftet oss i en kystby, og sørget for skamferske reker rett fra havna. Sånt setter folk pris på. Anonym poster: 0338efd48c47eb55789baf461238d165 Høres deilig ut! Det må da finnes noen slike butikker i Strømstad. Vi har en brunch å handle inn til dagen etter. Endret 5. juni 2013 av Kiara!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå