AnonymBruker Skrevet 27. mai 2013 #1 Skrevet 27. mai 2013 Jeg trenger en oppskrift på brød uten gluten, glutenfritt mel og melk. Jeg tenker da et brød med eggehvitter, frø og nøtter. Eller? Håper på oppskrifter! Anonym poster: ce376b3217218992ff7e07063563e0bd
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2013 #2 Skrevet 28. mai 2013 Ingredienser til 4 brød4 eggehviter25 g malte mandler25 g malte solsikkekjerner25 g linfrø25 g sesamfrø1 ts bakepulver1-2 klyper salt Pisk eggehvitene stive. Vend forsiktig inn malte mandler og solsikkekjerner, frø og bakepulver. Røra vil falle noe sammen, men det er meningen at den fortsatt skal være ganske luftig og lett når alt er blandet, så ikke rør for hardt. Legg ut 4 klikker med skje, på stekeplate med bakepapir. Du kan velge å trykke klikkene ut til litt flatere og større brødkaker, men ikke trykk de helt flate! Eller du kan steke de som de er, da vil de bli litt mykere og luftigere. Brødene blir ikke harde og kompakte samme hvordan du velger å gjøre det, de blir myke uansett. Stek på 175 grader nederst i ovnen i ca 20 min. Blir brødene for mørke kan du legge bakepapir over de mot slutten av steketiden. Anonym poster: 9eaa8b2d67c3ff2cf5fa95fe8c997e47 1
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2013 #3 Skrevet 28. mai 2013 Gluten og melkefritt brød 5 store egg ca 1/2 dl olje 3 ts bakepulver 3 ts sukrin 1 ts salt 2 ss fiber husk 2 ts johannesbrødkjernemel 100g mandelmel 150 g revet squash (den grønne) 40 g linfrø I tillegg til det, enten - Alt 1: 75 g valnøtter 40 g solsikkefrø Alt 2: 70 g solsikkefrø 40 g sesamfrø Hiver først oppi alle frøene i food prosessoren og når dem er moste tilsetter jeg resten. La det stå 10 - 15 min. Johannesbrødkjernemelet og fiberhusken må ha litt tid til å virke. Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten. Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min. Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min. Ta ut brødet, ta det ut av formen og fjern bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min. Anonym poster: 9eaa8b2d67c3ff2cf5fa95fe8c997e47 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå