Gå til innhold

loff


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest bare lille meg...

Noen som har en bra oppskrift på Loff?

Og evt grovbrød?

Bakeånden kom plutselig over meg.... :sjenert:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Formloff

2 brød

Ingredienser:

750 g hvetemel

5 dl melk

50 g tørrgjær

2 ss soyaolje

1 ts salt

Tilberedning:

Varm melken til den er lunken. Tilsett salt, olje, tørrgjær og det meste av melet. Elt deigen godt og tilsett mer mel etter hvert til deigen er blank og smidig. Dekk deigen godt med plast og la den heve til dobbel størrelse i 45 minutter. Elt deigen lett om, del den i to jevnstore emner og trill sprekkfrie brød, som legges i godt smurte former. Dekk formene og la brødene heve i en halv time. Pensl dem med vann eller melk og stek dem nederst i ovnen på 225 grader i 35 minutter. Avkjøles på rist.

Kneippbrød

1 brød

Ingredienser:

750 g sammalt hvete, fin

50 g tørrgjær

5 dl melk

1 ss soyaolje

1 ts salt

Tilberedning:

Varm melken til den er lunken. Tilsett salt, tørrgjær, olje og det meste av melet. Elt inn resten av melet til en fast og smidig deig. Dekk den med plast og la den heve til dobbel størrelse, i 1 time. Elt deigen lett om og form den til et sprekkfritt brød, som legges i godt smurt form eller det kan rundstekes på smurt stekebrett.

Etterhev brødet i 20 minutter og stek det nederst i på 200 grader i 45 minutter. Avkjøl brødet på rist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...