Gå til innhold

Hva bruker dere som bakeunderlag? (Beskytte benkeplate)


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Vi driver og bygger kjøkken, og titter på benkeplater. Ønsker oss en mørk laminatplate, muligens ganske blank. Jeg baker ofte (gjærbakst), og synes det er praktisk å bake/elte/forme rett på benken.

Men, er redd for at jeg klarer å lage små striper i benken etterhvert? Baker mye snurrer, boller osv, så ser for meg at når jeg deler opp deigen med deigskrapen, så vil det bli slitasje. Spesielt om vi velger høyglansplate. Har mye dagslys som kommer rett inn fra store vindu, så alt av striper vil bli fanget opp.

Er det noen som har tips til hva man evt kan bruke som bakeunderlag? Ønsker meg egentlig et stykke med steinplate, men det tror jeg utgår...

Endret av finkel
AnonymBruker
Skrevet

Vi har benkeplater av Ottaskifer på kjøkkenet, og jeg baker ut gjærdeig rett på steinen. Det er for det første veldig behagelig å håndtere deig på skiferen, den er lett å gjøre ren, og den får ikke sjenerende riper - faktisk bruken den bare finere og finere.

Jeg er i det hele tatt svært positivt overrasket over hvor brukervennlig skiferen er, og anbefaler det varmt! :tommelsmil:

Anonym poster: c24aaa0f1c57baee3fcb46ca46a6acd1

AnonymBruker
Skrevet

*faktisk gjør bruken den...

Anonym poster: c24aaa0f1c57baee3fcb46ca46a6acd1

Skrevet

Hvis du skal ha bakeunderlag type sånn som Tupperware. Da må du huske å legge et vått håndkle under, eller så vil det skli avgårde.

Skrevet

Vi har dessverre ikke budsjett til å ha steinplate, selv om det selvfølgelig hadde vært det aller beste. Så vi får gjøre det på annet vis! Har mykt bakeunderlag ala Tupperware fra før, men synes det er vanskelig å rengjøre, siden det er så stort og mykt. Fungerer godt når man får plassert det på benken, men blir mange krinker og kroker hver gang det skal skylles i vasken, siden det "bretter" seg. Er det fra Tupperware stivere, kanskje?

Hvis du skal ha bakeunderlag type sånn som Tupperware. Da må du huske å legge et vått håndkle under, eller så vil det skli avgårde.

Skrevet

Jeg har ikke prøvd de nyere underlagene til tupperware, men på mammas fra slutten av 90-tallet måtte man ha våt handuk under. Da ligger det egentlig mest helt i ro, å så tror jeg man kan vaske det i oppvaskmaskinen. Tupperware sitt er bare å tørke av med en fuktig klut så kommer det meste av.

Gjest navnelapp
Skrevet

Vi har laminatbenk, og eg har bakt på den i tretten år utan hakk i overflata. Det er ein kvik-benk med eit heilt svakt steinaktig mønster som på avstand framtrer som mørkegrått. Eg ville nok ikkje gått for høgglans, det blir for "voldsomt", syns eg. Men det er min smak. :)

Skrevet (endret)

Hjemme har vi en vanntett duk, sånne som man bruker ute. Fungerer bra å bake på, og man kan bare pakke den bort etterpå :)

Edit: Tror det heter voksduk ;)

Endret av Miren
AnonymBruker
Skrevet

Kan det være en mulighet å ha en kjøkkenbenk med annerledes benkeplate enn de andre? F.eks. om du har en benk som står litt unna de andre. Eventuelt velge et spesielt kjøkkenbord.

Anonym poster: f73dd24b90f9971e1a2b46bc46d74d27

Skrevet

Vi har laminatbenk, og eg har bakt på den i tretten år utan hakk i overflata. Det er ein kvik-benk med eit heilt svakt steinaktig mønster som på avstand framtrer som mørkegrått. Eg ville nok ikkje gått for høgglans, det blir for "voldsomt", syns eg. Men det er min smak. :)

Selv om du bruker deigskrape av metall, f. eks? Synes det er bedre å bruke når man deler opp snurrer... Det gamle kjøkkenet har en allerede slitt benkeplate, så jeg er vant med å "gjøre som jeg vil". ;) Vil muligens velge bort høyglansen, nettopp pga striper. Vi får se.

Hjemme har vi en vanntett duk, sånne som man bruker ute. Fungerer bra å bake på, og man kan bare pakke den bort etterpå :)

Edit: Tror det heter voksduk ;)

Lurt! Trenger du en klut under, for at den ligger i ro?

Skrevet

Kan det være en mulighet å ha en kjøkkenbenk med annerledes benkeplate enn de andre? F.eks. om du har en benk som står litt unna de andre. Eventuelt velge et spesielt kjøkkenbord.

Anonym poster: f73dd24b90f9971e1a2b46bc46d74d27

Dessverre, men det hørtes lurt ut, hadde vi hatt plass! :) Kjøkkenbord har vi allerede.

AnonymBruker
Skrevet

Bruker bakematte i silikon fra ikea, men voksduk hørtes lurt ut det og!

Anonym poster: cd1c93e39edcf14230c7f5f1ce0504a0

Skrevet

Selv om du bruker deigskrape av metall, f. eks? Synes det er bedre å bruke når man deler opp snurrer... Det gamle kjøkkenet har en allerede slitt benkeplate, så jeg er vant med å "gjøre som jeg vil". ;) Vil muligens velge bort høyglansen, nettopp pga striper. Vi får se.

Lurt! Trenger du en klut under, for at den ligger i ro?

Det er vell lurt, men jeg bruker ikke det :)

Gjest navnelapp
Skrevet (endret)

Mine deigskraper er ikkje i metall, men eg har jo kutta med kniv utan at det syns.

Endret av Alt godt
Skrevet

Jeg har også laminatplate, ikke høyglans riktignok, min er grå med et slags rutemønster. Jeg baker rett på plata, synes også bakeunderlag sklir og er noe herk å vaske. Skjærer ikke med kniv rett på plata men deler gjerne opp deig med deigskrape i metall. Plata er nå fire år og jeg ser absolutt ikke noen spor av bruk på den.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Tusen takk for svar, alle sammen! Vi bestemte oss for å være fornuftige og valgte bort høyglansen. Ble en laminatplate som ligner skifer, så da regner jeg med at jeg kommer itl å bake rett på den. Blir det striper i den da, så får jeg heller ty til bakeunderlag videre!

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...