AnonymBruker Skrevet 20. mai 2013 #1 Skrevet 20. mai 2013 Det finnes jo SÅ mange ulike søtningsmidler i dag, både såkalte naturlige og de kunstige. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har fått et godt inntrykk av sukrin. Sikkert fordi det er "naturlig", også synes jeg ikke det smaker "skummelt"/usunt. Veldig likt sukker når det brukes med andre ingredienser, ingen ekkel ettersmak, bortsett fra den "kalde" følelsen etterpå. Stevia er vel også naturlig og skal være ok, men av en eller annen grunn er jeg mer skeptisk til denne? Vet ikke hvorfor. Uansett, aspartam er man vel sikker på ikke er bra i for store mengder. Samme med sukralose. Men det jeg egentlig lurte på da jeg skulle lage denne tråden - hva er "verst" av aspartam og sukralose? Begge har dårlig rykte på seg, slik jeg har forstått det. Jeg får i meg veldig lite sukker OG søtning(verken naturlig eller kunstig), men jeg drakk en del Pepsi Max før. Her er det som kjent bl.a. aspartam(og acesulfam - hvordan er denne?). Hender jeg kan kjøpe meg en Red Bull før trening(sugarfree), og denne er også søtet med aspartam. Nå er det kommet en Red Bull som heter "zero calories", og denne inneholder aspartam OG sukralose, om jeg ikke husker feil. Hva er verst? Lite viktig egentlig, er bare nysgjerrig. Og hva er "best"? Anonym poster: 0fd19586e3043a2211186df6d954380a
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2013 #2 Skrevet 20. mai 2013 Stevia er den mest naturlige av de kalorifrie alternativene ihvertfall. Den stammer direkte fra en plante. Hva som er best er vanskelig å svare på. Om du mener hva som smaker best, så er dette individuelt, selvsagt. Om du mener hva som er sunnest, så må man grave i forskningsresultater. Slik jeg har forstått det finnes det ikke mye forskning på disse, og der det finnes, spriker resultatene en god del. Sukrin synes ihvertfall jeg smaker "kaldt" og isende og rart, og definivitivt ikke likt sukker. Min erfaring er at smaksmessig, er det ingen av de kalorifrie/kalorilave variantene som smaker nøyaktig slik sukker. Men man kan sikkert venne seg av sukker og over på en av disse. Smaksløkene er jo tilpasningsdyktige. Anonym poster: 0b493167e15b6ad1ee5c9e95b5c4e074 1
Dragonfly84 Skrevet 20. mai 2013 #3 Skrevet 20. mai 2013 Jeg får ofte vondt i hodet av cola zero, og aldri av vanlig cola Så det må vel være noe med aspartamen eller acesulfam K... Ellers syns jeg stevia eller sukrin er best. Suketter smaker ikke noe særlig. Men i te syns jeg egentlig ikke noen av søtningsmidlene smaker noe særlig, så da bruker jeg vanlig sukker Aspartam skal jo ikke være skadelig, de rottene som fikk kreft av det fikk så ville mengder per kg kroppsvekt at mennesker måtte drukket 4 liter lettbrus i timen for å komme opp på samme nivå, om ikke jeg husker feil... Syns bare det er rart at jeg får vondt i hodet av det Og jeg mener å ha hørt at insekter unngår søtningsstoffer. Så hvis du setter ut et glass med vanlig saft og et med fun light-saft så får sistnevnte stå i fred. Det er jo litt...urovekkende at ikke insekter vil ha det en gang Stevia og sukrin er vel begge naturlige? Stevia er fra en plante og sukrin blir laget fra druesukker. Så de burde være trygge, hvert fall.
Supraspinatus Skrevet 20. mai 2013 #4 Skrevet 20. mai 2013 Stevia er like naturlig som kokain. Dét er ikke et mål for om det er bra eller ikke. Stevia og erythritol (sukrin) er de som gir minst klager (plager?) hos folk. Aspartam, acesulfam k, sukralose osv er ikke farlig i de dosene som finnes i drikke. Alle smaker dårlig i for stor dose. 1
Dragonfly84 Skrevet 20. mai 2013 #5 Skrevet 20. mai 2013 Stevia er like naturlig som kokain. Dét er ikke et mål for om det er bra eller ikke. Godt poeng! Sikkert mange som syns kokain er bra, men
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2013 #6 Skrevet 20. mai 2013 Tagatesse er det som er best på smak. Anonym poster: e5aa0b669d6ca710f81379d0ccff0dbe 1
Pinkee Skrevet 20. mai 2013 #7 Skrevet 20. mai 2013 Tagatesse er det som er best på smak. Anonym poster: e5aa0b669d6ca710f81379d0ccff0dbe Hva er det?
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2013 #8 Skrevet 20. mai 2013 Hva er det? Et søtningsmiddel... Anonym poster: e5aa0b669d6ca710f81379d0ccff0dbe
Pinkee Skrevet 20. mai 2013 #9 Skrevet 20. mai 2013 Et søtningsmiddel... Anonym poster: e5aa0b669d6ca710f81379d0ccff0dbe Uff ja, men hvor brukes det? Selges det i løs vekt? I Norge? eller må man til utlandet, er det kunstig, eller et naturprodukt??? Slikt jeg lurte på da.................
AnonymBruker Skrevet 20. mai 2013 #10 Skrevet 20. mai 2013 Uff ja, men hvor brukes det? Selges det i løs vekt? I Norge? eller må man til utlandet, er det kunstig, eller et naturprodukt??? Slikt jeg lurte på da................. http://tagatose.no/produkter/ Selges på helsekost. Anonym poster: e5aa0b669d6ca710f81379d0ccff0dbe 1
Pinkee Skrevet 20. mai 2013 #11 Skrevet 20. mai 2013 http://tagatose.no/produkter/ Selges på helsekost. Anonym poster: e5aa0b669d6ca710f81379d0ccff0dbe Takk, tror jeg stavet noe feil da jeg søkte på det
AnonymBruker Skrevet 21. mai 2013 #12 Skrevet 21. mai 2013 Takk, tror jeg stavet noe feil da jeg søkte på det Bare hyggelig. Det funker bra å blande 50/50 med sukrin eller sukrin+. Da merkes ikke den kalde smaken. Anonym poster: e5aa0b669d6ca710f81379d0ccff0dbe 1
AnonymBruker Skrevet 21. mai 2013 #13 Skrevet 21. mai 2013 Tagatose smaker mest likt sukker, men tagatose gjør meg til et gasskraftverk og jeg sitter på do resten av kvelden. Sukrin, stevia, xylitol og lo han guo har ingen negativ effekt på magen min, så jeg bruker heller det. Gjerne en blanding, så blir det ikke mye bismak. Sukrin+ og sukrin gold er fine produkter. Anonym poster: afb93671ca886e0fa6e88df2a3bd1995
Supraspinatus Skrevet 21. mai 2013 #14 Skrevet 21. mai 2013 En ting som er også verdt å merke seg med de fleste sukkeralkoholer og tagatose (utenom erythritol) er at de ikke er uten energi. Xylitol f.eks er halvparten av energien til vanlig sukker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå