AnonymBruker Skrevet 16. mai 2013 #1 Skrevet 16. mai 2013 Noen som har en god og enkel oppskrift på rømmegrøt? Gjerne "for dummies" da jeg ikke er noen stor kokk Blir veldig takknemlig for svar, da jeg plutselig fikk det for meg at jeg skal lage rømmegrøt til familien i morgen Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341 1
Memoria Skrevet 16. mai 2013 #2 Skrevet 16. mai 2013 Google is your friend, haha. Jeg troooor du må ha rømme, men kunnskapen min strekker seg ikke lengre enn der. Åh du må ha sånne kjøttstykker ved siden av og! Sånne tynne, finskårede salte som du kjøper i flate pakker i butikken. Nam. 1
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2013 #3 Skrevet 16. mai 2013 Hmmm ... Hvordan lager man rømmegrøt? Taster 'rømmegrøt' inn i google, oi dæven, finnes det virkelig oppskrifter PÅ NETTET? http://www.matprat.no/oppskrifter/type-rett/koldtbord/rommegrot Anonym poster: 04ec9e024fea74fb1b9c18ba88695ef1 3
andy capp Skrevet 16. mai 2013 #4 Skrevet 16. mai 2013 Har ikke mengdene i hodet, men kort fortalt: - Kok opp rømme og la den småkoke et par minutter. - Tilsett halvparten av melet (mengder finner du lett på nettet) - Rør inn melet og kok videre til fettet pipler frem. - Ta av fett fra grøten så du har nok til smørøyet ved servering. - Tilsett resten av melet og spe med melk - La grøten småkoke et par minutter og smak til med salt Dersom du ikke får ut fett etter å ha tilsatt halvparten av melet, tilsett litt mer mel... Server med spekemat og flatbrød. 2
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2013 #5 Skrevet 16. mai 2013 Ohhhh, så kult det er å være frekk mot de som stiller dumme spørsmål a'gitt!! For et spennende liv du må ha. Hvis det ikke er lov å stille spørsmål som man kan Google, så er det vel bare å legge ned hele KG? Jeg HAR googla og jeg HAR funnet flere oppskrifter, men liker bedre å høre fra folk i mix med det google kan fortelle meg. Ble dessuten litt overraska fordi jeg trodde det tok timesvis å lage rømmegrøt. Nok om det! Tuuuusen takk for skikkelig svar til deg siste! Det setter jeg kjempestor pris på! Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341 7
Memoria Skrevet 16. mai 2013 #6 Skrevet 16. mai 2013 Ohhhh, så kult det er å være frekk mot de som stiller dumme spørsmål a'gitt!! For et spennende liv du må ha. Hvis det ikke er lov å stille spørsmål som man kan Google, så er det vel bare å legge ned hele KG? Jeg HAR googla og jeg HAR funnet flere oppskrifter, men liker bedre å høre fra folk i mix med det google kan fortelle meg. Ble dessuten litt overraska fordi jeg trodde det tok timesvis å lage rømmegrøt. Nok om det! Tuuuusen takk for skikkelig svar til deg siste! Det setter jeg kjempestor pris på! Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341 Men jeg synes da mitt lille forslag om tynne, salte kjøttstykker i flate pakker (som jeg i ettertid lærte het spekemat) var et fint et? Det var hvertfall ikke ment frekt 1
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2013 #7 Skrevet 16. mai 2013 Ohhhh, så kult det er å være frekk mot de som stiller dumme spørsmål a'gitt!! For et spennende liv du må ha. Hvis det ikke er lov å stille spørsmål som man kan Google, så er det vel bare å legge ned hele KG? Jeg HAR googla og jeg HAR funnet flere oppskrifter, men liker bedre å høre fra folk i mix med det google kan fortelle meg. Ble dessuten litt overraska fordi jeg trodde det tok timesvis å lage rømmegrøt. Nok om det! Tuuuusen takk for skikkelig svar til deg siste! Det setter jeg kjempestor pris på! Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341 Jeg ga deg akkurat samme oppskrift i linken og min inneholdt nøyaktige mål i tillegg. Så hvorfor mitt svar var så mye dårligere, vel, tror det sitter i ditt hode. Anonym poster: 04ec9e024fea74fb1b9c18ba88695ef1
Miren Skrevet 16. mai 2013 #8 Skrevet 16. mai 2013 Jeg bruker semiliegryn, koker opp rømme, rører inn grynet, og blander inn melken. Så er den fiks ferdig! Hvor mye av grynet du trenger kjenner du på selv
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2013 #9 Skrevet 16. mai 2013 Jeg HAR googla og jeg HAR funnet flere oppskrifter, men liker bedre å høre fra folk i mix med det google kan fortelle meg. Ble dessuten litt overraska fordi jeg trodde det tok timesvis å lage rømmegrøt. Nok om det! Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341 Apropos dette, om du hadde googlet, hvorfor leste du ikke noen av oppskriftene? Der står det jo hvor lang tid man bruker på å koke grøten .. Hjelpeløsheten har ikke grenser hos enkelte og bortforklaringene dine tar kaka. Anonym poster: 04ec9e024fea74fb1b9c18ba88695ef1 1
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2013 #10 Skrevet 17. mai 2013 Åh du må ha sånne kjøttstykker ved siden av og! Sånne tynne, finskårede salte som du kjøper i flate pakker i butikken. Nam. Hehe. Tynne salte "kjøttstykker". Mener du pølse? Anonym poster: b37886e106b248abc6953339217684f5 1
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2013 #11 Skrevet 17. mai 2013 Men jeg synes da mitt lille forslag om tynne, salte kjøttstykker i flate pakker (som jeg i ettertid lærte het spekemat) var et fint et? Det var hvertfall ikke ment frekt Tok det absolutt ikke frekt, snille deg! Jeg hadde med sånne tynne, salte kjøttstykker til rømmegrøten Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2013 #12 Skrevet 17. mai 2013 Jeg bruker semiliegryn, koker opp rømme, rører inn grynet, og blander inn melken. Så er den fiks ferdig! Hvor mye av grynet du trenger kjenner du på selv Skjønte på min mor at det er vanlig å bruke semiliegryn, men det hadde jeg dessverre ikke kjøpt. Men ble bra uten! Det syntes til og med mamma Takk for svar, uansett! Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2013 #13 Skrevet 17. mai 2013 Skjønte på min mor at det er vanlig å bruke semiliegryn, men det hadde jeg dessverre ikke kjøpt. Men ble bra uten! Det syntes til og med mamma Takk for svar, uansett! Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341 Det er ikke noe som heter semiliegryn. Anonym poster: 0c89f1e025f6b34e177c812a7fc2cf5a 2
Memoria Skrevet 18. mai 2013 #14 Skrevet 18. mai 2013 Tok det absolutt ikke frekt, snille deg! Jeg hadde med sånne tynne, salte kjøttstykker til rømmegrøten Anonym poster: 4ef0cab1c43ade717551322a9da48341 Haha good! Jeg spiste også sånne, på rundstykker til 17. mai lunsj. Tenkte på dette innlegget da Hehe. Tynne salte "kjøttstykker". Mener du pølse? Anonym poster: b37886e106b248abc6953339217684f5 Spekemat Det bare tar litt tid for meg å lære og komme på ord på ting.
AnonymBruker Skrevet 18. mai 2013 #15 Skrevet 18. mai 2013 Ja man må jo være mesterkokk for å lage rømmegrøt. Hjelpes meg så hjelpeløse folk er. Anonym poster: 9f83ad363420c97d4d642a3d21481447
AnonymBruker Skrevet 18. mai 2013 #16 Skrevet 18. mai 2013 Semulegryn* Spekeskinke* Er dere norske? Anonym poster: af2f14b3f30c51785bba489f74b3ccdc
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå