Edie Skrevet 5. april 2004 #1 Del Skrevet 5. april 2004 Vi hadde gjester på lammelår palmesøndag. Selvfølgelig er det rester igjen. Hva kan man gjøre med dette, noe spennende å lage? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 6. april 2004 #2 Del Skrevet 6. april 2004 Hva med å varme restene av kjøttet forsiktig i al. folie (evt. spise det kaldt) for så å servere det med tzatsiki, gresk salat med fetaost, og nystekte baguetter som du dypper i tzatsikien. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 6. april 2004 #3 Del Skrevet 6. april 2004 Det er også godt sammen med couscous. Du steker litt løk med olje i en gryte. Ha i så mye vann som det couscous'en krever, og ha deretter i gulerøtter som får koke opp sammen med vannet (la det stå og trekke litt så de ikke blir helt harde). Kok opp, og ha i lammebuljong som røres ut og couscous. Varm i mellomtida kjøttet litt, i stekepanne, mikrobølgeovn eller i aluminiumsfolie i stekovnen. Bland sammen kjøtt og couscous med en gaffel, server med salat ved siden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest the imp Skrevet 6. april 2004 #4 Del Skrevet 6. april 2004 spørs litt hvor mye dere har igjen og hvor mange dere er som skal spise restene da, men denne lammegryta synes jeg er veldig god: Gresk lammegryte 4 porsjoner ca. 500 g lammekjøtt uten ben 1 ts salt ¼ ts pepper 1 ss hvetemel 2 løk 6 tomater 2 ss olje 1 fedd hvitløk 1 ts timian 1 ts oregano 1 laurbærblad 2 dl vann 250 g aspargesbønner ½ sitron * 35 g loff Skjær kjøttet i terninger. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttet i blandingen. Skrell løken og skjær den i skiver. Del tomatene i båter. Ha oljen i en gryte. brun kjøttet lett. Tilsett løk, tomater og finhakket hvitløk. Tilsett vann og krydder. la det trekke under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett bønnene og la gryten trekke i ca. 15 minutter til. Tilsett saften av en halv sitron. Smak til med salt og krydder. Serveres med pariserloff og en grønn salat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå