AnonymBruker Skrevet 13. mai 2013 #1 Skrevet 13. mai 2013 Noen som har oppskrifter på hjemmelaget barnemat fra 4 mnd? Helst med fremgangsmåte :-) Anonym poster: 1e0fab96e763012a3878b3bd67d5fe65
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2013 #2 Skrevet 13. mai 2013 Når de er 4 mnd trenger de ikke så avansert mat. 1 el 2 grønnsakssorter eller frukt. Kokes akkurat mørt og moses til pure. Her er noen forslag til inspirasjon: http://www.hipp.no/index.php?id=289&cat=|M2|M3|M4&age=4 http://barebarnemat.blogspot.no/p/oppskrifter.html Anonym poster: 9558aec41c8dfd76ca06f39b9968e9df
Tordensky Skrevet 13. mai 2013 #3 Skrevet 13. mai 2013 Med mindre det er egne årsaker til at du skal introdusere mat så tidlig så er det ikke nødvendig enda. Anbefales fra rundt 6mnd. Vi startet med søtpotetpure. Kok søtpotet uten skall i bare vann. Sil av, men ta vare på kokevannet. Bruk stavmikser (eller noe annet) til å mose og spe i kokevannet til ønsket konsistens (bør være helt silkeglatt i starten). Ga et par små teskjeer i smaksprøve og trappet gradvis opp. Har brukt samme fremgangsmåten på andre ting og (gulrot, potet, aprikos, sviske, pære...). Kan også spe ut med mm eller mme.
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2013 #4 Skrevet 13. mai 2013 Det høres ikke gourmetmessig riktig ut å blande disse pureene i mm/MME. Det bør vel være separat for en best mulig smaksopplevelse. Hva er galt med å introdusere f.eks gulrotpure eller broccolipure fra 4 mnd? Hvor mye av denne maten bør de spise i døgnet: ett måltid? Hvordan- de kan jo ikke spise / holde bestikk og har ikke tenner. Anonym poster: 3eb0ef25a4820aa5bb84eadf8ffd22f9
Tordensky Skrevet 13. mai 2013 #5 Skrevet 13. mai 2013 Det høres ikke gourmetmessig riktig ut å blande disse pureene i mm/MME. Det bør vel være separat for en best mulig smaksopplevelse. Hva er galt med å introdusere f.eks gulrotpure eller broccolipure fra 4 mnd? Hvor mye av denne maten bør de spise i døgnet: ett måltid? Hvordan- de kan jo ikke spise / holde bestikk og har ikke tenner. Anonym poster: 3eb0ef25a4820aa5bb84eadf8ffd22f9 Gourmetmessig vet jeg ikke noe om, men det er vel for å gjøre overgangen lettere for de smås mager. Enzymene i mm hjelper til på en måte. Det er ikke noe galt i å introdusere mat tidligere forsåvidt, men ikke nødvendig. Det er også mange som ikke er klar for det (fordøyelsessystemet er ikke modent nok). Dersom du lager tynne pureer mater man dem enkelt med babyskje (fås på babybutikker, ikea, matbutikker). De kan bruke litt tid på å skjønne teknikken, men de lærer fort. De trenger jo ikke tygge slik mat så de smatter det bare i seg. I starten skjønte ikke småen skjeteknikken og lepjet av den slik som han gjør når han dier, men han fikk da i seg smakeprøver slik og. Vi startet med en middagssmaksprøve om dagen og etterhvert får han nå et lite fruktpure-måltid og et lite middagsmåltid. Fremdeles ikke full porsjon. Han er snart 7mnd.
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2013 #6 Skrevet 13. mai 2013 TS her. Takk for svar. Gutten er 5 mnd, å får grøt + svisker. Tenkte å introdusere litt nye smaker snart. Grunnen til at vi startet så tidlig, var at jeg hadde for lite melk om kvelden, gutten ble så sint. Anonym poster: 1e0fab96e763012a3878b3bd67d5fe65
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå