pingelill Skrevet 12. mai 2013 #1 Skrevet 12. mai 2013 Hei! Vi er noen venner som skal spise frokost på 17 mai sammen. hva er vanlig å ha? Vi tenkte i utgangspunktet pålegg/rundstykker, siden ingen av oss har tid til å lage koldtbordretter ( eksamenstid). Hva er "must have" på 17mai frokosten?? Må jo ha noe som alle liker (ost, skinke, den type ting..) , men også litt mer spesiell festmat. Noen ideer? Takk for hjelp!
AnonymBruker Skrevet 12. mai 2013 #2 Skrevet 12. mai 2013 Eggerøre, røkt laks, roastbiff, frisk frukt og bær..? Anonym poster: 9177038298ddc94af8437ad1401056c0 5
Pooo Skrevet 12. mai 2013 #3 Skrevet 12. mai 2013 Jeg serverer: -kjøttkaker -eggerøre -laks -salat potet og grønnsaker -rundstykker -knekkebrød - skinker -oster - paprika, agurk, tomat - champagne/musserende - juice/kaffe/te og jordbær, blåbær, bringebær med vaniljeyoughurt til dessert. lagt opp i lag. (flaggfarger) Man kan og ha litt melon på koldtbordet. 1
pingelill Skrevet 12. mai 2013 Forfatter #4 Skrevet 12. mai 2013 Takk! Roastbeef hadde jeg helt glemt. Har tenkt på spekeskinke av noe slag, og noe god ost muligens. Men det er jo vanskelig å vite hva folk liker alltid. Frisk frukt og bær må vi ha ja!! Takk!
NewYorkNewYork Skrevet 12. mai 2013 #5 Skrevet 12. mai 2013 Gjør det enkelt, men gjør presentasjonen litt fin. Kutt opp agurk, tomat og paprika og legg på en tallerken eller serveringsfat. Legg gulost, brunost og eventuell annen ost på et annet serveringsfat (ikke glem ostehøvler, helst en per ost) Ha litt forskjellig kjøttpålegg som saltpølse, strandaskinke, kokt skinke (litt avhengig av hva dere liker) på et annet serveringsfat Smør og smøreost kan gjerne være i pakningene sine I min vennekrets er italiensk salat og eggesalat populært, så enten kjøper du det eller lager det selv. Putt disse i skåler i stedet for å servere dem i pakningene sine. Lag eggerøre Ha eventuelt også skivet røkelaks dersom dere liker dette Kjøp halvstekte rundstykker og server dem varme (om du har tid så kan du jo lage rundstykker selv) Dette er egentlig en helt vanlig frokost, men når du legger ting litt pent opp og har litt flere alternativer enn vanlig, så blir det plutselig mye mer festmat enn hverdagsmat 1
frkharepus Skrevet 12. mai 2013 #6 Skrevet 12. mai 2013 I tillegg til det listet ovenfor; spekemat, brie og annen god ost. Melon og jordbær er et must! Ferskpresset juice, god kaffe og te, og musserende! 1
pingelill Skrevet 12. mai 2013 Forfatter #7 Skrevet 12. mai 2013 Hva er salatpotet? Takk for mange gode tips!! Kjøttkaker er jo heller ikke så alt for tidkrevende, så kanskje vi får til det og.
AnonymBruker Skrevet 12. mai 2013 #8 Skrevet 12. mai 2013 Champagne!!! Anonym poster: e8ddaebca1f2079f7beaf71fc83de24f 7
AnonymBruker Skrevet 12. mai 2013 #9 Skrevet 12. mai 2013 Potetsalat, leverpostei, frukt og grønnsaker, baguetter, melk/juice, egg, røkt laks, spekemat, skinke, roastbiff Anonym poster: 20ef983e24151805d85e88b5ebae23d0
pandabear Skrevet 12. mai 2013 #10 Skrevet 12. mai 2013 Hvis tiden er knapp går det jo også ann at alle gjestene tar med seg en liten rett hver. 1
pingelill Skrevet 12. mai 2013 Forfatter #11 Skrevet 12. mai 2013 Hvis tiden er knapp går det jo også ann at alle gjestene tar med seg en liten rett hver. Ja, det var det vi tenkte i utgangspunktet. Men nå ble vi ikke så mange som tenkt i utgangspunktet, så redd det fort blir litt tynt på serveringsbordet..
Pooo Skrevet 12. mai 2013 #12 Skrevet 12. mai 2013 Hva er salatpotet? Takk for mange gode tips!! Kjøttkaker er jo heller ikke så alt for tidkrevende, så kanskje vi får til det og. slat potet / grønnsaker altså: potetsalat og grønn salat. dårlig forkortelse fra min side... 1
murray Skrevet 12. mai 2013 #13 Skrevet 12. mai 2013 Jeg tenkte bidra til frokosten med en pai i år. Noen som har en god oppskrift?
AnonymBruker Skrevet 12. mai 2013 #14 Skrevet 12. mai 2013 Jeg tenkte bidra til frokosten med en pai i år. Noen som har en god oppskrift? Skinkepai er alltids godt ! http://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/skinkepai Anonym poster: 20ef983e24151805d85e88b5ebae23d0 2
Gjest abcdefgh Skrevet 12. mai 2013 #15 Skrevet 12. mai 2013 Tips til småretter man kan ta med til Champagnefrokosten? Alle skal ha med en rett hver..
belle_ Skrevet 12. mai 2013 #16 Skrevet 12. mai 2013 Vi skal ha, champagne evt annen alkohol etter ønske og reker med loff og masse tilbehør. NAM
Gjest Vinglepetra Skrevet 13. mai 2013 #17 Skrevet 13. mai 2013 Jeg støtter forslaget med å ha masse pålegg samt fruktfat, det er overhode ikke tidkrevende. Har du noe ekstra tid kan du lage eggerøre, husk å kjøpe inn masse godt brød eller rundstykker. Jeg regner forøvrig med at gjestene er klar over at du er midt oppi en eksamensperiode, og bør derfor være takknemlige for det du klarer å stelle i stand Dette ordner seg.
Alina X Skrevet 13. mai 2013 #18 Skrevet 13. mai 2013 Jeg skal lage dette: Eggerøre Laks med sennepsaus som tilbehør Enkel potetsalat med selleri norsk pæreskinke,jamon serrano og flatbrød chorizo med tomat og purreløk "wraps norwegian style" lagd av lompe, som smøres med rømme,dill,litt sennepsaus og laks. champagne og rosevin. blir nok bra ja. 1
pingelill Skrevet 14. mai 2013 Forfatter #19 Skrevet 14. mai 2013 Tusen takk for masse gode forslag!! Da blir det nok en god 17.mai frokost, håper jeg. Alle tar med egen drikke (alkoholholdig), så slipper heldigvis å styre med det, bortsett fra juice/melk/kaffe/te..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå