AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #1 Skrevet 29. april 2013 Hvorfor er så mye mat tilsatt sukker? Tenker da spesielt på mat som hadde vært sunn hvis det ikke hadde vært for sukkeret, mat som frokostblandinger av korn og frø og frukt, eller pålegg som makrell i tomat osv. Hvorfor i alle dager puttes det sukker i? Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 1
Gjest MamaQuilla Skrevet 29. april 2013 #2 Skrevet 29. april 2013 (endret) Smaksforsterker og tildels konserveringsmiddel. Tomatbaserte ting smaker bedre med litt sukker i, for eksempel. Endret 29. april 2013 av MamaQuilla 1
AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #3 Skrevet 29. april 2013 Smaksforsterker og tildels konserveringsmiddel. Tomatbaserte ting smaker bedre med litt sukker i, for eksempel. Jeg synes ikke det, mat smaker bedre uten så mye dilldall. Uansett er jo sukker på ingen måte bra for kroppen så hvorfor kunne man ikke bruke noe mer naturlig som smaksforsterkning da. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80
Gjest MamaQuilla Skrevet 29. april 2013 #4 Skrevet 29. april 2013 Jeg synes ikke det, mat smaker bedre uten så mye dilldall. Uansett er jo sukker på ingen måte bra for kroppen så hvorfor kunne man ikke bruke noe mer naturlig som smaksforsterkning da. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 Ok, men det er helt vanlig å ha litt sukker eller gulrøtter i tomatsaus for å balansere smaken Smaker litt beskt uten. Det er viktig å ikke bli hysterisk angående mat, makrell i tomat er så vanvittig godt for deg at det lille sukkeret som er i er en bagatell kontra det gode fettet du får i deg. 3
AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #5 Skrevet 29. april 2013 Fordi sukker bedrer smaken for folk flest og da øker salgstallene. Det er ikke verre enn å lage alt selv om man vil unngå sukker. Anonym poster: f321fe747cfbe4b8498e4af1bf26990e 4
AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #6 Skrevet 29. april 2013 Fordi sukker bedrer smaken for folk flest og da øker salgstallene. Det er ikke verre enn å lage alt selv om man vil unngå sukker. Anonym poster: f321fe747cfbe4b8498e4af1bf26990e Nei, men jeg synes det er dumt at å ville unngå sukker (som jo er en uting uansett hvordan man vrir og vender på det) blir til en slags ekstremisme. Å spise naturlig skulle jo være netopp...naturlig. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 5
Supraspinatus Skrevet 29. april 2013 #7 Skrevet 29. april 2013 Jeg synes ikke man er hysterisk fordi man vil unngå tilsatt sukker. Jeg synes det er hysterisk at folk faktisk aksepterer at matprodusentene tilsetter det og krever at vi skal akseptere det. 13
AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #8 Skrevet 29. april 2013 Nei, men jeg synes det er dumt at å ville unngå sukker (som jo er en uting uansett hvordan man vrir og vender på det) blir til en slags ekstremisme. Å spise naturlig skulle jo være netopp...naturlig. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 Hva ville du ha foreslått som tilsetning? Anonym poster: 6591ea8ab84c2156e4383951190d575b
Gjest MamaQuilla Skrevet 29. april 2013 #9 Skrevet 29. april 2013 Jeg synes ikke man er hysterisk fordi man vil unngå tilsatt sukker. Jeg synes det er hysterisk at folk faktisk aksepterer at matprodusentene tilsetter det og krever at vi skal akseptere det. Og da er vi uenige, om jeg vil ha mat uten sukker lager jeg den selv. Jeg trenger ikke ørten spesialprodukter uten sukker for å klare det. 1
Supraspinatus Skrevet 29. april 2013 #10 Skrevet 29. april 2013 Og da er vi uenige, om jeg vil ha mat uten sukker lager jeg den selv. Jeg trenger ikke ørten spesialprodukter uten sukker for å klare det. Er jo de med sukker som er spesialproduktene! Det andre kalles råvarer. 6
Gjest MamaQuilla Skrevet 29. april 2013 #11 Skrevet 29. april 2013 (endret) Nei, makrell i tomat er ikke et spesialprodukt. Det er en bearbeidet råvare. Endret 29. april 2013 av MamaQuilla
AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #12 Skrevet 29. april 2013 Og da er vi uenige, om jeg vil ha mat uten sukker lager jeg den selv. Jeg trenger ikke ørten spesialprodukter uten sukker for å klare det. Hæ? Det er jo ikke spesialprodukter når de er naturlige. Det er jo motsatt, de naturlige varene blir "ødelagt" og spesialisert netopp ved at man tilsetter f.eks sukker. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 4
Gjest MamaQuilla Skrevet 29. april 2013 #13 Skrevet 29. april 2013 (endret) Hæ? Det er jo ikke spesialprodukter når de er naturlige. Det er jo motsatt, de naturlige varene blir "ødelagt" og spesialisert netopp ved at man tilsetter f.eks sukker. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 Som allerede nevnt, sukker gjør smaken på mange ting bedre. Jeg er ikke en fanatiker, spiser rent kjøtt og unngår farseprodukter og ferdigmat i stor grad. Da er mye gjort. Det er lov å lese på pakningen og sette seg inn i hva ting inneholder uten å kreve sukkerfrie alternativer til alt sammen. Frokostblanding kommer i mange sunne varianter, faktisk er den billigste i handelen den beste. Så det er verken pris eller utvalg som hindrer noen i å unngå sukker om det er det de vil. Det ER hysteri å gå løs på makrell i tomat fordi den inneholder ørlite sukker. Det er noe av det sunneste du kan spise. Endret 29. april 2013 av MamaQuilla 3
AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #14 Skrevet 29. april 2013 Som allerede nevnt, sukker gjør smaken på mange ting bedre. Jeg er ikke en fanatiker, spiser rent kjøtt og unngår farseprodukter og ferdigmat i stor grad. Da er mye gjort. Det ER hysteri å gå løs på makrell i tomat fordi den inneholder ørlite sukker. Det er noe av det sunneste du kan spise. Men det er unødvendig at man skal finne tilsatt sukker i alt mulig, deriblant slik mat som i utgangspunktet er så sunt. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 3
Drizzt Skrevet 29. april 2013 #15 Skrevet 29. april 2013 Hvorfor er så mye mat tilsatt sukker? Tenker da spesielt på mat som hadde vært sunn hvis det ikke hadde vært for sukkeret, mat som frokostblandinger av korn og frø og frukt, eller pålegg som makrell i tomat osv. Hvorfor i alle dager puttes det sukker i? Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 Også ketchup. Jeg for min del merker at det settes mye salt i så å si alt. Særlig smør. Jeg har sluttet å tilsette salt når jeg lager mat med smør for det er allerede saltet.
Gjest MamaQuilla Skrevet 29. april 2013 #16 Skrevet 29. april 2013 (endret) Men det er unødvendig at man skal finne tilsatt sukker i alt mulig, deriblant slik mat som i utgangspunktet er så sunt. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 Det er noe som kalles smak, vet du. Jeg ville ikke kjøpt makrell i tomat uten sukker, om du trenger dette kan du kjøpe makrell og tomatpuré i butikken og lage selv. Et marked for slikt tror jeg ikke eksisterer, om ikke denne ekstreme karbohydratfrykten har bredd seg om mer enn jeg visste. Endret 29. april 2013 av MamaQuilla
Gjest MamaQuilla Skrevet 29. april 2013 #17 Skrevet 29. april 2013 Også ketchup. Jeg for min del merker at det settes mye salt i så å si alt. Særlig smør. Jeg har sluttet å tilsette salt når jeg lager mat med smør for det er allerede saltet. Du kan kjøpe usaltet smør, for eksempel? 2
AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #18 Skrevet 29. april 2013 Det er noe som kalles smak, vet du. Jeg ville ikke kjøpt makrell i tomat uten sukker, om du trenger dette kan du kjøpe makrell og tomatpuré i butikken og lage selv. Et marked for slikt tror jeg ikke eksisterer, om ikke denne ekstreme karbohydratfrykten har bredd seg om mer enn jeg visste. Handler ikke om karbohydratfrykt, men om at tilsatt sukker på ingen måte er bra for kroppen. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 7
Gjest MamaQuilla Skrevet 29. april 2013 #19 Skrevet 29. april 2013 Handler ikke om karbohydratfrykt, men om at tilsatt sukker på ingen måte er bra for kroppen. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 Det betyr ikke at man må unngå sukker som var det gift, alle kan spise litt sukker. Man må ikke bli livredd for karbohydrater selv om de er enkle.
AnonymBruker Skrevet 29. april 2013 #20 Skrevet 29. april 2013 Det betyr ikke at man må unngå sukker som var det gift, alle kan spise litt sukker. Man må ikke bli livredd for karbohydrater selv om de er enkle. snakker ikke om karbohydrater/sukker slik det naturlig forekommer i f.eks frukt o.l, men om tilsatt hvitt sukker. Du må gjerne prøve å finne noen som helst positive effekter av å spise slikt sukker, men tror det er vanskelig. Hva smak angår så er dette med den "avhengigheten" folk har av sukker og den smaken det fører med seg noe som er skapt. Når man ikke spiser sukker og så spiser noe som er tilsatt det så smaker det helt forferdelig. Anonym poster: b07dc33e714b816f65b9b9779b00ed80 6
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå