Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi har byttet benkeplatene på kjøkkenet til de i heltre eik, men nå som de ligger der har vi ikke tatt av plasten ennå...Hihi... Begynner nesten å angre litt, for jeg skjønner egentlig ikke hvordan de skal holdes pene, det blir jo alltids litt stekesprut når jeg steker. Vi hadde tenkt å olje dem....

Noen andre som har erfaring med dette?

Skrevet

Olje dem regelmessig, og ikke bruk zalo når du tørker benkene, det tar bort oljen.

Skrevet

Vi har byttet benkeplatene på kjøkkenet til de i heltre eik, men nå som de ligger der har vi ikke tatt av plasten ennå...Hihi... Begynner nesten å angre litt, for jeg skjønner egentlig ikke hvordan de skal holdes pene, det blir jo alltids litt stekesprut når jeg steker. Vi hadde tenkt å olje dem....

Noen andre som har erfaring med dette?

De må oljes regelmessig ja, ellers så vil det trekke ned i treverket. Eller så kan du også bruke en hardvoksolje. Dette vil være en mellomting mellom en olje og en lakk, den vil trekke ned i treverket samtidig som den lager en liten "hinne". Det gjør så stekesprut e.l. kan tørkes av lettere. Kan jo være en idé om du er redd for at en olje ikke vil være tilstrekkelig.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg oljer ca 2 ganger i året og benkeplatene holder seg fine. Jeg er ikke flink til å tørke av.

Anonym poster: 70c955ac8ebff1f07c376f9a087b61dd

Skrevet

Det gjør ikke noe om det sprutes på dem, det kan tørkes av. Men vi har hatt problemer med at våte hermetikkbokser har blitt stående, og har etterlatt ringer.

Jeg har forresten vurdert mattlakk på platene våre. Er det noen som har prøvd det? Det er mer avstøtende enn olje.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har ingen problemer med metallbokser og ringer selv om jeg er rimelig sløv.

Bruker en olje type satinolje fra Hydrolet.

Anonym poster: 70c955ac8ebff1f07c376f9a087b61dd

  • 1 måned senere...
Skrevet

Tusen takk for svar alle sammen :)

Rådene deres skal følges :)

Skrevet

Olje de regelmessig, minst ett par ganger i året så burde ikke fett og diverse andre matrester være noe problem så lenge du ikke lager en svinesti på kjøkkenbenken

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...