Gå til innhold

Hvordan lager jeg hjemmelaget pizzasaus?


Gjest Sanne__

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Funky Punk

Hva slags pizzasaus vil du lage da?

Skal jeg lage en helt vanlig rød pizzasaus så tar jeg bare det jeg har.

Det viktigste er tomater, noen bruker litt tomatpuré i også. Ha oppi finhakket løk, hvitløk, gulrøtter.

Jeg pleier å tilsette litt chili også om jeg har det liggende.

Salter og peprer, bittelitt sukker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Bruker en boks med hermetiske hakkede tomater, litt soltørkede tomater, oregano, basilikum, hvitløk, litt olje, moser alt sammen med stavmikser!

Anonym poster: 2acd3758c7c2aba929f1f96343e7cb51

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sanne__

Takk for svar. :blomst:

Jeg hadde ikke ferskt krydder så det ble tørkede urter, ikke like godt.

Den ble mye lysere enn den på boks og dette merket selvsagt minstemann samt at det var en annen smak...

Men vi voksne likte den.

Ferske urter neste gang.

Hvordan lager dere fyllet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Funky Punk

Fyllet varierer veldig. Kommer an på hva jeg har og hva jeg har lyst på.

Noen ganger bruker jeg mozzarella, parmesan og ruccola (de to siste legges på etter at pizzaen er stekt), mens andre ganger så bruker jeg kjøttboller og chorizo.

Har jeg veldig lite i kjøleskapet så blir det typ kokt skinke.

Ja også løk, vårløk og annet som måtte friste. Gjerne gjøre den sterkere med litt fefferoni.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sanne__

Det skal jeg prøve neste gang. Bare fått så nok av posefyll!

Nå må jeg nesten spørre om bunnen også... humre.. :danse:

Har pleid å slumpe men da blir den ganske tykk. Kjevler aldri , bare lager en ganske løs deig som jeg heller oppi langpannen. Blir bra den men som sagt tykk.

Lager dere tynn som den italienske ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Funky Punk

Jeg lager tynn bunn

Husker ikke oppskriften sånn eksakt i hodet, men en hel vanlig deig. Tror jeg pleier å bruke ca 3-4 dl hvetemel, 1,5 dl vann, halv pakke med tørrgjær, litt salt og ca 3-4 ss olje. Tilsetter også masse timian for da smaker pizzaen så mye bedre.

Kjevler den ut så den blir kjempetynn og da dekker den ca 3/4 av en langpanne. Mer enn nok til oss to iallefall (pleier å pakke ned minst 4 biter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Gubben/sjefskokken her i huset bruker en lettvint variant: Ferdig tomat"passata" på flaske. http://www.mutti-parma.com/sv/vart-omrade/passata-passerade-tomater

Noen ganger hiver han på litt hakkede tomater, også fra boks/flaske. Ferske/friske tomater har stort sett mindre smak enn de på boks/flaske, bortsett fra de fridyrkede i sesongen. Hvis de er dyrket i et solrikt, varmt land, vel og merke.

Tilsetter litt hvitløk, litt oregano, litt olje, litt salt og litt sukker. Han varmer den ikke, bare rører det inn.

"Gubben min" er forresten italiener ;-)

Anonym poster: 0a4555a837bec08393317ebafc2720c9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ganske enkelt å lage pasta/pizzasaus. Er jo bare å steke litt løk blank i olivenolje, tilsette et par bokser hakka tomat, en spiseskje tomatpuré, en buljongterning (gjerne kjøtt) eller litt annen kraft/fond, la det koke godt sammen, og tilsette deretter krydder. Jeg bruker bare salt og pizzakrydder (tørka urter).

Om man vil kan man jo ha oppi gulrøtter, selleri eller andre grønnsaker sammen med løken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke akkurat pro, men lager en helt grei saus av olivenolje, løk, hvitløk, hakkede tomater på boks, tomater, tomatpurè og krydder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sanne__

Nam! Takk for MASSE gode tips. :blomst:

For min del begynte det med at jeg smakte en suppe som smakte SÅ mye bedre ifra bunnen av,så avanserte jeg til pizza og har lært masse her nå, den ble faktisk supergo!

Og det jeg kan si... ALDRI mere posefyll her i huset Uærkh.. :sjokkert::laugh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg har fått en ny favoritt: Creme Fraiche blandes med litt hvitløk, evt. chilipulver og salt og pepper og smøres utover bunnen. Strø over finhakket løk, fersk oregano, mozarellaost, Cherry (eller jeg foretrekker Delivio)-tomater og serranoskinke og stek. Serveres med ruccola. Nammenam...!! :) Ser for meg at det må være godt med ristede pinjekjerner på denne også...

Anonym poster: a5ada3fec0b11f066ee6321c77fdd02b

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg har fått en ny favoritt: Creme Fraiche blandes med litt hvitløk, evt. chilipulver og salt og pepper og smøres utover bunnen. Strø over finhakket løk, fersk oregano, mozarellaost, Cherry (eller jeg foretrekker Delivio)-tomater og serranoskinke og stek. Serveres med ruccola. Nammenam...!! :) Ser for meg at det må være godt med ristede pinjekjerner på denne også...

Anonym poster: a5ada3fec0b11f066ee6321c77fdd02b

Og da mente jeg ikke at man skulle ha på stek, men at man skulle steke pizzaen :fnise:

Anonym poster: a5ada3fec0b11f066ee6321c77fdd02b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Åh, ja. Jeg tror ikke jeg kommer til å gå tilbake til tomatsaus på leeeeenge :)

Anonym poster: a5ada3fec0b11f066ee6321c77fdd02b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Funky Punk

Åh, ja. Jeg tror ikke jeg kommer til å gå tilbake til tomatsaus på leeeeenge :)

Anonym poster: a5ada3fec0b11f066ee6321c77fdd02b

Hehe samme her :)

Men jeg lager en liten pizza med tomatsaus også fordi mannen er veldig glad i den, og da smaker jeg en liten bit. Ikke like godt :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Superenkelt.

En boks hakket tomat (kjøp kvalitet, ikke eldorado)

Et fedd hvitløk

En halv finhakket løk

Salt og pepper

Pizzakrydder

Hiv alt i en kjele og småkok i 5 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen ganger blander jeg et glass tacosaus med tomatpure og olje, og presser en del hvitløsfedd oppi dette. pluss pepper og fersk oregano.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør det veldig enkelt. Tar en boks med hakkede tomater og tilsetter div krydder: basilikum, oregano, salt, pepper, cayenne pepper, hvitløkspulver og litt aromat. Bedre å bruke chili og ekte hvitløk isteden for cayennepepperet og hvitløkspulveret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fikk smake pizza med pesto(som pizza saus), skinke og ost på. :wow: sinnsykt godt!

Nå vet ikke jeg om pestoen var hjemmelagd eller kjøpt på glass, men godt var det uansett :danse:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...