Gå til innhold

Tips til en "lett" forrett som det er enkelt å lage


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal servere indisk kylling tikka til middag og tenkte det ville vært fint å servere gjestene en lett forrett.

Den må helst være enkel å lage og kanskje kunne lages dagen før......?

Noen tips?

AnonymBruker
Skrevet

Tapas, feks små tomater som blir rensket og fyllt med en hakket blanding av kokte egg, majones, salt pepper, og dill.

Smakte det i helgen, fantastisk godt. Legg toppen av tomaten på tomaten igjen, og spidd med tannpirker. :)

Anonym poster: e64baa172bc0198059a4275d92445408

AnonymBruker
Skrevet

Superlett, super-raskt og supersunt:

Rucola, bresaola (lufttørket, magert oksekjøtt), flak av parmesan (parmigiano reggiano, bruk ostehøvel). Litt god olivenolje. Ferdig!

Anonym poster: 0e921439633424057bce117dd6ebaf67

Skrevet

Caprese:

Lett, sunt, og raskt: Tomater, bøffelmozzarella, basilikum, olivenolje. Du kan gjøre det litt mer originalt ved å dele mozzarellakulene i to, og legge tomatskiver inni. ("Mozzarella-hamburger") Hell over litt god olje og pynt med basilikumblad på toppen.

Skrevet

Så mange gode tips :-) Tusen takk.

Tar gjerne i mot enda fler :-)

AnonymBruker
Skrevet

Du bør velge noe som passer til indisk mat. Jeg ville gått for en linsesuppe med mynte, koriander og appelsin.

Anonym poster: c2ea00c30449723add20ec12f7e9ed51

  • Liker 4
Skrevet

Linsesuppe hørtes spennende ut. Har du er oppskrift du vil dele? :-)

AnonymBruker
Skrevet

1 stor løk, hakkes fint

½ ss smør og 1 ss olje

2 dl røde eller gule linser

7 dl vann

2 dl ferskpresset appelsinjuice

2 fedd hvitløk

1 laurbærblad

1/2 gulrot delt på langs

1 skive sellerirot hvis du har

en liten neve fersk koriander - hakkes fint

en liten neve fersk mynte - hakkes fint

salt og pepper

Skyll linsene.

Ha smøret og oljen i en kasserolle og tilsett løk og hvitløk som varmes sakte på lav til middels varme - til de blir myke. Skal ikke få farge!

Tilsett de skylte linsene og hell på vann og appelsinjuice. Tilsett laurbærblad, gulrot og sellerirot - legges på toppen av linsene. Etter ti minutter tar du ut laurbærbladet, gulrot og sellerirot og tilsetter halvparten av urtene. La suppen koke i ca fem minutter til, til linsene er møre. Hvis du synes det er for mye væske kan du koke suppen litt uten lokk og la noe av væsken fordampe. Er det for lite væske tilsetter du litt vann.

Smak til med salt og pepper - det er viktig at du ikke har i salt før suppen er ferdig, ellers faller "skallet" av linsene. Dryss over resten av urtene før servering.

Anonym poster: c2ea00c30449723add20ec12f7e9ed51

  • Liker 2
Skrevet

Tusen takk :-)

Skrevet

Om det passer til indisk kylling kan nok diskuteres, men er iallefall en veldig enkel forrett:

Buffalo mozzarella i skiver.

Skjær tomater i skiver, vanlige, cherry eller perletomater.

Tomater legges oppå mozzarella skivene, dryss salt og pepper på og en dæsj balsamico.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...