Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Kan man få i seg for mye stevia? Må man være forsiktig med hvor mye stevia man får i seg om dagen? Hva er i så fall for mye?

Anonym poster: d845acb4ac4570a121a38832c4d2bc38

Videoannonse
Annonse
Skrevet

http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/introduksjon_av_ny_mat/generell_informasjon_om_steviaplanten_og_steviolglykosidet_e960.5367

Hva omfatter en godkjenning?

EU godkjente tilsetningsstoffet steviolglykosid (E 960), (et spesifikt ekstrakt fra steviaplanten, som skal bestå av minst 75 prosent stevioside og/eller rebaudioside A.)

Akseptabelt daglig inntak (ADI) av steviolglykosid, uttrykt som steviolekvivalenter, er 4 mg/kg kroppsvekt per dag. Denne grensen vil bli overskredet dersom stoffet skal erstatte sukker 100 % i alkoholfrie smaksatte drikkevarer (soft drinks), som er den produktgruppen som antagelig vil bidra mest til inntak av tilsetningsstoffet.

Derfor er det satt maksimale bruksnivåer i softdrinks på 80 mg/L i ferdig sukkerfrie drikkevarer eller drikkevarer et redusert energinivået på minst 30 prosent.

Steviolglykosid kan også benyttes som bordsøtningsmiddel på lik linje med de bordsøtningsmidlene som allerede er godkjente i unionslisten.

Forordning 1131/2011 endrer unionslisten vedlegg II forordning 1333/2008 ved at tilsetningsstoffet steviolglykosid (E 960) godkjennes som søtstoff tillatt i brukt i

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...