AnonymBruker Skrevet 15. april 2013 #1 Skrevet 15. april 2013 Kan man få i seg for mye stevia? Må man være forsiktig med hvor mye stevia man får i seg om dagen? Hva er i så fall for mye? Anonym poster: d845acb4ac4570a121a38832c4d2bc38
Supraspinatus Skrevet 15. april 2013 #2 Skrevet 15. april 2013 http://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/introduksjon_av_ny_mat/generell_informasjon_om_steviaplanten_og_steviolglykosidet_e960.5367 Hva omfatter en godkjenning? EU godkjente tilsetningsstoffet steviolglykosid (E 960), (et spesifikt ekstrakt fra steviaplanten, som skal bestå av minst 75 prosent stevioside og/eller rebaudioside A.) Akseptabelt daglig inntak (ADI) av steviolglykosid, uttrykt som steviolekvivalenter, er 4 mg/kg kroppsvekt per dag. Denne grensen vil bli overskredet dersom stoffet skal erstatte sukker 100 % i alkoholfrie smaksatte drikkevarer (soft drinks), som er den produktgruppen som antagelig vil bidra mest til inntak av tilsetningsstoffet. Derfor er det satt maksimale bruksnivåer i softdrinks på 80 mg/L i ferdig sukkerfrie drikkevarer eller drikkevarer et redusert energinivået på minst 30 prosent. Steviolglykosid kan også benyttes som bordsøtningsmiddel på lik linje med de bordsøtningsmidlene som allerede er godkjente i unionslisten. Forordning 1131/2011 endrer unionslisten vedlegg II forordning 1333/2008 ved at tilsetningsstoffet steviolglykosid (E 960) godkjennes som søtstoff tillatt i brukt i 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå