AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #1 Skrevet 14. april 2013 Hatt noen venner på besøk noen dager nå, første dag de kom var vi og handlet sammen, de kjøpte de pålegget de ville ha, men jeg bruker jo aldri noe av de det kjøpte, de spiste opp det meste, men det er nesten en hel agurk igjen. Hva kan jeg bruke agurk til, eller skal jeg bare kaste den? Agurk er kaldt og hardt, så synes ikke noe om å ha det på skiven alene, men hvis jeg skal prøve det på skiven sammen med noe, hva kan jeg bruke den sammen med? Konkrete tips, er hva jeg er ute etter? Har også noe kinakål liggende, men det koker jeg bare og har sammen med middag tenkte jeg. Anonym poster: b92a760be86b7ca38fb5faac758b5f32
AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #2 Skrevet 14. april 2013 Du kan lage tzatziki. Anonym poster: c0f3425bd2a8ecd004b309946ac69ee9
Gjest Tirkes Skrevet 14. april 2013 #3 Skrevet 14. april 2013 Agurk kan jeg bruke på hva som helst. Feks leverpostei, makrell i tomat, ost og skinke med agurk på toppen, salami, fårepølser... egentlig alt av kjøttpålegg. Eneste jeg ikke bruker agurk på er søtpålegg (brunost/sylte/sjokade). Skrellet og strimlet agurkstenger er også en forfriskende snack om det har ligget i kjøleskap. 3
AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #4 Skrevet 14. april 2013 Du kan lage tzatziki. Anonym poster: c0f3425bd2a8ecd004b309946ac69ee9 Og hva er det? TS Anonym poster: b92a760be86b7ca38fb5faac758b5f32
Antlers Skrevet 14. april 2013 #5 Skrevet 14. april 2013 Agurk kan brukes til mye rart, men siden dette ikke er postet under 'Seksualitet', foreslår jeg at du skjærer tynne skiver (gjerne med ostehøvel) av agurken og hiver det oppi en mugge med kaldt vann. Vannet får en forfriskende og god smak 1
AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #6 Skrevet 14. april 2013 Du kan høvle agurk tynt med ostehøvel og blande med litt vann, salt, pepper, sitron eller eddik og sukker. La det stå til det safter seg litt og agurkskivene blir myke. Kjempegodt tilbehør til laks, kokte poteter og rømme. Anonym poster: 3ff31d202459a01b5143ed75fb314533
AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #7 Skrevet 14. april 2013 Om jeg har agurk til overs pleier jeg bare å skjære den opp i pinner og spise den som den er som et mellommåltid, tilbehør eller noe slikt. Eller så kan du tre en kondom på den og kjøre i vei. Anonym poster: 541db67b5d81f5de9c7d21a3a9afbc39
AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #8 Skrevet 14. april 2013 Og hva er det? TS Anonym poster: b92a760be86b7ca38fb5faac758b5f32 Seriøst? Tzatziki er en tyrkisk/gresk yoghurtbasert dressing. Anonym poster: b0b47ece274f6fdc9aadfb665d0d69bc 4
Havbris Skrevet 14. april 2013 #9 Skrevet 14. april 2013 http://www.tine.no/oppskrifter/sauser-og-dressinger/kalde-sauser-og-dressinger/tzatziki Jeg bruker gjerne litt mer enn 2 fedd hvitløk.
Botch Skrevet 14. april 2013 #10 Skrevet 14. april 2013 Eller så kan du tre en kondom på den og kjøre i vei. Anonym poster: 541db67b5d81f5de9c7d21a3a9afbc39 Det tok hele fem svar før denne kom. Tsk tsk, KG. Men ja, tzatziki er det jeg pleier å lage med agurk. Fint til stekt laks eller sterkt krydrede kjøttboller/kofta.
frøkna Skrevet 14. april 2013 #11 Skrevet 14. april 2013 Jeg ville lagd indisk en dag, og brukt agurken i raita. Jeg pleier også å ha agurk i salat, eller ha tynne skiver på pålegg på brødskiva ettersom det passer.
AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #12 Skrevet 14. april 2013 Jeg ville lagd indisk en dag, og brukt agurken i raita. Jeg pleier også å ha agurk i salat, eller ha tynne skiver på pålegg på brødskiva ettersom det passer. Aner ikke hva raita er heller. Lager aldri indisk, kinesisk, afrikansk, taiwansk osv mat. Er det ikke noe norsk mat innen middag jeg kan bruke agurk sammen med? Salat lager jeg heller aldri, det er kaldt og tørst liksom. Bruker aldri dressinger, så da er det ikke så rart at jeg ikke vet hva tzakziki er, var inne å såg på oppskriften, frister ikke så veldig akkurat, men KANSKJE jeg prøver det. Men kutter ut feddløken hvis til, løk er jo en av tingene som gjør at dressinger ikke er gode. Å skjære den opp i pinner og spise som den er? Nei takk, jeg kommer jo da til å få ned maks 1 - 2 biter, ikke fordi den smaker vondt, men for det er hardt, "tørt" og kaldt. "Du kan høvle agurk tynt med ostehøvel og blande med litt vann, salt, pepper, sitron eller eddik og sukker. La det stå til det safter seg litt og agurkskivene blir myke. Kjempegodt tilbehør til laks, kokte poteter og rømme." Det hørtes ikke fristende ut i det hele tatt, KANSKJE jeg tar en sjangs og prøver allikevel, men vet ikke helt jeg. TS Anonym poster: b92a760be86b7ca38fb5faac758b5f32
frøkna Skrevet 14. april 2013 #13 Skrevet 14. april 2013 Aner ikke hva raita er heller. Lager aldri indisk, kinesisk, afrikansk, taiwansk osv mat. Er det ikke noe norsk mat innen middag jeg kan bruke agurk sammen med? Salat lager jeg heller aldri, det er kaldt og tørst liksom. Bruker aldri dressinger, så da er det ikke så rart at jeg ikke vet hva tzakziki er, var inne å såg på oppskriften, frister ikke så veldig akkurat, men KANSKJE jeg prøver det. Men kutter ut feddløken hvis til, løk er jo en av tingene som gjør at dressinger ikke er gode. Å skjære den opp i pinner og spise som den er? Nei takk, jeg kommer jo da til å få ned maks 1 - 2 biter, ikke fordi den smaker vondt, men for det er hardt, "tørt" og kaldt. "Du kan høvle agurk tynt med ostehøvel og blande med litt vann, salt, pepper, sitron eller eddik og sukker. La det stå til det safter seg litt og agurkskivene blir myke. Kjempegodt tilbehør til laks, kokte poteter og rømme." Det hørtes ikke fristende ut i det hele tatt, KANSKJE jeg tar en sjangs og prøver allikevel, men vet ikke helt jeg. TS Anonym poster: b92a760be86b7ca38fb5faac758b5f32 http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjonell-norsk-mat/kokt-laks-med-agurksalat-og-sandefjordsmor
AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #14 Skrevet 14. april 2013 Du virker ikke så positivt innstilt, TS... Agurksalat er i hvertfall ikke tørt, så mye kan jeg si. Og det er definitivt noe man kan lage av agurk til en typisk norsk middag (dvs til fisk og poteter) - det eneste jeg kommer på i farten, faktisk. Anonym poster: 3ff31d202459a01b5143ed75fb314533 7
AnonymBruker Skrevet 14. april 2013 #15 Skrevet 14. april 2013 Det som er veldig godt til fisk, spesielt stekt hvit fisk, er å bruke en ostehøvel på agurken og høvle den i tynne skiver. Så tar man litt sukker og sitronsaft i en rømmeboks og rører rundt og smaker til. Agurk og fisk kan dyppes i sausen. Så at du ikke er så glad i saus, men kanskje du liker denne. Veldig enkelt. Anonym poster: 717d92ec50798fcf3e4a472be39ad8c2
Gjest Beano Skrevet 14. april 2013 #16 Skrevet 14. april 2013 Om jeg har agurk til overs pleier jeg bare å skjære den opp i pinner og spise den som den er som et mellommåltid, tilbehør eller noe slikt. Eller så kan du tre en kondom på den og kjøre i vei. Anonym poster: 541db67b5d81f5de9c7d21a3a9afbc39 Tja, litt unødvendig å bruke kondom på en agurk. Om man skal penetrere seg selv er det bare å koke den i varmt vann så blir bakteriene borte. MEN til TS: Du kan lage en Agurk Martini - http://localfoods.about.com/od/drinks/qt/cucumbervodka.htm eller kan du jo bare hive det i en sandwich (hakk den opp i små skiver først obv.) Det er litt vanskelig å si hva man kan lage med agurk, men generelt går agurk bra som tilbehør med veldig mange retter
Havbris Skrevet 14. april 2013 #17 Skrevet 14. april 2013 Hvis du ikke kan bruke den til noe du liker å spise kan du bruke den som ansiktsmaske eller legge agurkskiver på trette øyne.
caroprins Skrevet 15. april 2013 #18 Skrevet 15. april 2013 Agurkskiver med majones er godt på brødskiva. Agurk som tilbehør til kokt skinke på børskive Agurksalat ( en pose fransk dressing) og agurkskiver til kokt eller stekt laks er veldig godt. Eller Tzatziki som nevn over her. Agurk som tilbehør sammen med salat og tomat ,paprika ,mais og ananas og litt kokt kylling/ skinke/ reker med thousand island dressing er deilig.
AnonymBruker Skrevet 15. april 2013 #19 Skrevet 15. april 2013 Hahaha vet ikke hva det sier om meg, men jeg tenkte bare på ett bruksområde når jeg leste overskriften. Anonym poster: 0abdee8d5837660701efea2d70c42e19 2
AnonymBruker Skrevet 15. april 2013 #20 Skrevet 15. april 2013 TS, det kan være en idé å si allerede i åpningsinnlegget at du ikke er som røkla på matforumet og har et kjempeanstrengt forhold til mat - og særlig ny mat. Sier ikke det for å være slem, men jeg tror du vil få bedre tips fra andre da. Anonym poster: 7a7a3ce9c8eed0cfad484ef5e12b6ab4 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå