Gå til innhold

Stevia og lavkarbo


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Stemmer det at stevia ikke regnes som karbohydrater og at jeg kan spise sjokolade med stevia i?

Anonym poster: c01d09a75b9ec2940cc625dc62590e9f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Stevia er ikke karbo nei, og jeg spiser selv steviasjokolade når jeg har lyst på det. Den jeg pleier å kjøpe har litt malitiol i seg som er noe omdiskutert, men innimellom gjør det ingenting.

Skrevet

Hvor kjøper dere denne sjokoladen?

Skrevet

Jeg kjøper på Meny.

AnonymBruker
Skrevet

Den finnes på helsekostforretninger også.

Anonym poster: c01d09a75b9ec2940cc625dc62590e9f

Skrevet

Takker for svar dere to. Får ta meg en tur på butikken i morgen å kikke :)

Skrevet

Stevia i seg selv har lite energi siden man bruker en så forsvinnende liten mengde.

Maltitol bruker man like mye av som vanlig sukker og det tas opp som energi. Derfor vil det ikke ha samme effekt. I tillegg kan de fleste sukkeralkoholer virke lakserende. Utenom erythrol (sukrin) kanskje.

Gjest Tidssone
Skrevet

Stevia i seg selv har lite energi siden man bruker en så forsvinnende liten mengde.

Maltitol bruker man like mye av som vanlig sukker og det tas opp som energi. Derfor vil det ikke ha samme effekt. I tillegg kan de fleste sukkeralkoholer virke lakserende. Utenom erythrol (sukrin) kanskje.

Hvordan staver man dette på folkemunne?

Gjest Tidssone
Skrevet

Stevia i seg selv har lite energi siden man bruker en så forsvinnende liten mengde.

Lite energi eller lite karbohydrater?

Gjest Tidssone
Skrevet

Maltitol bruker man like mye av som vanlig sukker og det tas opp som energi.

Hva har dette med karbohydrater å gjøre?

Gjest Tidssone
Skrevet

I tillegg kan de fleste sukkeralkoholer virke lakserende.

Er Stevia et sukkeralkohol? Hva er et sukkeralkohol og hva er forskjellen på det og karbohydrater?

Skrevet

Hvordan staver man dette på folkemunne?

Jeg skjønner ikke spørsmålet?

Lite energi eller lite karbohydrater?

Tror du kan faktisk regne det for å ikke inneholde noen av delene. Man bruker jo en svært liten mengde stevia siden det er så vanvittig mye søtere enn sukker. Dersom du har tatt for mye stevia i noe merker du det veldig godt. Smaker ikke godt.

Hva har dette med karbohydrater å gjøre?

Det brukes jo som erstatning for sukker, men hvorvidt et er karbohydrat eller ikke er jo egentlig irrelevant siden mengden er så sykt liten.

Og jeg nevnte maltitol fordi det har omtrent halvparten så mye energi som sukker og er nesten like søtt. Det er et alkohol, som i grunnen er karbohydrat, men som oppfører seg som fett i kroppen. (Grovt forenklet). Maltitol brukes mye i sukkerfri sjokolade.

Er Stevia et sukkeralkohol? Hva er et sukkeralkohol og hva er forskjellen på det og karbohydrater?

Stevia (steviolglykosider) er ikke sukkeralkoholer. Typiske, kjente sukkeralkoholer er sukrin (erytritol), xylitol, maltitol, sorbitol, mannitol, isomalt.

Gjest Tidssone
Skrevet

Jeg skjønner ikke spørsmålet?

Du skriver for komplisert om ting. Folk flest skjønner ikke hva du sier. Derfor etterlyser jeg en måte å skrive på, som gjør det mer lettfattelig for de som skal lese innleggene dine. :)

Skrevet

Du skriver for komplisert om ting. Folk flest skjønner ikke hva du sier. Derfor etterlyser jeg en måte å skrive på, som gjør det mer lettfattelig for de som skal lese innleggene dine. :)

Ok! Takk for tilbakemeldingen. Jeg skal prøve å huske på det!

AnonymBruker
Skrevet

Du skriver for komplisert om ting. Folk flest skjønner ikke hva du sier. Derfor etterlyser jeg en måte å skrive på, som gjør det mer lettfattelig for de som skal lese innleggene dine. :)

Ikke for å kverulere, men det var da lettforståelig det han sier :)

Anonym poster: 8178972998552204919db7dd9def036f

  • Liker 3
Gjest Tidssone
Skrevet

Ikke for å kverulere, men det var da lettforståelig det han sier :)

Anonym poster: 8178972998552204919db7dd9def036f

For å kverulere så er det ikke lettfattelig i forhold til det trådstarter spør om. Et lettfattelig svar på spørsmålet er "ja" og "nei".

AnonymBruker
Skrevet

For å kverulere så er det ikke lettfattelig i forhold til det trådstarter spør om. Et lettfattelig svar på spørsmålet er "ja" og "nei".

Det er svar på spørsmålet, pluss tillegsinformasjon. Ny kunskap skader aldri.

Anonym poster: 8178972998552204919db7dd9def036f

  • Liker 3
Gjest Tidssone
Skrevet

Det er svar på spørsmålet, pluss tillegsinformasjon. Ny kunskap skader aldri.

Anonym poster: 8178972998552204919db7dd9def036f

Nei. Han svarer jo ikke engang på om stevia er karbohydrat eller ikke. Han svarer at det har lite energi...

Skrevet (endret)

Nei. Han svarer jo ikke engang på om stevia er karbohydrat eller ikke. Han svarer at det har lite energi...

Stevia er glykosider, det er flere forskjellige stoffer som blir utvinnet, mest vanlig er vel Steviolglykosid. Hvorvidt de regnes kjemisk for karbohydrater er jeg ikke helt sikker på. Jeg tror ikke det, men det er egentlig irrelevant ut i fra det formålet TS sannsynligvis har: å ikke trigge insulin/tillate det i en lavkarbodiett.

Men å forklare dette går jo på tross av det du ønsket tidligere: en forenkling.

Endret av Supraspinatus
  • Liker 4
Gjest Tidssone
Skrevet

Stevia er glykosider, det er flere forskjellige stoffer som blir utvinnet, mest vanlig er vel Steviolglykosid. Hvorvidt de regnes kjemisk for karbohydrater er jeg ikke helt sikker på. Jeg tror ikke det, men det er egentlig irrelevant ut i fra det formålet TS sannsynligvis har: å ikke trigge insulin/tillate det i en lavkarbodiett.

Men å forklare dette går jo på tross av det du ønsket tidligere: en forenkling.

En forenkling ville fortsatt ha vært å svart ja eller nei på hovedspørsmålet. Du hadde fortsatt kommet ut av det som lavkarboeksperten her inne, vettu. ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...