Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen her som har en god kylling gryte de har lyst til å dele med meg?

Skrevet

Italiensk Kyllinggryte

4 personer

• 1 løk, hakket

• 1 hvitløkbåt, hakket

• 4 ss TineSmør

• 100 gr sjampinjong, frisk eller hermetisk, finsnittet

• 1 boks tomater

• 2 ss tomatpure

• 1 hønsebuljongterning

• 8 kylling brystfilet

• 10 oliven sorte

Fres løk og hvitløk i smør i en kjele til det er blankt. Tilsett sopp og la det surre med. Rør inn moste tomater fra boks sammen med tomatpure. Bland inn buljonterning rør ut i 1 dl kokende varmt vann. Rør inn kylligfilet i biter sammen med oliven.

Smak gryten godt til med salt, pepper og gjerne oreganokrydder.

Server med kokt pasta og en grønn salat til.

Kyllinggryte med tørket frukt

4 personer

• 2 dl tørket frukt som aprikoser, svisker og apsikat

• 3/4 dl konjakk

• 6- 8 kyllinglår

• 2 løk i båter

• 1 båt presset hvitløk

• ca. 3 1/2 dl kyllingkraft, ev. hønsebuljong

• salt og pepper, koriander.

Legg frukten i bløt i konjakk, helst i et par timer. Del kyllinglårene i to. Stek kyllinglårene i olje sammen med løk og hvitløk. Tilsett frukt og kyllingkraft og la det hele trekke ca. 30 minutter til kyllinglårene er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

Server kyllinggryta med ris eller kokte poteter og pynt med koriander.

Skrevet

Meksikansk kyllinggryte

1 boks tomater

4 kyllingfileter

6-8 poteter

2 paprika (rød + grønn)

3 fedd hvitløk

1-2 chilipepper

2 ss frisk hakket timian eller koriander

2 ½ dl kraft

salt/pepper

1 beger kremost

Stek kyllingen gyllen i olje og legg dem til side. Del potetene i terninger og stek i olje til de er knapt møre. Tilsett hakkede tomater, paprika i biter, hakket hvitløk, hakket chili og urter. Rør rundt og stek i 4-5 minutter. Skjær kyllingen i biter og tilsett i gryten sammen med kraft. Kok opp og la trekke til kraften har kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper. Rør kremosten myk med litt fløte eller melk og ha i gryten.

Tobago Kyllinggryte (4 pers.)

75 g smør

1 kylling, delt i åtte biter

2 finsnittede løk

2 finsnittede hvitløksfedd

1 ss karripulver

1 finhakket rød chili

½ ts safrantråder

2,5 dl kokosmelk

½ ts salt

ca 5 dl vann

Stek kyllingen brun i smøret og ta ut. Fres så løk og hvitløk mykt. Tilsett karripulver, chili og safran og la frese 1 minutt. Legg kyllingen tilbake og tilsett halvparten av kokosmelken, saltet og nok vann til å dekke kjøttet. La koke opp og så småkoke under lokk 40 minutter. Tilsett resten av kokosmelken og varm alt godt opp.

Er vanligvis servert med kokt ris og tilbehør som skivet banan, hakkede tomater, hakket rød løk og yoghurt.

Kyllinggryte (8 pers.)

16 kyllinglår eller 3 små kyllinger delt i stykker

300 g bacon

3-4 ts salt

1 ts hvit pepper

hønsebuljong

3 løk i båter

500 g sjampinjong

3 ss smør

3 ss hvetemel

litt frisk timian

1 flaske hvitvin

4 knuste hvitløksbåter

2 laurbærblad

2 ts timian

Lag marinade av vin, hvitløk, timian og laurbærblad og legg kyllingen i blandingen over natten. Tørk dem av, hell marinaden i en kjele og kok opp. Skjær bacon i småbiter og stek dem i en panne. Ha flesket over i en kjele. Brun kyllingen i pannen og legg over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet såvidt er dekket. La trekke ½ time til kjøttet er mørt. Surr løk og sopp i panne og ha det over i kjelen. Jevn sausen evt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt, pepper og timian.

Søt karibisk kyllinggryte (4 pers.)

1 finhakket løk

3 finhakkede tomater

1 finhakket selleristilk

1 ss finhakket vårløk

3 ss finhakket bladpersille

2 knuste hvitløksfedd

1 ts frisk timian

1 ss limesaft

2 ss søt chilisaus

½ ts salt

½ ts pepper

8 kyllinglår, uten skinn

2 ss olivenolje

2 ss brunt sukker

5 dl hønsebuljong

1 ss tomatpuré

2 gulrøtter skåret i 1 cm skiver

1 lime, delt i båter

Bland løk, tomat, selleri, vårløk, persille, hvitløk, timian, limesaft, chilisaus, salt og pepper.. Legg i kyllingen, dekk til og la marinere over natten. Varm oljen og rør inn sukker til blandingen bobler. Stek kyllingen brun på alle kanter. Hell i buljong, tomatpuré og marinaden. Legg i kylling og gulrøtter og la koke under lokk i 45 minutter, snu kyllingen minst en gang underveis. Ta av lokket og la koke til væsken har redusert til omtrent halvparten. Server med limebåter.

Skrevet

Enkel kyllingryte til fire-fem personer:

En grillet kylling, renset i små biter

2 matfløte

1-2 glass Hot tacosaus (kan bruke mild også,men jeg liker den best med hot)

1 stor boks med hermestiske ananasbiter

Cashewnøtter

Bland fløten og en del av tacosausen, varm det på middels varme og smak til med enda mer tacosaus. (La den være ganske sterkt for vi skal spe med ananassaus etterpå)

Ta i kyllingen og spe på med ananassaus.La det bli ordentlig varmt.

Server med frisk salat og ris, og evnt rundstykker. Utrolig enkel å lage og den smaker virkelig godt!

Skrevet

Takk :-)

Skal prøves ut..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...