Gå til innhold

Hvordan bruke nøkkelostrester?


Anbefalte innlegg

Gjest LoisLane
Skrevet

Har flere nøkkelostskalker liggende. Hva søren kan jeg bruke dem til?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Riv dem og bruk i dette kjempegode brødet.

50 g gjær

3 dl vann

2 ½ egg

200 g revet ost (gjerne nøkkelost)

1 ts salt

150 g sammalt hvete, grov

400 g hvetemel

2 finsnittede purrer

2 røde paprika i strimler

2 grønne paprika i strimler

50 g hvetemel

½ egg til pensling

revet ost til toppen

Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett egg, revet ost, salt og sammalt hvete. Rør videre inn hvetemel til deigen “slipper bollen”. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Bland grønnsakene med 50 g hvetemel og elt dette inn i den forhevede deigen. Legg deigen i godt smurt form og la den etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og strø på ekstra ost. Stek brødet ved 175 grader i ca 1 time.

Gjest LoisLane
Skrevet

Mmm... det hørtes jammen godt ut!

Det går vel an å lage rundstyker, horn e.l. av denne deigen også?

Skrevet

Ja, det kan du fint gjøre. Øk da steketemperaturen til 225 grader og stek 10-15 minutter. Bank under rundstykkene for å teste, høres de hul ut inni er de ferdigstekte.

Skrevet

Og selvsagt: Tadaaa! Ostesmørbrød! Faktisk veldig godt!

Amarone

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...