Gjest LoisLane Skrevet 27. mars 2004 #1 Skrevet 27. mars 2004 Har flere nøkkelostskalker liggende. Hva søren kan jeg bruke dem til?
Arkana Skrevet 27. mars 2004 #2 Skrevet 27. mars 2004 Riv dem og bruk i dette kjempegode brødet. 50 g gjær 3 dl vann 2 ½ egg 200 g revet ost (gjerne nøkkelost) 1 ts salt 150 g sammalt hvete, grov 400 g hvetemel 2 finsnittede purrer 2 røde paprika i strimler 2 grønne paprika i strimler 50 g hvetemel ½ egg til pensling revet ost til toppen Rør gjæren ut i lunkent vann og tilsett egg, revet ost, salt og sammalt hvete. Rør videre inn hvetemel til deigen “slipper bollen”. La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Bland grønnsakene med 50 g hvetemel og elt dette inn i den forhevede deigen. Legg deigen i godt smurt form og la den etterheve i ca. 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på ekstra ost. Stek brødet ved 175 grader i ca 1 time.
Gjest LoisLane Skrevet 28. mars 2004 #3 Skrevet 28. mars 2004 Mmm... det hørtes jammen godt ut! Det går vel an å lage rundstyker, horn e.l. av denne deigen også?
Arkana Skrevet 28. mars 2004 #4 Skrevet 28. mars 2004 Ja, det kan du fint gjøre. Øk da steketemperaturen til 225 grader og stek 10-15 minutter. Bank under rundstykkene for å teste, høres de hul ut inni er de ferdigstekte.
Amarone Skrevet 28. mars 2004 #5 Skrevet 28. mars 2004 Og selvsagt: Tadaaa! Ostesmørbrød! Faktisk veldig godt! Amarone
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå