Djungelvrål Skrevet 26. mars 2013 #1 Skrevet 26. mars 2013 Tenkte å bake i morgen. Tenkte å bruke spelt og sukrin i stedet for sukker for å gjøre dem litt sunnere.. Pleier å blande sukker, kanel og smør/margarin og smøre utover før jeg ruller og kutter til snurrer. Vil sukrin oppføre seg likt som sukker dvs bli litt "crunchy" eller det er stekt eller vil det smelte? Eller er det andre sukker erstatninger som fungerer bedre?
Anglofil Skrevet 27. mars 2013 #2 Skrevet 27. mars 2013 (endret) Sukrin oppfører seg ganske likt som sukker, vil nok kanskje ikke smelte helt, det har jeg erfart, og mange opplever en vond ettersmak, slik som jeg gjør. Jeg pleier å bruke Natreen (pulver eller flytende) for å få det søtere, eventuelt så kan du bruke f.eks Stevia. Men ingen av de sistnevnte blir som sukker. Mvh Yvonne Endret 27. mars 2013 av Yvonne
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2013 #3 Skrevet 27. mars 2013 Dette blir bare minimalt sunnere (og siktet speltmel er ikke sunnere enn siktet hvetemel) Det er nok mye sunnere å bake vanlige snurrer og spise færre. (æh, om du er en sånn som klarer det da. Jeg er ikke det ) Anonym poster: 408a8a2a41f4c62142d22c14a82a80e4
Djungelvrål Skrevet 27. mars 2013 Forfatter #4 Skrevet 27. mars 2013 Spelt er urhvete og er sunnere enn hvete jo. Jeg blir mye mindre oppblåst av spelt enn jeg gjør av hvete.
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2013 #5 Skrevet 27. mars 2013 Jeg trodde speltmyten var død og begravet for lenge siden? At det er "urhvete" gjør det ikke automatisk noe sunnere, det påpeker jo egentlig bare det innlysende: at det er en type hvete. Forskjellen ernæringsmessig er minimal. om du bytter det ut med fullkornspasta rugmel derimot, så blir det sunnere. Eller mindre usunt ihvertfall. Det har ikke noe å si for generell sunnhet at du blir mindre oppblåst heller, men det gjør det jo selvfølgelig mer behagelig for deg. http://m.kk.no/883226/er-spelt-sunnere-enn-annet-mel Anonym poster: 408a8a2a41f4c62142d22c14a82a80e4
Gjest Emera Skrevet 27. mars 2013 #6 Skrevet 27. mars 2013 Jeg har forelsket meg i Sukrin Gold, og har en pose med kanelsnurrer i fryseren hvor jeg har brukt dette i både deigen og i svingene. Sukrin Gold ser ut og lukter som brunt sukker. Jeg klarer faktisk ikke å kjenne at det ikke er sukker i snurrene, kanskje jeg bare er heldig og ikke merker den ettersmaken fra Sukrin som mange gjør. Sukrin Gold inneholder også stevia.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå