AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #1 Skrevet 26. mars 2013 De glutenfrie lasagnepakkene fra semper o.l; inneholder de saus-miks også, eller bare pastaplater?? Står ingenting om det på pakken hva de inneholder Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #3 Skrevet 26. mars 2013 Går det an å få kjøpt lasagnesaus-mix glutenfritt da? Evt hvordan kan man enkelt lage det? Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #4 Skrevet 26. mars 2013 Går det an å få kjøpt lasagnesaus-mix glutenfritt da? Evt hvordan kan man enkelt lage det? Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d Ei venninne fortalte i forbifarten en gang at hun lager sin egen lasagnesaus glutenfritt................. skal møte henne i kveld, skal huske å spørre henne hvordan hun gjør det, så postr jeg her Anonym poster: e6af246758c7ff0fa4ae5f0340053929
Gjest myr Skrevet 26. mars 2013 #5 Skrevet 26. mars 2013 Du kan lage glutfri hvit saus med maizennajevning
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #6 Skrevet 26. mars 2013 Kjøttsaus: Fres en løk, hvitløk, en gulrot, og evt andre smakstilsetninger i en kjele, hell over 3 bokser grovhakkede tomater, og la småkoke i minst 2 timer, gjerne 3-4. Bruk stavmikser, og kjør sausen jevn. Smak til med krydder. Ostesaus: 4 ss smør 3 ss jyttemjøl ca 5 dl melk 150 g ost salt og krydder etter smak (jeg bruker bare salt) eller 5 dl melk 2-3 ss maizenna jævning 150 g ost Salt og krydder etter smak Pastaplatene kokes i 5 minutter før montering av lasagnaen. Kjøttsaus, pastaplater, og ostesaus legges lagvis i formen. Stekes ved ca 225 grader i ca 30 minutter. Serveres med salat og evt godt brød. Anonym poster: f7aa563b29d8484016c63a7ed7c29b11 1
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #7 Skrevet 26. mars 2013 Glemte kjøttet i oppskriften over - ca 500 g kjøtt stekes, og has i tomatsausen Anonym poster: f7aa563b29d8484016c63a7ed7c29b11
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #8 Skrevet 26. mars 2013 For en rask lasagne lager jeg den hvite sausen slik: en boks creme fresh, rester av smørbar krydderost og revet parmesan. Glutenfritt og godt=) Anonym poster: 8e2f6a8281af099dd950ae21ca313207
up! Skrevet 26. mars 2013 #9 Skrevet 26. mars 2013 Jeg gjør som AB over her, smør + jyttemel + (mandel)melk + ost + krydder. Veldig enkelt og raskt
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #10 Skrevet 26. mars 2013 Takk! Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #11 Skrevet 26. mars 2013 Kjøttsaus: Fres en løk, hvitløk, en gulrot, og evt andre smakstilsetninger i en kjele, hell over 3 bokser grovhakkede tomater, og la småkoke i minst 2 timer, gjerne 3-4. Bruk stavmikser, og kjør sausen jevn. Smak til med krydder. Ostesaus: 4 ss smør 3 ss jyttemjøl ca 5 dl melk 150 g ost salt og krydder etter smak (jeg bruker bare salt) eller 5 dl melk 2-3 ss maizenna jævning 150 g ost Salt og krydder etter smak Pastaplatene kokes i 5 minutter før montering av lasagnaen. Kjøttsaus, pastaplater, og ostesaus legges lagvis i formen. Stekes ved ca 225 grader i ca 30 minutter. Serveres med salat og evt godt brød. Anonym poster: f7aa563b29d8484016c63a7ed7c29b11 Koke i 4 timer??! Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d
Guadaloupe Skrevet 26. mars 2013 #12 Skrevet 26. mars 2013 Jeg lager glutenfri lasagne slik: Tomatsaus: - Stek 1-2 grovhakkede gule løk myke (skal ikke bli brune) sammen med ønsket mengde grovhakket hvitløk i litt smør - Ha i 1-2 bokser hakkede tomater og sørg for at det småkoker litt - Ha i 2-4 ss tomatpuré (smak til) - Ha i 1-2 terninger med grønnsaksbuljong - Salt og pepper og evt sukker hvis sausen blir for sur - Tilsett ferskhakket persille om du har (tørket funker og) - Kjør med stavmikser til en glatt røre - Ha i ca 2 ss olivenolje (for smak) - Evt litt fløte om du ønsker Stek kjøttdeig/karbonadedeig og ha i tomatsausen Bechamel-saus - 50 gr smør - 3 ss lys glutenfri melblanding/maizenna/jyttemjøl - 5 dl melk - Et krm muskatnøtt - 1 dl revet mozarella - Salt og pepper Smelt smør og ha i ønsket mel, la det "koke" over lav varme noen minutter. Tilsett litt og litt melk av gangen og rør kraftig mellom hver gang, la det koke opp. Når den begynner å tykne tar du den av platen og tilsetter mozarella, muskatnøtt og salt og pepper. Smør en form og ha først i et lag kjøttsaus (ca halvparten), så et lag glutenfrie lasagneplater, så et lag bechamelsaus (ca halvparten) så et lag kjøttsaus (siste halvpart). Ha deretter på et lag plater og resten av bechamelsausen, topp det hele med ønsket mengde revet ost. Stek på ca 225 grader i 20-25 minutter. Det siste laget med bechamelsausen er viktig for at de øverste lasagneplatene skal bli "kokt" så dekk godt med sausen! Selvfølgelig kan dere selv justere oppskriften så den passer dere, men det er slik jeg pleier å gjøre det og syntes det smaker veldig godt
Mazilla Skrevet 26. mars 2013 #13 Skrevet 26. mars 2013 Her kommer en enda enklere versjon for late dager Kjøttdeig blandes med glass med ferdig pastasaus, evt Toro kjøttdeigsaus eller spaghettisaus. Legges lagvis med lasagneplater og Dolmio bechamelsaus på glass, toppes med ost. For øvrig synes jeg Schär sine lasagneplater er bedre enn Sempers. Forkokes i fire-fem minutter, samtidig som kjøttsausen putrer.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå