Gå til innhold

Glutenfri lasagne


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

De glutenfrie lasagnepakkene fra semper o.l; inneholder de saus-miks også, eller bare pastaplater??

Står ingenting om det på pakken hva de inneholder :(

Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Går det an å få kjøpt lasagnesaus-mix glutenfritt da?

Evt hvordan kan man enkelt lage det?

Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d

AnonymBruker
Skrevet

Går det an å få kjøpt lasagnesaus-mix glutenfritt da?

Evt hvordan kan man enkelt lage det?

Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d

Ei venninne fortalte i forbifarten en gang at hun lager sin egen lasagnesaus glutenfritt................. skal møte henne i kveld, skal huske å spørre henne hvordan hun gjør det, så postr jeg her :)

Anonym poster: e6af246758c7ff0fa4ae5f0340053929

Skrevet

Du kan lage glutfri hvit saus med maizennajevning

AnonymBruker
Skrevet

Kjøttsaus:

Fres en løk, hvitløk, en gulrot, og evt andre smakstilsetninger i en kjele, hell over 3 bokser grovhakkede tomater, og la småkoke i minst 2 timer, gjerne 3-4.

Bruk stavmikser, og kjør sausen jevn.

Smak til med krydder.

Ostesaus:

4 ss smør

3 ss jyttemjøl

ca 5 dl melk

150 g ost

salt og krydder etter smak (jeg bruker bare salt)

eller

5 dl melk

2-3 ss maizenna jævning

150 g ost

Salt og krydder etter smak

Pastaplatene kokes i 5 minutter før montering av lasagnaen.

Kjøttsaus, pastaplater, og ostesaus legges lagvis i formen.

Stekes ved ca 225 grader i ca 30 minutter.

Serveres med salat og evt godt brød.

Anonym poster: f7aa563b29d8484016c63a7ed7c29b11

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Glemte kjøttet i oppskriften over - ca 500 g kjøtt stekes, og has i tomatsausen

Anonym poster: f7aa563b29d8484016c63a7ed7c29b11

AnonymBruker
Skrevet

For en rask lasagne lager jeg den hvite sausen slik: en boks creme fresh, rester av smørbar krydderost og revet parmesan. Glutenfritt og godt=)

Anonym poster: 8e2f6a8281af099dd950ae21ca313207

Skrevet

Jeg gjør som AB over her, smør + jyttemel + (mandel)melk + ost + krydder. Veldig enkelt og raskt :)

AnonymBruker
Skrevet

Takk! :)

Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d

AnonymBruker
Skrevet

Kjøttsaus:

Fres en løk, hvitløk, en gulrot, og evt andre smakstilsetninger i en kjele, hell over 3 bokser grovhakkede tomater, og la småkoke i minst 2 timer, gjerne 3-4.

Bruk stavmikser, og kjør sausen jevn.

Smak til med krydder.

Ostesaus:

4 ss smør

3 ss jyttemjøl

ca 5 dl melk

150 g ost

salt og krydder etter smak (jeg bruker bare salt)

eller

5 dl melk

2-3 ss maizenna jævning

150 g ost

Salt og krydder etter smak

Pastaplatene kokes i 5 minutter før montering av lasagnaen.

Kjøttsaus, pastaplater, og ostesaus legges lagvis i formen.

Stekes ved ca 225 grader i ca 30 minutter.

Serveres med salat og evt godt brød.

Anonym poster: f7aa563b29d8484016c63a7ed7c29b11

Koke i 4 timer??!

Anonym poster: 0e0cddac7e924b2bbe5bf5a9764a4a2d

Skrevet

Jeg lager glutenfri lasagne slik:

Tomatsaus:

- Stek 1-2 grovhakkede gule løk myke (skal ikke bli brune) sammen med ønsket mengde grovhakket hvitløk i litt smør

- Ha i 1-2 bokser hakkede tomater og sørg for at det småkoker litt

- Ha i 2-4 ss tomatpuré (smak til)

- Ha i 1-2 terninger med grønnsaksbuljong

- Salt og pepper og evt sukker hvis sausen blir for sur

- Tilsett ferskhakket persille om du har (tørket funker og)

- Kjør med stavmikser til en glatt røre

- Ha i ca 2 ss olivenolje (for smak)

- Evt litt fløte om du ønsker

Stek kjøttdeig/karbonadedeig og ha i tomatsausen

Bechamel-saus

- 50 gr smør

- 3 ss lys glutenfri melblanding/maizenna/jyttemjøl

- 5 dl melk

- Et krm muskatnøtt

- 1 dl revet mozarella

- Salt og pepper

Smelt smør og ha i ønsket mel, la det "koke" over lav varme noen minutter. Tilsett litt og litt melk av gangen og rør kraftig mellom hver gang, la det koke opp. Når den begynner å tykne tar du den av platen og tilsetter mozarella, muskatnøtt og salt og pepper.

Smør en form og ha først i et lag kjøttsaus (ca halvparten), så et lag glutenfrie lasagneplater, så et lag bechamelsaus (ca halvparten) så et lag kjøttsaus (siste halvpart). Ha deretter på et lag plater og resten av bechamelsausen, topp det hele med ønsket mengde revet ost. Stek på ca 225 grader i 20-25 minutter.

Det siste laget med bechamelsausen er viktig for at de øverste lasagneplatene skal bli "kokt" så dekk godt med sausen!

Selvfølgelig kan dere selv justere oppskriften så den passer dere, men det er slik jeg pleier å gjøre det og syntes det smaker veldig godt :)

Skrevet

Her kommer en enda enklere versjon for late dager ;)

Kjøttdeig blandes med glass med ferdig pastasaus, evt Toro kjøttdeigsaus eller spaghettisaus. Legges lagvis med lasagneplater og Dolmio bechamelsaus på glass, toppes med ost.

For øvrig synes jeg Schär sine lasagneplater er bedre enn Sempers. Forkokes i fire-fem minutter, samtidig som kjøttsausen putrer.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...