Gå til innhold

"Mattips". Lage store posjoner og fryse ned, ha i kjøleskapet osv.


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Vil tro det, siden det blir enda mindre luft rundt maten.

Å, jeg visste ikke at det var bedre for maten! Men takk for tips, kanskje den må testes ut :)

Anonym poster: 10dfd3ffbe83db3315e59b403bdb149f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg er så glad i speltlompe"chips", altså speltlomper steikt i ovnen til de blir hard og crispy. Noen som vet hvor lenge og hvordan noe sånt kan oppbevares? Eller er det best å lage dette rett før det skal spises?

Og når jeg skal oppbevare grønnsaker i lufttette bokser, vasker jeg det først - eller vasker jeg det når det skal brukes?

Anonym poster: 10dfd3ffbe83db3315e59b403bdb149f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan jo lage dine egne, sunne vårruller og fryse ned? Ha inni karbonadedeig/kyllingkjøttdeig, kinakål, løk, osv, frys ned og ha de inni ovnen en stund. Kjempegodt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Du kan jo lage dine egne, sunne vårruller og fryse ned? Ha inni karbonadedeig/kyllingkjøttdeig, kinakål, løk, osv, frys ned og ha de inni ovnen en stund. Kjempegodt!

Genialt! Kom faktisk på at jeg kjøpte noen rispapirer til å lage det av for en stund siden. Hadde helt glemt det, TAKK :D

Anonym poster: 10dfd3ffbe83db3315e59b403bdb149f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Genialt! Kom faktisk på at jeg kjøpte noen rispapirer til å lage det av for en stund siden. Hadde helt glemt det, TAKK :D

Anonym poster: 10dfd3ffbe83db3315e59b403bdb149f

Bare hyggelig :) Er jo SÅ godt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjest17

Du kan jo lage dine egne, sunne vårruller og fryse ned? Ha inni karbonadedeig/kyllingkjøttdeig, kinakål, løk, osv, frys ned og ha de inni ovnen en stund. Kjempegodt!

Hørtes godt ut. Har du oppskrift/link å dele? :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hørtes godt ut. Har du oppskrift/link å dele? :-)

Klart det! :)

400 gr kjøttdeig, bruk akkurat den du liker. Jeg har brukt både vanlig kjøttdeig, karbonadedeig og kyllingkjøttdeig.

ca en halv kinakål

1 Løk

ca 4-5 store champignoner

1 pakke med glassnudler

1 boks wokgrønnsaker

Fyllet stekes i stekepanna. Kan være lurt å avkjøle fyllet en smule så man ikke brenner fingrene når man ruller sammen vårrullene. Husk å ha glassnudlene i varmt vann en stund, så de blir myke.

Bruker å kjøpe de minste vårrull-arkene. Tar ca 2 spiseskjeer med fyll inni, og ruller dem sammen. Har kaldt vann på endene, så de blir limt sammen.

Stekes på 200 grader i ca en halvtime.

Du kan egentlig ha inni hva enn du liker, bare pass på at det er i små biter.

Jeg bruker å ha litt østerssaus inni, og buljongkrydder jeg får kjøpt på den lokale thai-sjappa.

Og man må selvfølgelig ikke glemme vårrull-ark :)

Jeg er litt usikker på hvor mange vårruller det blir, men rundt 20-25 kanskje?

Bruker å ha enten jasminris eller salat til. Dyppes i sweet chili saus.

NAM! Og nå ble jeg sulten :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Klart det! :)

400 gr kjøttdeig, bruk akkurat den du liker. Jeg har brukt både vanlig kjøttdeig, karbonadedeig og kyllingkjøttdeig.

ca en halv kinakål

1 Løk

ca 4-5 store champignoner

1 pakke med glassnudler

1 boks wokgrønnsaker

Fyllet stekes i stekepanna. Kan være lurt å avkjøle fyllet en smule så man ikke brenner fingrene når man ruller sammen vårrullene. Husk å ha glassnudlene i varmt vann en stund, så de blir myke.

Bruker å kjøpe de minste vårrull-arkene. Tar ca 2 spiseskjeer med fyll inni, og ruller dem sammen. Har kaldt vann på endene, så de blir limt sammen.

Stekes på 200 grader i ca en halvtime.

Du kan egentlig ha inni hva enn du liker, bare pass på at det er i små biter.

Jeg bruker å ha litt østerssaus inni, og buljongkrydder jeg får kjøpt på den lokale thai-sjappa.

Og man må selvfølgelig ikke glemme vårrull-ark :)

Jeg er litt usikker på hvor mange vårruller det blir, men rundt 20-25 kanskje?

Bruker å ha enten jasminris eller salat til. Dyppes i sweet chili saus.

NAM! Og nå ble jeg sulten :P

NAAAAM. Tusen takk for oppskrift!!!

TS

Anonym poster: 10dfd3ffbe83db3315e59b403bdb149f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest EryMax

Hvis du ikke er interessert i å bruke flere 1000 på vakuumpakkemaskin, så har Toppits en sånn manuell sak for å vakuumpakke med.

_vyr_55256626082_Toppits_Ziploc_Vacuum_sacky-starter_kit.jpg

Har ikke testet den, men har sett at vi selger det på jobb. Så regner med ICA supermarked,Meny,Ultra,Eurospar etc har sånne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hvis du ikke er interessert i å bruke flere 1000 på vakuumpakkemaskin, så har Toppits en sånn manuell sak for å vakuumpakke med.

_vyr_55256626082_Toppits_Ziploc_Vacuum_sacky-starter_kit.jpg

Har ikke testet den, men har sett at vi selger det på jobb. Så regner med ICA supermarked,Meny,Ultra,Eurospar etc har sånne.

Det er jeg ikke så interessert i egentlig. I hvert fall ikke nå. Glemte å sjekke prisen på den..

Denne så jo veldig grei ut! Takk for tips :)

TS

Anonym poster: 10dfd3ffbe83db3315e59b403bdb149f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...