Gå til innhold

ostekake m gele


Anbefalte innlegg

Gjest Bjørk
Skrevet

Har lyst til å lage en sånn ostekake med rød gele på toppen, er det noen som kan hjelpe meg med en oppskrift?? :)

Skrevet

Ostekake: Opp/Ned

1.pk grønn el rød gele

Ostekrem:

i pk. gul gele m/ sitronsmak(+ 2 dl vann)

1/3 dl kremfløte

i beger lettrømme

i pk. philadelphia naturell

i ts vaniljesukker

110 g (knapt 2 dl) melis

Kjeksbunn:

175 g smeltet margarin

300 g knust, søt hvrekjeks (feks. bix-it, digestive)

Lag grønn eller rød gele etter anvisning på pakken. hell den i en form som ikke har løs kant.

La den stå kjølig til geelen har stivnet.

Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann

La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner

Stivpisk kremfløten. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis og vend det inn i fløtekremen.

Rør inn geleen og hell ostekremen over den stivnede geleen i kakeformen. La den stå kjølig.

Kjeksbunn: Bland smeltet margarin med finknust kjeks. Hell over stivnet ostekrem i formen.

Bruk stekespade- stryk kjeksmassen jevnt over og intill kanten av formen. La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet.

Slik hvelver du kaken:

Finn fram et passe stort fat. Fyll oppvask kummen med varnt vann fra springen og dypp formen forsiktig. Sett den på benken. legg fatet oppå og vipp det hele rundt.

Dersom kaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen.

Løft opp den ene siden av formen. så slipper kaken lettere.

Skrevet

Jinx's Ostekake

Bunn:

225 g knuste digestive-kjeks

125 g margarin (romtemperert)

Smør skal ikke smelte ;)

Blandes sammen og trykkes ned i form (24cm)

Avkjøl !

Ostefyll:

3 egg , 4 ss sukker

1 lite beger yoghurt

250 g ananas/mandarin ost

1 pk gele

Gele og Yoghurt hva en selv lyster på..

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Bland ost og yoghurt til en smidig masse og ha den i eggedosisen.

Lag gele med 2,5 dl vann.

Settes kjølig til den begynner å stivne.

Tilsett geleen i egg- og ostemassen.

Hell fyllet over bunnen og sett kaken kjølig.

Til slutt lager jeg gele med 2,5 dl vann,

jeg har på toppen av kaken når ostefyllet har stivnet..

Tar ikke mange timene før det stivner ;)

NAM !!

Skrevet

Denne er min favorittostekake, geléen er da hjemmelaget og smaker så mye bedre enn kjøpegelé. Istedet for å ha et eget gelélag på toppen kan du også blande den inn i ostekremen eller marmorere dem.

Ostekake med rips og bringebær

250 g søte kjeks (jeg bruker Bixit)

90 g smeltet smør

12 gelatinplater

500 g kremost

ca 1 dl sitronsaft

125 g sukker

ca 3 dl vispet kremfløte

250 g frosne eller ferske rips og bringebær

2 ss sukker, ekstra

Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og press gjennom en finmasket sil. Vend inn resten av gelatinen. Fordel osteblandingen i formen og hell bærgeléen over, evt bland dem sammen eller marmorer dem. Sett kaldt minst 4 timer.

Skrevet

Denne ostekaken er bare nyyyyydelig :-) (fant den på internett for en stund siden):

Bunn:

1 pk Digestive kjeks (tror det er slik det skrives..... :oops: )

150 g smør/margarin

Ostemasse:

1 pk sitrongele

1 pk kremfløte

1 pk lettrømme

1 - 1 1/2 pk Tine Kremost mandarin/ananas

150 g melis

Topp:

1 pk bringebærgele (eller annen smak)

Fremgangsmåte:

Smelt smør. Knus kjeksen. Bland dette sammen og press det ut i en rund kakeform. Sett i kjøleskap mens ostemassen lages.

Lag sitrongele med halv mengde vann. Avkjøl, men pass på så den ikke stivner.

Pisk krem, tilsett rømme,ost, melis og den avkjølte geleen. Dette skal nå bli en glatt masse. Hell den over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskap (evt. i fryseren) til den er stivnet.

Lag bringebærgele med halv mengde vann. Avkjøl geleen og hell den over kaken. Settes kjølig til geleen har stivnet. NB. ikke bruk hurtig gele!!Den stivner for fort!

Gjest Bjørk
Skrevet

mmmmmm......masse godt her ja......tusen takk skal dere ha. Fint å prøve noen nye oppskrifter. :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...