Gjest Bjørk Skrevet 26. mars 2004 #1 Skrevet 26. mars 2004 Har lyst til å lage en sånn ostekake med rød gele på toppen, er det noen som kan hjelpe meg med en oppskrift??
Christy Skrevet 26. mars 2004 #2 Skrevet 26. mars 2004 Ostekake: Opp/Ned 1.pk grønn el rød gele Ostekrem: i pk. gul gele m/ sitronsmak(+ 2 dl vann) 1/3 dl kremfløte i beger lettrømme i pk. philadelphia naturell i ts vaniljesukker 110 g (knapt 2 dl) melis Kjeksbunn: 175 g smeltet margarin 300 g knust, søt hvrekjeks (feks. bix-it, digestive) Lag grønn eller rød gele etter anvisning på pakken. hell den i en form som ikke har løs kant. La den stå kjølig til geelen har stivnet. Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner Stivpisk kremfløten. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis og vend det inn i fløtekremen. Rør inn geleen og hell ostekremen over den stivnede geleen i kakeformen. La den stå kjølig. Kjeksbunn: Bland smeltet margarin med finknust kjeks. Hell over stivnet ostekrem i formen. Bruk stekespade- stryk kjeksmassen jevnt over og intill kanten av formen. La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet. Slik hvelver du kaken: Finn fram et passe stort fat. Fyll oppvask kummen med varnt vann fra springen og dypp formen forsiktig. Sett den på benken. legg fatet oppå og vipp det hele rundt. Dersom kaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Løft opp den ene siden av formen. så slipper kaken lettere.
Jinx Skrevet 26. mars 2004 #3 Skrevet 26. mars 2004 Jinx's Ostekake Bunn: 225 g knuste digestive-kjeks 125 g margarin (romtemperert) Smør skal ikke smelte Blandes sammen og trykkes ned i form (24cm) Avkjøl ! Ostefyll: 3 egg , 4 ss sukker 1 lite beger yoghurt 250 g ananas/mandarin ost 1 pk gele Gele og Yoghurt hva en selv lyster på.. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland ost og yoghurt til en smidig masse og ha den i eggedosisen. Lag gele med 2,5 dl vann. Settes kjølig til den begynner å stivne. Tilsett geleen i egg- og ostemassen. Hell fyllet over bunnen og sett kaken kjølig. Til slutt lager jeg gele med 2,5 dl vann, jeg har på toppen av kaken når ostefyllet har stivnet.. Tar ikke mange timene før det stivner NAM !!
Arkana Skrevet 26. mars 2004 #4 Skrevet 26. mars 2004 Denne er min favorittostekake, geléen er da hjemmelaget og smaker så mye bedre enn kjøpegelé. Istedet for å ha et eget gelélag på toppen kan du også blande den inn i ostekremen eller marmorere dem. Ostekake med rips og bringebær 250 g søte kjeks (jeg bruker Bixit) 90 g smeltet smør 12 gelatinplater 500 g kremost ca 1 dl sitronsaft 125 g sukker ca 3 dl vispet kremfløte 250 g frosne eller ferske rips og bringebær 2 ss sukker, ekstra Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og press gjennom en finmasket sil. Vend inn resten av gelatinen. Fordel osteblandingen i formen og hell bærgeléen over, evt bland dem sammen eller marmorer dem. Sett kaldt minst 4 timer.
Crispo Skrevet 28. mars 2004 #5 Skrevet 28. mars 2004 Denne ostekaken er bare nyyyyydelig :-) (fant den på internett for en stund siden): Bunn: 1 pk Digestive kjeks (tror det er slik det skrives..... :oops: ) 150 g smør/margarin Ostemasse: 1 pk sitrongele 1 pk kremfløte 1 pk lettrømme 1 - 1 1/2 pk Tine Kremost mandarin/ananas 150 g melis Topp: 1 pk bringebærgele (eller annen smak) Fremgangsmåte: Smelt smør. Knus kjeksen. Bland dette sammen og press det ut i en rund kakeform. Sett i kjøleskap mens ostemassen lages. Lag sitrongele med halv mengde vann. Avkjøl, men pass på så den ikke stivner. Pisk krem, tilsett rømme,ost, melis og den avkjølte geleen. Dette skal nå bli en glatt masse. Hell den over kjeksbunnen. Sett kaken i kjøleskap (evt. i fryseren) til den er stivnet. Lag bringebærgele med halv mengde vann. Avkjøl geleen og hell den over kaken. Settes kjølig til geleen har stivnet. NB. ikke bruk hurtig gele!!Den stivner for fort!
Gjest Bjørk Skrevet 28. mars 2004 #6 Skrevet 28. mars 2004 mmmmmm......masse godt her ja......tusen takk skal dere ha. Fint å prøve noen nye oppskrifter. :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå