Gå til innhold

Hva skal jeg servere til gjester fra Spania?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei! Jeg får besøk fra Spania neste uke og tenkte å lage en tradisjonsrik, norsk middag. Jeg har dessverre ikke mye tid ettersom vi skal på sightseeing hele dagen. Jeg vurderer noe i retning av kjøttkaker eller finnbiff, men tar gjerne imot forslag! Det kan også være aktuelt med mat som kan stå alene i flere timer, eller noe jeg kan lage ferdig dagen før evt..

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lagde dette til spanske gjester og de var kjempeimponert og annså det som svært eksotisk.

Lag en gryte, fløte/rømme/brunost/einebær med elgskav eller reinsdyrsskav. Denne kan du lage klar før også og bare varme opp. Lag så potetmos med fløte, salt og pepper vedsiden av. Evt litt hvitløk oppi. Til dessert fixer du multebær og krem. De har nesten garantert aldri spist det :D Og server en spansk rødvin for vilt til.

Skrevet

Hval.

Det serverer jeg alltid når jeg har utlendinger på besøk. Like artig hver gang. Eller reinsdyr, det er det også mange som freaker ut av. Reinsdyr, liksom. RUDOLF!

  • Liker 1
Skrevet

"Våre" spanjoler fikk bl.a finnbiff, lettsaltet torsk og kokt makrell. De likte alt sammen - spesielt finnbiff og torsk. De hadde dårlige erfaringer med makrell fra før - da den tydeligvis lages på en mindre smakfull måte i Spania - men min kokte makrell likte de.

Riskrem er god dessert.

Vafler var også en slager.

AnonymBruker
Skrevet

Spørs jo hvor i landet du er ifra da , og hva som er den tradisjonsrike retten hos deg. Jeg er ifra vestlandet og hadde nok disket opp med bacalao siden klippfisk står veldig sterkt her.

Anonym poster: b9d835386bb15b75218db277575ee0fd

Skrevet

forrett:)Laksewraps med laks,dill og rømme og sitron, wrappet i pølselompe.

hovedrett: kjøttkaker eller kjøttboller lagd av kjøttdeig,løk og hvitløk, servert med hjemmelaget potetmos av mandelpoteter og pastinakk og med tyttebærsyltetøy.

dessert: riskrem med saus.

Alle er drienkle å lage og med få ingredienser.

Du kan servere Farris og vin som drikke, og til dessert en fin likør.

AnonymBruker
Skrevet

Spekemat? Da er det jo lite du trenger å forberede. Mye god lokal spekemat i norge.

Anonym poster: 38107bdd45e23ba640039a405bcb73ab

AnonymBruker
Skrevet

Taco :)

Anonym poster: 84ba823bd7f13c6f5c58290b902aebf7

AnonymBruker
Skrevet

Lungemos

Anonym poster: f7b7ff81c29955908ef25385609bb846

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...