esand Skrevet 22. mars 2013 #1 Skrevet 22. mars 2013 Hei! Jeg får besøk fra Spania neste uke og tenkte å lage en tradisjonsrik, norsk middag. Jeg har dessverre ikke mye tid ettersom vi skal på sightseeing hele dagen. Jeg vurderer noe i retning av kjøttkaker eller finnbiff, men tar gjerne imot forslag! Det kan også være aktuelt med mat som kan stå alene i flere timer, eller noe jeg kan lage ferdig dagen før evt..
Dolce Skrevet 22. mars 2013 #2 Skrevet 22. mars 2013 Reinsdyrsteik med poteter og pære. Noe ala dette: http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/kjoett/vilt/reinsdyr/Reinsdyrfilet-med-paere-potet-og-sopp Stort sett serverer jeg alltid en variant av denne når jeg får besøk fra utlandet.
Guybrush Skrevet 22. mars 2013 #3 Skrevet 22. mars 2013 Lagde dette til spanske gjester og de var kjempeimponert og annså det som svært eksotisk. Lag en gryte, fløte/rømme/brunost/einebær med elgskav eller reinsdyrsskav. Denne kan du lage klar før også og bare varme opp. Lag så potetmos med fløte, salt og pepper vedsiden av. Evt litt hvitløk oppi. Til dessert fixer du multebær og krem. De har nesten garantert aldri spist det :D Og server en spansk rødvin for vilt til.
Alice123 Skrevet 22. mars 2013 #4 Skrevet 22. mars 2013 Hval. Det serverer jeg alltid når jeg har utlendinger på besøk. Like artig hver gang. Eller reinsdyr, det er det også mange som freaker ut av. Reinsdyr, liksom. RUDOLF! 1
Gyda Skrevet 24. mars 2013 #5 Skrevet 24. mars 2013 "Våre" spanjoler fikk bl.a finnbiff, lettsaltet torsk og kokt makrell. De likte alt sammen - spesielt finnbiff og torsk. De hadde dårlige erfaringer med makrell fra før - da den tydeligvis lages på en mindre smakfull måte i Spania - men min kokte makrell likte de. Riskrem er god dessert. Vafler var også en slager.
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2013 #6 Skrevet 24. mars 2013 Spørs jo hvor i landet du er ifra da , og hva som er den tradisjonsrike retten hos deg. Jeg er ifra vestlandet og hadde nok disket opp med bacalao siden klippfisk står veldig sterkt her. Anonym poster: b9d835386bb15b75218db277575ee0fd
Alina X Skrevet 24. mars 2013 #7 Skrevet 24. mars 2013 forrett:)Laksewraps med laks,dill og rømme og sitron, wrappet i pølselompe. hovedrett: kjøttkaker eller kjøttboller lagd av kjøttdeig,løk og hvitløk, servert med hjemmelaget potetmos av mandelpoteter og pastinakk og med tyttebærsyltetøy. dessert: riskrem med saus. Alle er drienkle å lage og med få ingredienser. Du kan servere Farris og vin som drikke, og til dessert en fin likør.
AnonymBruker Skrevet 25. mars 2013 #8 Skrevet 25. mars 2013 Spekemat? Da er det jo lite du trenger å forberede. Mye god lokal spekemat i norge. Anonym poster: 38107bdd45e23ba640039a405bcb73ab
AnonymBruker Skrevet 25. mars 2013 #9 Skrevet 25. mars 2013 Taco Anonym poster: 84ba823bd7f13c6f5c58290b902aebf7
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2013 #10 Skrevet 26. mars 2013 Lungemos Anonym poster: f7b7ff81c29955908ef25385609bb846
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå