Gå til innhold

Piroger


Gjest Pet

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Pirat Piroger

10 stk.

1/2 pakke gjær

3 dl lunken melk

3 ss olje eller smeltet margarin/ smør

1/2 ts salt

1 ss sukker

8 dl hvetemel

Fyll

4 wienerpølser

1 revet gulrot

1 ss ketchup

4 ss revet hvit ost

1/2 ts oregano

1 egg til pensling

Smuldre gjær i en bolle, rør ut gjæren i melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemel. Hold av litt mel til utbaking. La deigen heve til dobbelt størrelse. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Del deigen i 10 like store deler. Kjevl eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk pirogen sammen med gaffel. Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen ved 220+°C i ca. 12-15 minutter.

Sopp Piroger

Ingredienser

2 dl rugmel

1 ts salt

1 dl vann

3/4 dl hvetemel

Fyll

2 dl friske, forvellede kantareller,

eller ca 400 g hermetiske

1-2 sjalottløk

1 ss olje

2 ss hvetemel

2 dl soppkraft og lettmelk

salt

pepper

1 dl finhakket persille

1 dl revet lett ost

Fremgangsmåte

Lag deigen og del den i 8 biter som du former til boller og klemmer flate. Dekk til med håndkle. Lag soppstuing: Fres sopp og løk i litt olje, strø på mel og spe med soppkraftog melk. Smak til med salt og pepper og ha i persille. Kjevl ut deigen til ovale emner. Fordel fyllet i mudten og brett inn deigkanten. Stekes midt i ovnen i 250 grader i ca. 10 minutter.

Piroger med kjøtt og løk

Tid ca 30 min.

Til 4 personer:

400 g kjøttdeig

2 løk

1 bunt persille

Hvetemel

3 dl vann

25 g gjær

Salt/pepper etter behov

1 ss olivenolje

Vann

1 eggeplomme

Framgangsmåte

Brun kjøttdeig og løk i pannen. Smak til med salt, pepper og hakket persille.

Lag en vanlig hvetedeig av vann, mel, gjær og salt. Kna deigen smidig. Kjevles til en tynn (2-4 mm) leiv. Skjær ut sirkler med diamter ca 15 cm. (Bruk en liten tallerken e.l. som mal.) Fordel kjøtt og løk på midten av hver sirkel. Brett den ene siden av deigen over kjøttet til halvmåneform og “lim” sammen ved å pensle flatene som møtes med vann før de presses sammen. Pensle lokket med eggeplomme og klem med gaffel rundt kanten i et pent mønster slik at deigen ikke åpner seg. Stekes på 200°C i 10-12 minutter.

Piroger med løk og tomat

Til 4 personer

Tid ca. 70 min

2 dl vann

4–6 dl mel

1/2 pk gjær

1 ts salt

1 egg til pensling

Fyll

2 tomater

1 stor løk

1 ss oregano

1 ss olivenolje

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med deigen. Gi vannet en lunk og ha i mel, gjær og salt. Bland godt i ca. 5 minutter.

La deigen forheve i 30 minutter. I mellomtiden lager du fyllet: Løken skives eller strimles. Hvitløken finhakkes og freses litt i en stekepanne med olivenolje. Lag små båter av tomatene. Bland alle ingrediensene og ha i oregano.

Kjevle ut deigen til den er ca. 3 – 4 mm tykk. Lag runde emner ved å skjære rundt kanten på en skål med en diameter på ca. 15 cm. Legg fyllet på midten av hvert deigemne med en skje, brett kantene rundt. Skjøtene ”limes” med litt vann eller egg. Pirogene pensles med egg.

Heving er ikke nødvendig. Stekes på et godt smurt brett ved 200°C i 10 – 15 minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Piroger (10 stk)

4 dl hvetemel

200 g kaldt smør

3 ss kaldt vann

2 løk

1 squash

1 aubergine

1 rød paprika

2 hvitløksfedd

1 boks hermetiske tomater

10 blader basilikum

1 ts hakket fersk timian

2 ss hakket persille

salt/pepper

Smuldre mel og smør og tilsett vann. La deigen stå kaldt i 1 time.

Grovhakk løk. Skjær squash og aubergine i skiver. Del paprika i strimler. Fres alt i litt olje. Tilsett presset hvitløk og urtene. Surr under lokk på svak varme i 15 minutter, før tomatene has i. La blandingen surre over middels varme i ca 10 minutter til det meste av væsken har kokt bort. Smak til med salt og pepper. Kjevle ut 1/4 av deigen og skjær den til firkanter. Legg litt grønnsaksrøre på hver pirog. Pensle rundt kanten med egg og brett sammen til en pakke. Pensle overflaten med egg og dryss evt på valmuefrø. Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter. Du kan enkelt bytte ut litt av grønnsaksfyllet med kjøtt som stekte kyllingbiter, pølsebiter e.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...