Gjest Pet Skrevet 24. mars 2004 #1 Del Skrevet 24. mars 2004 Kan noen gi meg oppskrift på piroger og forslag til fyll? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 24. mars 2004 #2 Del Skrevet 24. mars 2004 Pirat Piroger 10 stk. 1/2 pakke gjær 3 dl lunken melk 3 ss olje eller smeltet margarin/ smør 1/2 ts salt 1 ss sukker 8 dl hvetemel Fyll 4 wienerpølser 1 revet gulrot 1 ss ketchup 4 ss revet hvit ost 1/2 ts oregano 1 egg til pensling Smuldre gjær i en bolle, rør ut gjæren i melken. Tilsett olje, salt, sukker og det meste av hvetemel. Hold av litt mel til utbaking. La deigen heve til dobbelt størrelse. Rør sammen ingrediensene til fyllet. Del deigen i 10 like store deler. Kjevl eller trykk ut til tynne, runde lefser. Fordel fyllet på den ene siden og brett den andre halvparten av deigen over. Trykk pirogen sammen med gaffel. Pensle pirogen med sammenpisket egg. Stekes midt i ovnen ved 220+°C i ca. 12-15 minutter. Sopp Piroger Ingredienser 2 dl rugmel 1 ts salt 1 dl vann 3/4 dl hvetemel Fyll 2 dl friske, forvellede kantareller, eller ca 400 g hermetiske 1-2 sjalottløk 1 ss olje 2 ss hvetemel 2 dl soppkraft og lettmelk salt pepper 1 dl finhakket persille 1 dl revet lett ost Fremgangsmåte Lag deigen og del den i 8 biter som du former til boller og klemmer flate. Dekk til med håndkle. Lag soppstuing: Fres sopp og løk i litt olje, strø på mel og spe med soppkraftog melk. Smak til med salt og pepper og ha i persille. Kjevl ut deigen til ovale emner. Fordel fyllet i mudten og brett inn deigkanten. Stekes midt i ovnen i 250 grader i ca. 10 minutter. Piroger med kjøtt og løk Tid ca 30 min. Til 4 personer: 400 g kjøttdeig 2 løk 1 bunt persille Hvetemel 3 dl vann 25 g gjær Salt/pepper etter behov 1 ss olivenolje Vann 1 eggeplomme Framgangsmåte Brun kjøttdeig og løk i pannen. Smak til med salt, pepper og hakket persille. Lag en vanlig hvetedeig av vann, mel, gjær og salt. Kna deigen smidig. Kjevles til en tynn (2-4 mm) leiv. Skjær ut sirkler med diamter ca 15 cm. (Bruk en liten tallerken e.l. som mal.) Fordel kjøtt og løk på midten av hver sirkel. Brett den ene siden av deigen over kjøttet til halvmåneform og “lim” sammen ved å pensle flatene som møtes med vann før de presses sammen. Pensle lokket med eggeplomme og klem med gaffel rundt kanten i et pent mønster slik at deigen ikke åpner seg. Stekes på 200°C i 10-12 minutter. Piroger med løk og tomat Til 4 personer Tid ca. 70 min 2 dl vann 4–6 dl mel 1/2 pk gjær 1 ts salt 1 egg til pensling Fyll 2 tomater 1 stor løk 1 ss oregano 1 ss olivenolje 1 fedd hvitløk Salt og pepper Fremgangsmåte Start med deigen. Gi vannet en lunk og ha i mel, gjær og salt. Bland godt i ca. 5 minutter. La deigen forheve i 30 minutter. I mellomtiden lager du fyllet: Løken skives eller strimles. Hvitløken finhakkes og freses litt i en stekepanne med olivenolje. Lag små båter av tomatene. Bland alle ingrediensene og ha i oregano. Kjevle ut deigen til den er ca. 3 – 4 mm tykk. Lag runde emner ved å skjære rundt kanten på en skål med en diameter på ca. 15 cm. Legg fyllet på midten av hvert deigemne med en skje, brett kantene rundt. Skjøtene ”limes” med litt vann eller egg. Pirogene pensles med egg. Heving er ikke nødvendig. Stekes på et godt smurt brett ved 200°C i 10 – 15 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 24. mars 2004 #3 Del Skrevet 24. mars 2004 Piroger (10 stk) 4 dl hvetemel 200 g kaldt smør 3 ss kaldt vann 2 løk 1 squash 1 aubergine 1 rød paprika 2 hvitløksfedd 1 boks hermetiske tomater 10 blader basilikum 1 ts hakket fersk timian 2 ss hakket persille salt/pepper Smuldre mel og smør og tilsett vann. La deigen stå kaldt i 1 time. Grovhakk løk. Skjær squash og aubergine i skiver. Del paprika i strimler. Fres alt i litt olje. Tilsett presset hvitløk og urtene. Surr under lokk på svak varme i 15 minutter, før tomatene has i. La blandingen surre over middels varme i ca 10 minutter til det meste av væsken har kokt bort. Smak til med salt og pepper. Kjevle ut 1/4 av deigen og skjær den til firkanter. Legg litt grønnsaksrøre på hver pirog. Pensle rundt kanten med egg og brett sammen til en pakke. Pensle overflaten med egg og dryss evt på valmuefrø. Stek midt i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter. Du kan enkelt bytte ut litt av grønnsaksfyllet med kjøtt som stekte kyllingbiter, pølsebiter e.l. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå