Nigella Skrevet 24. mars 2004 #1 Skrevet 24. mars 2004 Skulle bake brownies og ta med til svigers, men så viser det seg at jeg har bare 2 egg. Noen som har oppskrift på kake der du trenger kun 2 egg? Gjerne noe med sjokolade, da jeg har plenty kokesjokolade.
Gjest Anonymous Skrevet 24. mars 2004 #2 Skrevet 24. mars 2004 Har du en regia kakaopakke stående? På den er det en oppskrift på regia-kake, den har bare to egg i seg, så vidt jeg husker.............
Gjest 1111 Skrevet 24. mars 2004 #3 Skrevet 24. mars 2004 Jepp, kake får du ut av 2 egg. denne er ei skikkelig god sjokoladekake/brownies: Pinnsvinskake (brownies) 2 egg 3 dl sukker 1 ½ ts vaniljesukker 1 kryddermål salt 4 spiseskjeer kakao 1 ½ dl hvetemel 100 gram smeltet, avskjølt smør Innstill stekeovnen på 160 grader. Rør sammen alle ingrediensene i nøyaktig samme rekkefølge som i oppskriten. Fyll en liten form med røren. Stek kaken i ca. 30 minutter, prøv deg frem med en bakepinne eller gaffel. Kaken skal være tørr utenpå men saftig inni for å smake som den skal.
Arkana Skrevet 24. mars 2004 #4 Skrevet 24. mars 2004 Sjokoladekake 60 g sjokolade 60 g smør 175 g brunt sukker ½ ts vaniljeesens 2 egg 75 g hvetemel 1 ts bakepulver 30 g finhakkede valnøtter 45 g rosiner 60 g mørk sjokolade 30 g hvit sjokolade Smelt sjokoladen, ta av varmen og rør inn sukker og vaniljeekstrakt. Visp inn eggene, ett og ett, og vend så inn melet. Tilsett nøtter og rosiner. Hell i en smurt 20 cm firkantet form og stek ved 180 grader i 35-45 minutter. La avkjøles litt i formen og hvelv så over på rist. Smelt begge sjokoladene. Bre først den mørke over kaken og snirkle den hvite over etter at den mørke er stivnet. Brownies 250 g finhakket sjokolade 3 ss kakaopulver 1 ss bakepulver 120 g usaltet smør 110 g brunt sukker 50 g melis 2 egg, lettpiskede 1 ts vaniljesukker 70 g hvetemel 120 g hakkede valnøttkjerner 140 g hakket sjokolade Sjokolade, kakao og en spiseskje smør smeltes i en kasserolle. Ha i brunt sukker og vaniljesukker. Pisk/rør til alt er smeltet. Rør så i eggene, og hvetemel. Ha til slutt i de hakkede nøttene, sjokoladen og usaltet smør. Fyll massen i store muffinsformer. Stek ved 180 grader i 15-20 minutter. Du kan fint helle røren i en kakeform og steke som en hel kake, da må steketiden øke en del. Test den for å sjekke om den er ferdig. Mørk fristelse 1 dl helmelk 150 g smør ½ dl espresso eller sterk kaffe 2 ½ dl sukker 3 dl hvetemel 1 ½ dl bakepulver 2 ts vaniljesukker 2 ss kakao 2 egg 3 dl kremfløte 300 g mørk sjokolade 50 g melis ½ dl kaffe Sikt det tørre sammen. Smelt smør, avkjøl, og rør det raskt inn sammen med mek og kaffe. Rør inn sammenvispede egg. Hell røren i en 24 cm springform og stek ved 175 grader, nederste rille i ca 35 minutter. Vend kaken på rist og la bli lunken. Kok opp fløten og trekk kjelen fra platen. Tilsett sjokoladen og la den smelte. Ha sukker og kaffe i glasuren og rør jevn. Avkjøl litt før den smøres på kaken.
Nigella Skrevet 24. mars 2004 Forfatter #5 Skrevet 24. mars 2004 Takker så mye for svar fra både Gjest, Lilleputt og Arkana! Har alle ingrediensene til oppskriften fra Lilleputt, så det blir nok den jeg prøver imorgen.
Gjest 1111 Skrevet 25. mars 2004 #6 Skrevet 25. mars 2004 Bra jeg kunne hjelpe du må fortelle hvordan det gikk da, om du likte kaken! :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå