AnonymBruker Skrevet 6. mars 2013 #1 Skrevet 6. mars 2013 Baker boller i dag, og har forhevet deigen først, noe som ifølge oppskriften skulle ta 45 min, men tok 1 time-1,5 time. Nå har jeg rullet ut bollene og lagt de på brettet for etterheving, men det går skikkelig tregt. Det er nå en halvtime siden de ble rullet ut, og det har ikke skjedd noe enda. Er ganske sikker på at jeg har husket på alle ingrediensene, så hva kan være problemet her? Anonym poster: 0f5b3025ddd61c2ba09e4beba76705f8
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2013 #2 Skrevet 6. mars 2013 For kald tempratur for gjæren muligens? Anonym poster: c517861add63ebde85132c22e6c2e2d9
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2013 #3 Skrevet 6. mars 2013 Har forresten brukt tørrgjær, og varmet opp melken først, tror den var rett temperatur. ts Anonym poster: 0f5b3025ddd61c2ba09e4beba76705f8
Girlinoslo34 Skrevet 6. mars 2013 #4 Skrevet 6. mars 2013 Har alltid samme problem selv, så denne må jeg følge med på.
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2013 #5 Skrevet 6. mars 2013 Er det kaldt i rommet? Var pakken med tørrgjær åpnet fra før? Anonym poster: 7dee8486a6c10431f0353b7935aebc4e
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2013 #6 Skrevet 6. mars 2013 Er det kaldt i rommet? Var pakken med tørrgjær åpnet fra før? Anonym poster: 7dee8486a6c10431f0353b7935aebc4e Pakken med tørrgjær var helt ny, uåpnet og er ikke utgått på dato. Har hevet bollene i et relativt varmt rom, stuetemperatur. Er det noe jeg kan gjøre for å speede opp hevinga litt nå? Er jo lenge siden de ble satt på etterheving, og det går treeegt.. Anonym poster: 0f5b3025ddd61c2ba09e4beba76705f8
Ike Skrevet 6. mars 2013 #7 Skrevet 6. mars 2013 Sett ovnen på 50 grader (Max - gjerne litt lavere om det går) og etterhev bollene i ovnen. Det pleier å gjøre susen. 20 - 30 minutt pleier å holde. Ta bollene ut av ovnen mens ovnen varmer seg opp til vanlig steketemperatur og stek de som vanlig.
AnonymBruker Skrevet 6. mars 2013 #8 Skrevet 6. mars 2013 Væsketemperaturen til tørrgjær bør være litt høyere enn vanlig gjær :-) Ellers hever jeg alltid gjærdeig innerst i en krok, på gulvet, på badet. Definitivt det luneste rommet i huset. Anonym poster: 78b29a5ce6d713c1f8b91c61338c9eca
Gjest Doh Skrevet 7. mars 2013 #9 Skrevet 7. mars 2013 Funker alltid å heve de på badegulvet Men jeg bruker aldri tørrgjær da, så vet ikke helt åssen det er med det
Gjest Little princess Skrevet 7. mars 2013 #10 Skrevet 7. mars 2013 Jeg hadde samme problemer tidligere, men jeg fant ut at jeg hadde melken for kald. Den skal være ca 45 grader når det er snakk om tørrgjær, dessuten så pleier jeg å bruke 1/3 mer gjær enn det står i oppskriften (altså 1/3 av en pose til) og da blir bollene kjempefine!
AnonymBruker Skrevet 7. mars 2013 #11 Skrevet 7. mars 2013 Når deigen først har begynt å heve så har ikke temperaturen på melka noe å si. Da er det temperaturen i rommet, lufttrykket og konsistensen på deigen som har noe å si på hevinga. Temperaturen i rommet er viktigst, men det sies at lavtrykk gjør at gjærdeig hever tregere/ikke i det hele tatt, og hvis du har en kompakt deig så tar hevinga lengre tid. Anonym poster: 83184c3164567f4b96012a8cdda49962
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå