Gjest Drue Skrevet 3. mars 2013 #21 Skrevet 3. mars 2013 (endret) Ja, det har jeg erfart, at å bare helle maizena rett i kokende saus ikke akuratt gjør fin konsistens (klumper). Men blande ut i litt vann og ha oppi til slutt synes JEG gir fin konsistens og jeg er glad i tykkelse så..Men for all del..i blandt er det godt med litt mindre tykk saus også, eller politisk korrekt saus som jeg kaller det. Problemet med å ha mel eller maismel i saus (blanda ut i vann) til slutt, er at det gir en rått-mel-smak, samt en litt melen tekstur. Igjen, derfor er det bedre å bruke en jevning av smør/mel der du "steker" ut den rå smaken fra melet. Denne jevninga kan du lage ved siden av og tilsette til slutt i sauser (eller omvendt er nok bedre, å tilsette den varme sausen i jevninga litt og litt) du ønsker å tykne/emulgere, og den er dessuten mye mer effektiv (dvs. du trenger mindre mel enn om du bare blander med vann). Appropo..Er det noe jeg hadde vært interessert i å lære mer om, så er det sauser. Hva med å mekke en sausetråd? Skulle gjerne lært meg masse gode vinagretter og søtsauser (til f.eks villt..and osv). Bare å kjøre på Endret 3. mars 2013 av Drue 1
Gjest Skogmann Skrevet 3. mars 2013 #22 Skrevet 3. mars 2013 Problemet med å ha mel eller maismel i saus (blanda ut i vann) til slutt, er at det gir en rått-mel-smak, samt en litt melen tekstur. Igjen, derfor er det bedre å bruke en jevning av smør/mel der du "steker" ut den rå smaken fra melet. Denne jevninga kan du lage ved siden av og tilsette til slutt i sauser (eller omvendt er nok bedre, å tilsette den varme sausen i jevninga litt og litt) du ønsker å tykne/emulgere, og den er dessuten mye mer effektiv (dvs. du trenger mindre mel enn om du bare blander med vann). Bare å kjøre på Allright. Det skal jeg prøve neste gang. Takk for tips!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå