Gå til innhold

Smørdamping


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Hvordan smørdamper man grønnsaker?? :oops: :oops:

Gjest LoisLane
Skrevet

Ååå, jeg har dilla på smørdampede grønnsaker! Grønnsakene blir usedvanlig søte og smakfulle!

Har ikke brukt noen oppskrift, bare mitt eget hode, så om dette er "riktig" vet jeg ikke, men jeg synes det blir godt jaffal. Smelter litt smør i en kjele (ca 1 ss), har i grønnsaker etter ønske. Setter så på lokk og lar det dampe. Hvis du bruker forskjellige grønnsaker, pass på at du har i de hardeste først. Husk at du ikke trenger mye smør, grønnsakene skla IKKE kokes i smøret, heller.

Brukte disse i går: Gulrøtter, brokkoli, babymais, vårløk og paprika. Yum!

Gjest Anonymous
Skrevet

Det er forskjell på smørkokte og smørdampa (sauterte) grønnsaker.

For å sautere grønnsaker: kok grønnsakene, og ha dei tilbake i kaserolla og la dei dampe av. Ha oppi nokre smørklattar, krydre med salt og pepper. Rist litt på kaserolla slik at smøret fordelar seg utover grønnsakene og dei blir blanke og fine, server straks.

For å smørkoke grønnsaker:

Smelt rikelig med smør i ei kasserolle. Ha i gr.sakene (ukokte) og la dei frese ei stund utan å få farge, dryss med salt og pepper, spe med litt kokande vatn. La koke ferdig på svak varme. Ta lokket av kaserolla like før dei er ferdige, auk varmen og la væska fordampe.

Nam-nam!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...