AnonymBruker Skrevet 27. februar 2013 #1 Skrevet 27. februar 2013 Fikk et dobbelt vaffeljern til bursdagen, koselig Men vil nå steke vafler! Kan du gi meg din beste oppskrift? Anonym poster: a454b035e0ca988dcfe43943a2c8836b
Berentsens Skrevet 27. februar 2013 #2 Skrevet 27. februar 2013 Slumpemetoden er best. 4-5 egg (5 om de er små) 1,5 dl sukker Melk (hvor mye kommer an på hvor stor røre jeg vil ha, men fra 5 dl og opp over) Hvetemel (slumpes i til røren er passende tykk) 1,5 ts bakepulver 100 gram smeltet smør Bruker å la røren stå i 30 min eller mer før jeg steker.
Marsipan Skrevet 27. februar 2013 #3 Skrevet 27. februar 2013 Slumper her også, men liker vaflene litt grovere og ikke så søte: Men: Masse egg, jo flere jo bedre Et par ss sukker Litt vaniljesukker Et par teskjeer, minst(!), med kardemomme Et par teskjeer bakepulver En god slump flytende margarin Melk og mel til røra er passe tykk (Jeg bruker 2/4 hvetemel, 1/4 havregryn og 1/4 grovbakstmel) 1
sara-ellis Skrevet 27. februar 2013 #4 Skrevet 27. februar 2013 (endret) Jeg bruker denne: http://www.bt.no/mat...er-1891849.html Definitivt best fersk, de er ikke så alt for søte. Men det er kjempeirriterende at man må ha skummet kulturmelk og H-melk, for det har jeg aldri i kjøleskapet ellers :-) Endret 27. februar 2013 av sara-ellis
Tina87 Skrevet 27. februar 2013 #5 Skrevet 27. februar 2013 Kardemomme er helmaks i røra!! har ikke noen oppskrift- er på slump men er noe som den til marsipan... Også hvis jeg har rømme som trengs å brukes opp, eller fløte... vafler er gjerne litt sånn - få brukt opp det man har i skapet- restevafler;) 1
tulipaner Skrevet 27. februar 2013 #6 Skrevet 27. februar 2013 3 egg Halv liter med melk 3dl med hvetemel 2 ts kardemomme 2 kopper med sukker ( kanskje mer om du liker det veldig søtt) 1-2ssp med bakepulver 2tsj med vanilje sukker 1kopp med smeltet smør sett den gjerne i kjøleskapet over natten, men det er ikke helt nødvendig... hvis du ser at røren er for tynn, ta gjerne litt mer hvetemel i den skal være tjukkere enn en pannekake røre Bon appetit :D
Brunhilde Skrevet 27. februar 2013 #7 Skrevet 27. februar 2013 På Trines Matblogg finner du oppskriften på Moods of Norway-vafler. Jeg bruker minste sukkermengde og bytter kanel ut med kardemomme og syns vaflene blir supergode! Ellers er jeg helt uenig med den over her som sa at "jo flere egg, jo bedre". Den regelen bruker jeg når jeg lager pannekaker, men vafler blir bedre med få egg, mener jeg.
Gjest gjest17 Skrevet 28. februar 2013 #8 Skrevet 28. februar 2013 Jeg bruker denne, kjempegod! :-) 2 egg 1 dl sukker 2 dl skummet kulturmelk 1 1/ 2 dl søtmelk 1 dl vann 350 g hvetemel 1 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker 1/ 2 ts natron 1/ 2 ts kardemomme 125 g smeltet smør
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå