AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #1 Skrevet 20. februar 2013 Jeg pleier bare å ovnsbake den i folie med purre og salt/krydder/urter. Som tilbehør bruker jeg kokte grønnsaker, en dæsj kesam, og noen ganger potet. Håper på litt inspirasjon, for det blir fort det samme gamle, og man kan jo bli litt lei. Anonym poster: 00ab3e6f1caba9f66814ca67a567557e
Gjest Gjest Skrevet 20. februar 2013 #2 Skrevet 20. februar 2013 Jeg har for tiden dilla på laks stekt i pannen med chreme fraiche, basilikum og en dash soyasaus og naturligvis potet og salat til.
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #3 Skrevet 20. februar 2013 Lager lakseburger, laksewrap, ovnsbaker den eller pannestekt med masse deilige grønnsaker Anonym poster: d7fc23af711acd8f4d5d9f6805e45a38
Ruskemor Skrevet 20. februar 2013 #4 Skrevet 20. februar 2013 Kjæresten min overasket meg med denne lakseretten i går, for å si det sånn det var en suksess! Det smakte helt nydelig vi hadde også ris til. http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Ovnsbakt-laks-med-sitron elles så har lager vi mye laksewok, og så elsker jeg lakseburger med salsa nam nam nam!
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #5 Skrevet 20. februar 2013 Ovnsbaker i folie med masse hvitløk, chili og bladpersille, og krydrer med nykvernet pepper og maldonsalt. Serverer med pasta til. Eller så lager jeg denne retten http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Laks-og-brokkoli-i-form/%28parent_category_id%29/170/%28category_id%29/179 Anonym poster: ecd9ca39202ff4c57d614a8f87c66e71
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #6 Skrevet 20. februar 2013 I ovnen med en klatt smør og noen skiver sitron, 250 grader for å få dem criispy. Hiver hasselback poteter (dynket i olivenolje og salt) i ovnen også, og bruker grønnsaksmos som er ferdiglaget fra kjøleskapet. Liker når maten lager seg selv. Anonym poster: b6f258c80c79c01a2cae2f65c837ab1d
Sphynx Skrevet 20. februar 2013 #7 Skrevet 20. februar 2013 http://www.santamariaworld.com/Images/Products/Retail/2671.png bruker dette kryddere på alt! Særlig fisken. Det blir såååå godt. Kryddere kan være litt vanskelig å få taki.. men om du noengang får taki det, kjøp! Sååå godt!!
Botch Skrevet 20. februar 2013 #8 Skrevet 20. februar 2013 (endret) Laks liker jeg å holde enkelt. Salt og pepper, stekt på panne. Det synes jeg er mest snadder, men når jeg ikke vil stinke til kjøkkenet steker jeg dem udekket i ovnen med timian og sitronsaft over. Bruker oftest bare rømme som saus og serverer noe som avokado, sopp, asparges eller stekte poteter ved. Endret 20. februar 2013 av Botch
super-s Skrevet 20. februar 2013 #9 Skrevet 20. februar 2013 Jeg pleier å steke den i en teflonpanne, og kutte den i små biter for så å ha den i en grov tortillalefse med philadelphia light og agurk. Det er utrolig godt!
OhSerendipity Skrevet 20. februar 2013 #10 Skrevet 20. februar 2013 Laksefilet har jo uendelige muligheter :D Jeg iiker den best ovnsbakt. Enten kutter jeg de på siden og putter pesto, og creme fraiche inni og salt, pepper og sitron oppå. Enkelt og greit, og veldig godt. En annen variant er å kutte opp grønnsaker (favorittkombinasjonen min er rødløk, paprika, cherrytomater, purreløk, brokkoli og gulrot) og blande sammen olivenolje, timian, dill, salt og pepper som du heller over grønnsakene i en ildfast form (eller paiform, jeg synes det ser så delikat ut). Så lager jeg en saus av fløte eller creme fraiche, salt, sukker, en halv sitron eller en hel lime, karripulver, dill og en halv teskje tomatpuré som jeg varmer i en kjele. Selve laksen krydrer jeg kun med salt og pepper og litt dill, i tillegg til å pensle den med smør. Så legger du fisken i formen oppå grønnsakene og heller sausen over før du baker den i ovnen. Det smaker helt fantastisk! Ellers er jo laks utrolig godt i seg selv. Det skal egentlig ikke mer til enn å krydre den med salt og pepper, og lage en "dip" av rømme, salt, sukker og sitron til. Den kombinasjonen smaker utrolig godt sammen med laks. Mulighetene er uendelige.
Rubies_ Skrevet 20. februar 2013 #11 Skrevet 20. februar 2013 Bortsett fra å ovnsbake i folie sammen med masse grønnsaker, sitron, olivenolje og krydder. Så pleier jeg å rulle den i hvetemel, egg og sesamfrø og steke den på stekepanna. Noen ganger har jeg biter av laks oppi suppe og gryter. Lar den bare trekke noen minutter i suppa når suppa er sånn ca. ferdig. Laks er også knallgodt på grillen, selvfølgelig. Ellers er kokt laks veldig godt. Da bruker man riktignok ikke laksefilet, men mer laksestykker/lakseskiver. Kokt laks sammen med dillpoteter og kokte grønnsaker er nydelig, men laksen må være fersk (helst egenfiska!). Skal man være mange til bords, kan man ta en hel laks og ovnsbake i stedet for individuelle laksefileter. Det er knallgodt, og jeg syns det smaker bedre enn å ovnsbake èn og èn filet. Fyller den hele laksen med gulrøtter, løk, masse dill og andre urter, gjerne litt fenikkel, osv. ....jeg fikk lyst på laks!! Må lage det i morgen, tror jeg.
Gjest Silvermist Skrevet 20. februar 2013 #12 Skrevet 20. februar 2013 Har stort sett laksen i aluminiumsfolie, strør litt grovkornet pepper og salt over, en dæsj sitron, gulrøtter, brokkoli og purre rundt, en god dæsj creme fraiche oppå fisken. Lukker folien, inn i ovnen, og voilà, deilig middag som har laget seg selv. Og det er så enkelt og godt!
Gjest Funky Punk Skrevet 20. februar 2013 #13 Skrevet 20. februar 2013 I tillegg til alt annet nevnt, så er det godt å pakke inn fileten i butterdeig e.l sammen med urter og hva man enn får lyst på
Orchideae Skrevet 5. mars 2013 #15 Skrevet 5. mars 2013 (endret) Jeg gjør det enkel. Steker den litt "hardt" i panna med sitronpepper! Endret 5. mars 2013 av Orchideae
Djungelvrål Skrevet 5. mars 2013 #16 Skrevet 5. mars 2013 (endret) Skjær laksefilet i biter, skjær opp brokkoli, purre, paprika eller de grønnsakene du måtte ønske. Skjær potet i tynne skiver. Ha i bolle, ha i et par ss soyasaus og salt og pepper. Ha i folie og klem folien sammen på toppen. Bak på 200 gr i ovn i 45 min. Enkelt og nyyydelig. Også sparer du oppvask. Endret 5. mars 2013 av Liquorice
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå