AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #1 Skrevet 20. februar 2013 Har noen prøvd? Blir det godt? Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b
Gjest navnelapp Skrevet 20. februar 2013 #2 Skrevet 20. februar 2013 Usj, nei, det høyrest ille ut. Kva er galt med vatn, kveitemjøl, gjær og salt? 2
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #3 Skrevet 20. februar 2013 Usj, nei, det høyrest ille ut. Kva er galt med vatn, kveitemjøl, gjær og salt? Tenkte kanskje den blir litt fyldigere i smaken av kefir... Og er vel flere som bruker bakepulver istedet for gjær. Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b
Gjest navnelapp Skrevet 20. februar 2013 #4 Skrevet 20. februar 2013 Når du brukar bakepulver i staden for gjær lagar du scones. Og bakepulver klarer ikkje å heve deigen slik gjær gjer. Viss du vil prøve med kefir ville eg iallfall teke halvparten vatn og halvparten kefir. Husk på at når du brukar mjølk i staden for vatn i ein deig vert baksten mjukare. Du får med andre ord sannsynlegvis ikkje sprø pizzabotn, slik ein gjerne ønskar. 1
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #5 Skrevet 20. februar 2013 Når du brukar bakepulver i staden for gjær lagar du scones. Og bakepulver klarer ikkje å heve deigen slik gjær gjer. Viss du vil prøve med kefir ville eg iallfall teke halvparten vatn og halvparten kefir. Husk på at når du brukar mjølk i staden for vatn i ein deig vert baksten mjukare. Du får med andre ord sannsynlegvis ikkje sprø pizzabotn, slik ein gjerne ønskar. Ts Synes det høres godt ut jeg, scones er jo godt, og vil gjerne ha sånn tykk myk bunn, ikke tynn og sprø. Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b
Gjest navnelapp Skrevet 20. februar 2013 #6 Skrevet 20. februar 2013 Ts Synes det høres godt ut jeg, scones er jo godt, og vil gjerne ha sånn tykk myk bunn, ikke tynn og sprø. Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b Ja, det er jo berre å prøve. Det vil jo ikkje eksplodere eller noko slikt. Eg ville prøvd å kjevle den ganske tynt om eg var deg, men jamnt. Det verste som kan skje er at den smakar ekkelt og du må kaste den. Men det virkar jo som om du har trua.
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #7 Skrevet 20. februar 2013 Ja, det er jo berre å prøve. Det vil jo ikkje eksplodere eller noko slikt. Eg ville prøvd å kjevle den ganske tynt om eg var deg, men jamnt. Det verste som kan skje er at den smakar ekkelt og du må kaste den. Men det virkar jo som om du har trua. Ts, Den står i ovnen nå. Bunnen ble rar, var vanskelig å jobbe med deigen. Men blir spennende å se resultatet :-) Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #8 Skrevet 20. februar 2013 Ts, Den var nydelig! God og tykk bunn, smakte litt scones. God variasjon fra den vanlige gjærdeigen. Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b 1
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2013 #9 Skrevet 20. februar 2013 når du bruker surmelk så er det mye bedre å bruke natron i stedet for bakepulver. Anonym poster: 3b23563320d2fdf712f284393f4ae2a5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå