Gå til innhold

Pizzabunn med kefir og bakepulver


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen prøvd? Blir det godt?

Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b

Videoannonse
Annonse
Gjest navnelapp
Skrevet

Usj, nei, det høyrest ille ut. Kva er galt med vatn, kveitemjøl, gjær og salt?

  • Liker 2
Skrevet

Usj, nei, det høyrest ille ut. Kva er galt med vatn, kveitemjøl, gjær og salt?

Tenkte kanskje den blir litt fyldigere i smaken av kefir... Og er vel flere som bruker bakepulver istedet for gjær.

Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b

Gjest navnelapp
Skrevet

Når du brukar bakepulver i staden for gjær lagar du scones. Og bakepulver klarer ikkje å heve deigen slik gjær gjer. Viss du vil prøve med kefir ville eg iallfall teke halvparten vatn og halvparten kefir. Husk på at når du brukar mjølk i staden for vatn i ein deig vert baksten mjukare. Du får med andre ord sannsynlegvis ikkje sprø pizzabotn, slik ein gjerne ønskar.

  • Liker 1
Skrevet

Når du brukar bakepulver i staden for gjær lagar du scones. Og bakepulver klarer ikkje å heve deigen slik gjær gjer. Viss du vil prøve med kefir ville eg iallfall teke halvparten vatn og halvparten kefir. Husk på at når du brukar mjølk i staden for vatn i ein deig vert baksten mjukare. Du får med andre ord sannsynlegvis ikkje sprø pizzabotn, slik ein gjerne ønskar.

Ts

Synes det høres godt ut jeg, scones er jo godt, og vil gjerne ha sånn tykk myk bunn, ikke tynn og sprø.

Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b

Gjest navnelapp
Skrevet

Ts

Synes det høres godt ut jeg, scones er jo godt, og vil gjerne ha sånn tykk myk bunn, ikke tynn og sprø.

Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b

Ja, det er jo berre å prøve. Det vil jo ikkje eksplodere eller noko slikt. Eg ville prøvd å kjevle den ganske tynt om eg var deg, men jamnt. Det verste som kan skje er at den smakar ekkelt og du må kaste den. Men det virkar jo som om du har trua. :)

Skrevet

Ja, det er jo berre å prøve. Det vil jo ikkje eksplodere eller noko slikt. Eg ville prøvd å kjevle den ganske tynt om eg var deg, men jamnt. Det verste som kan skje er at den smakar ekkelt og du må kaste den. Men det virkar jo som om du har trua. :)

Ts,

Den står i ovnen nå. Bunnen ble rar, var vanskelig å jobbe med deigen. Men blir spennende å se resultatet :-)

Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b

Skrevet

Ts,

Den var nydelig! God og tykk bunn, smakte litt scones. God variasjon fra den vanlige gjærdeigen.

Anonym poster: 7db622a1388c8bf8ee35c318ec08036b

  • Liker 1
Skrevet

når du bruker surmelk så er det mye bedre å bruke natron i stedet for bakepulver.

Anonym poster: 3b23563320d2fdf712f284393f4ae2a5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...