Gjest LoisLane Skrevet 19. mars 2004 #1 Skrevet 19. mars 2004 Prøver igjen med en litt mer seriøs heading... Har altså kjøpt en hel parmaskinke - har noen tips til noe godt jeg kan gjøre med den?
Arkana Skrevet 19. mars 2004 #2 Skrevet 19. mars 2004 Jamie Oliver's Brunchbrød 1 kg hvetemel 5-6 dl varmt vann 50 g gjær 2 ss sukker 2 ss havsalt 20 skiver parmaskinke 16 egg, kokte i 8 minutter 4 mozzarellaer 4 håndfuller revet parmesan 4 håndfuller basilikum soltørkede tomater i olje rosmarinkvister olivenolje salt/pepper Bland det tørre i en bolle og rør inn væsken. Del i to, og kjevle hver del til den er 15-20 cm lang og 1 cm tykk. Fordel parmesanskiver på deigen og legg så hele egg over i en rad. Del mozzarella i skiver og fordel over. Strø over parmesan, revne basilikumblader og tomater. Rull sammen som en rullekake og snurr til en ring. Pensle med olivenolje og stikk rosmarinkvister i. Stek ved 180 grader i 35 minutter. Mozzarella in carozza 200 g mozzarella 4 skiver parmaskinke 8 skiver loff, helst daggammelt, uten skorpe litt smør 2-3 egg 3 ss melk salt/pepper 1 hakket løk 2 knuste hvitløksfedd 1 hakket rød paprika 1 boks tomater 2 ss tomatpuré 3 ss vann 1 ss sitronsaft hakket bladpersille Lag sausen først. Fres løk og hvitløk mykt i litt olje. Tilsett paprika og fres et par minutter til. Tilsett tomater, tomatpuré, vann, sitronsaft, salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk 10-15 minutter. Avkjøl sausen litt og kjør den så glatt med stavmikser. Hell tilbake i kjelen. Del mozzarellaen i fire skiver, så store som mulig. Skjær skinkeskivene i samme størrelse som osten. Smør et tynt lag smør på brødskivene og bruk skinke og ost til å lage 4 smørbrød, klem kantene godt sammen. Visp eggene med melken, salt og pepper. Dypp smørbrødene først i egg og la gjerne ligge der et par minutter. Stek dem gylne på begge sider i litt smør. La renne av på kjøkkenpapir og server varme med tomatsausen og persilledryss.
Gjest LoisLane Skrevet 19. mars 2004 #3 Skrevet 19. mars 2004 Takk! Dette så jo veeeldig fristende ut!
Tusseline Skrevet 19. mars 2004 #4 Skrevet 19. mars 2004 Dersom man ikke befinner seg på en kjip slankekur, er parmaskine i salat himmelsk! Mmmh!
Dødspingvinen Skrevet 20. mars 2004 #6 Skrevet 20. mars 2004 Parmaskinke er vel ikke så veldig fett, men det er ganske salt, og man skal ikke ha i seg store mengder salt når man slanker seg. Holder igjen vannet, vet du
Gjest Dalwhinnie Skrevet 20. mars 2004 #8 Skrevet 20. mars 2004 Jeg får besøk av ei venninne i kveld og har kjøpt parmaskinke. Tenkte å dekke bordet med skinke, klase-cherrytomater, olivenbrød fra Åpent Bakeri, forskjellige sorter oliven, soltørkede tomater og noe ost. Med vin til kan en sitte og plukke i timesvis i sånn mat.
Gjest LoisLane Skrevet 20. mars 2004 #9 Skrevet 20. mars 2004 Fikk lyst til å stikke bort til deg, jeg.... Men nå har jeg jo muligheten selv, da. Kos dere!
Gjest Poirot Skrevet 20. mars 2004 #10 Skrevet 20. mars 2004 Jeg får besøk av ei venninne i kveld og har kjøpt parmaskinke. Tenkte å dekke bordet med skinke' date=' klase-cherrytomater, olivenbrød fra Åpent Bakeri, forskjellige sorter oliven, soltørkede tomater og noe ost. Med vin til kan en sitte og plukke i timesvis i sånn mat.[/quote'] ' Den kombinasjonen der er supergod, ja!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå