Gå til innhold

Din beste salmaoppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet

Synes Salmalaks er så godt, men trenger oppskrifter for variasjon. Selv bruker jeg mye å steke den litt i panna og så servere med stekte grønnsaker eller salat og rømme. Flere?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Sjekk ut salma.no, der ligger det masse oppskriter.

Skrevet

Salmalaks som krydres med fiskekrydder og stekes lett i panne, hell over creme fraiche og kok den til saus. server med små ovnsstekte poteter, sukkererter og gulrøtter.

:heks:

  • Liker 1
Skrevet

Jeg liker godt å "panere" med sesamfrø (blandet med salt, pepper og cayenne) og steker den kjapt i olje slik at den er knasende utenpå og fortsatt litt rå inni. Spiser det med diverse wokede grønnsaker, evt. nudler/ris og dypper fisken i soyasaus.

Skrevet

Tusen takk for tips! Skal testes ut:-)

Skrevet

Salmalaks i folie, brokkoli, gulrøtter, pære, purre og annet godt du liker, kutter i små staver/buketter og tilsetter en liten klump med meierismør og så klart salt å pepper. Inn i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min! Vår favoritt, grønnsakene blir Sååå gode!!! Pære høres ikke godt ut men smaker fantastisk til!

Skrevet (endret)

Rå salma:

Bland 0,5 dl soya med 0,5 dl risvinseddik. Noen dråper sesamolje, finchoppet vårløk og en god klump finraspet ingefær. Skjær salma'n i tynne skiver, dander ut på tallerk. Hell sausen over. Strø nyvasket og ristet salatblanding (jeg liker baby-leafs blandingen best til dette) over og avslutt med noen dråper limesaft, samt sesamfrø hvis du har.

veldig fin forrett. Hvis du skal bruke som hovedrett ville jeg også brukt avocado i salaten:)

Endret av tulipangnageren
Skrevet

Min beste oppskrift:

1 pk ruccolasalat

1 rød løk

1 salmalaks - rå

1 lime

1 avocado

naturell kremost

soyasaus

Legg ruccola på et fat, del rødløken i tynne skiver og legg oppå ruccolaen. Del opp salmalaks i tynne skiver og legg oppå rødløken. Press lime over det hele. Avocado deles opp i skiver, og legges sammen med de andre ingrediensene. Kremosten kan serveres ved siden av, eller du kan bruke må biter og spre utover fatet med alle ingrediensene. Soyasaus brukes ved siden av som dipp. Utrolig godt, og fatet ser veldig pent ut hvis du danderer laksen og avocadoen pent :)

For å gjøre soyasausen litt mer spennende kan du koke 1 dl soyasaus sammen med 2 hakkede hvitløksbåter, 1 hakket chilli og 2 cm hakket ingefær. La det koke opp, og gjerne stå en stund så smaken fra chilli, hvitløk og ingefær trekker godt inn. sil deretter ut soyasausen :)

Anonym poster: 1f3e1df9f45483b49ea168d117348174

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...