Gå til innhold

asparges - tilbereding?


Anbefalte innlegg

Gjest dooris
Skrevet

Har kjøpt en bunte med asparges i dag. Har aldri spist asparges før, så det jeg lurer på er:

Hvor lenge skal asparges koke eller ev. trekke?

Er det noe på aspargesen som skal skjæres vekk og ikke spises?

Jeg er håpløs på ting jeg ikke har vært bort i før, så jeg blir glad for svar.

Gjest Poirot
Skrevet

Bøy den delen som er nederst til den knekker av seg selv. Den knekker på rikig sted. OBS ikke kast toppen, den er best!

Det som er smart er å bunte de i en bred "løkke" av aluminiumsfolie, da er de lette å ta ned og opp av gryten.

Serveres med smør og salt, evt litt spekeskinke. Mmmm!

(Husker ikke hvor lenge de skal koke)

Gjest Anonymous
Skrevet

De skal bare trekke i ca fem min.. det som er kjempe godt er å smelte smør og blande i rømme og helle det over aspargesene og drysse over parmesan...

Gjest Lady-M
Skrevet

Asparges skal kun få et lite oppkok hvis du vil ha de sprø. De blir fort overkokte og bløte og det er ikke godt.

Leste et tips en gang om å legge de et sekund i iskaldt vann rett etter oppkoket for å få de sprø. Har ikke prøvd det selv.

Gjest Anonymous
Skrevet

Du burde prøve å steke asparges i ovnen. Legg dem i form med olje, dryss over parmesan og grovt salt. Legg gjerne litt spekeskine på toppen. Og stek i ovenen til de er passe myke. Mmmmmm

Skrevet

Du MÅ prøve å steke asparges! Det er rett og slett fantastisk.

Ha pannen veldig varm,og ta i litt olje og litt smør....da brenner ikke smøret seg,men gir en deilig smak. Legg aspargesen i,og salt og pepre godt.

Dette går veldig fort,for de er best når de beholder spensten. La de så vidt få farge på to sider....

Veldig godt tilbehør,men også godt å bare knaske på!

Good luck!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...