Gjest Anonymous Skrevet 17. mars 2004 #1 Skrevet 17. mars 2004 Er LEI av urtesalt, hva annet kan jeg krydre med? (er snakk om ren ris, ingenting annet)
Tusenfryd Skrevet 17. mars 2004 #2 Skrevet 17. mars 2004 Jeg har kjøpt et såkalt "gresk krydder" som jeg synes setter en piff på ris. 1
Mette Skrevet 17. mars 2004 #3 Skrevet 17. mars 2004 Hvis du har i en blokk buljong og karri i koke vannet blir risen kjempe god.
Thomasine Skrevet 17. mars 2004 #4 Skrevet 17. mars 2004 Jeg bruker ofte litt buljong i. Skal jeg spise risen til kylling eller annen fugl bruker jeg hønsebuljong, skal jeg bruke den til kjøtt, kjøttbuljong - det samme med fiskebuljongen!
Arkana Skrevet 17. mars 2004 #5 Skrevet 17. mars 2004 Du kan bruke alt mulig rart i risen, safran gir en nydelig farge og smak. Ønsker du kun gulfargen er gurkemeie like bra. Spisskummen, koriander, sennepsfrø og andre krydder er også godt. Jeg koker også ris i hønsebuljong. Kanelstang, nellikspiker, karriblader og laurbærblad i kokevannet er også godt (ta dem ut før servering). Bytt ut litt av kokevannet med kokosmelk. Revet sitronskall i gir en god smak. Fres løk og hvitløk i litt olje før du har i risen og vannet. Rosiner, cashew nøtter, pinjekjerner, pistasjnøtter, hakkede friske urter, hakket chili, hakket vårløk, hakkede tørkede aprikoser, en håndfull erter er bare noen av ingrediensene du kan tilsette for en mer spennende ris.
Thomasine Skrevet 17. mars 2004 #6 Skrevet 17. mars 2004 Hvis du skal tilsette annet enn krydder er det også godt først å frese reven gulrot og hakket løk, så blande rå ris med og helle over vann. Nydelig smak på risen og flott farge!! :)
Glitterchick Skrevet 18. mars 2004 #7 Skrevet 18. mars 2004 Jeg pleier å frese litt hakket løk, hvitløk, en kanelstang og litt gurkemeie i smør, heller risen oppi, vender det i krydderblandingen og heller på vann til slutt. Ellers kan man blande oppi nesten hva som helst, rosiner, laubærblader, div. urter og krydderman liker.
Crispo Skrevet 18. mars 2004 #8 Skrevet 18. mars 2004 Jeg bare elsker karri, så her er den ofte brukt... aldri kylling uten karriris....
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå