Gå til innhold

Gi meg din beste indiske oppskrift :-)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har mange! Men her er et lite utvalg. All indisk mat serverer jeg med pilaffris, papadums, raita og naan.

Chicken Jalfrezi (4 pers.)

800 g kyllingkjøtt uten ben

1/2 kopp finrevet løk

1/2 kopp tomatpuré

salt etter smak

1/4 kopp revet ingefær

1/4 kopp presset hvitløk

1/4 kopp grovhakket løk

1/4 kopp hakket tomat

1/4 kopp hakket grønn paprika

2 ts garam masala

Del kyllingen i biter. Fres den revne løken i litt olje 5-7 minutter. Tilsett tomatpuré og la steke 10-15 minutter. Ta av varmen. Mariner kyllingen i salt, ingefær og hvitløk i 2 timer. Fresløk og løk/tomat-blandingen i litt olje. Tilsett kyllingen og paprika og stek til kjøttet er gjennomstekt. Rør inn garam masala til slutt.

Murg Tandoori (4-6 pers.)

4-6 kyllinglår

1 dl kefir

1 båt hvitløk

1 ss finhakket frisk ingefær

salt/pepper

1 ss chilipulver

1 ts garam masala

1 ts knuste fennikelfrø

1 ss olje

saften av 1/2 sitron

10 knuste cashewnøtter

1 ts gurkemeie

1 ts malt koriander

saften av 2 lime

1/2 ts sukker

litt salt

litt pepper

2 løk

4 tomater

1/2 agurk

1 grønn chili

finhakket frisk koriander

finhakket frisk mynte

Fjern skinnet på lårene og skjær dype snitt i kjøttet. Bland resten av ingrediensene til en marinade og hell i pose. Legg i kyllingstykkene og la ligge kjølig natten over. Tørk kjøttet og stek på rist ved 220 grader i ca 30 minutter.

Tomatsalat: Rør sammen limesaft, sukker, salt og pepper i en bolle til salt og sukker er løst opp. Tilsett grønnsakene i små terninger og bland inn urtene. Sett kaldt før servering.

Kylling i karri

600 g kyllingfilet

4 nellikspiker

4 hele kardemommefrø

1 kanelstang

2 laurbærblad

1 ts hakket ingefær

1 ts hakket hvitløk

3 dl vann

1 ts gurkemeie

2 dl finhakkede tomater

2 ss yoghurt naturell

2 ss kremfløte

1 ts sitronsaft

salt

frisk koriander

(1 ss garam masala kan erstatte nellik, kanel, kardemomme og laurbærblad.)

Surr finhakket løk, ingefør, hvitløk, nellik, kanel, kardemomme og laurbærblad.i 2-3 minutter. Tilsett vann, gurkemeie og chili, og stek til oljen "skiller seg". Tilsett kyllingfileten i biter og stek under omrøring i 5 minutter. Ha i finhakkede tomater, yoghurt og fløte og la trekke til sausen tykner. Rør om og smak til med sitronsaft og salt. Dryss over finhakket koriander til slutt.

Pilaffris

2 kopper basmatiris

4 kopper hønsebuljong

1 liten finhakket løk

2 knuste hvitløksfedd

2 ts gurkemeie

en liten håndfull frosne erter

en liten håndfull cashewnøtter

hakket koriander

Fres løk og hvitløk i litt olje og rør inn risen. Tilsett buljong og erter og la koke til risen er ferdig. Rør inn nøtter og koriander til slutt.

Naan

2,1 dl melk

1 1/2 ss sukker

25 g gjær

600 g hvetemel

1 ts salt

2 ts løkfrø

2 ts bakepulver

4 ss olje

2 1/2 dl yoghurt

Lunk melken til 37 grader. Tilsett halvparten av sukkeret og gjæren. La det stå 20-25 minutter. Ha melet i en bolle. Ha i resten av sukkeret, salt, løkfrø og bakepulver. Bland godt. Ha i olje, yoghurt og melk og bland sammen. Kna i 10-15 minutter, til den er glatt. Hell 1 ts olje i bollen og det samme over deigen. Dekk med et fuktig klede og la heve 1 -1 1/2 time. Varm ovnen til 275 grader (grillfunksjon). Del deigen i 10 emner som rulles til en kule og kjevles til en tåreformet leiv ca 1/2 cm tykk. Legg på stekebrett. Stek 2 min til den blåser opp. Snu og stek 1/2 minutt til. Oppbevar under fuktig klede eller i aluminiumsfolie til den skal spises.

Raita

et beger yoghurt naturell

ca 4-5 cm av en agurk

en stor tomat, uten frø

hakket frisk mynte

salt/pepper

litt malt spisskummen

Hell yoghurten i et kaffefilter som settes i et høyt glass og la det stå og renne til yoghurten er tykk. Ta vekk frøene av agurken og skjær resten i små terninger. Tomaten skjæres også i terninger. Bland alt sammen.

  • Liker 1
Skrevet

Denne har ikke noe navn, tror jeg. Men veldig godt:

1 hakket løk

2 kyllingfileter i biter

hvitløk

3 ss curypaste

1/2 boks kokosmelk

250 g cherry tomater delt i to

Stek kyllingen, ta dem av pannen og krydre med salt og pepper. Stek løk og hvitløk. Tilsett curypast. Tilsett kokosmel, og smak om det er sterkt nok. Tilsett evn litt mere curypast. Kok opp og tilsett cherry tomatene. Kok forsiktig til tomatene blir litt bløte og skinnet løsner litt, ca 5 min. Tilsett kjøttet, varm opp alt og server med ris og nanbrød.

Piglet

Gjest Pjusk
Skrevet

Mmmmm! Tuuusen takk!

Arkana: Hva er papadums?

Skrevet

Arkana: Hva er papadums?

Det er et slags indisk brød (flatbrød) laget av linsemel. Du får dem kjøpt enten ferdig friterte eller i helt flate pakker som du friterer selv, bare noen sekunder, så blåser de seg opp og blir sprø og gode. Finnes både "naturell" eller med f.eks. hvitløk, koriander e.l.

Gjest Pjusk
Skrevet

Kult! Det skal jeg prøve! Er ellers helfrelst på Nan (kjøpt på RIMI faktisk), men har aldri prøvd å bake selv.

By the way: Jeg samler oppskrifter og har tatt vare på mange av dine, Arkana! Takk! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...