Gjest Skrållan - ikke innlogget Skrevet 17. mars 2004 #1 Skrevet 17. mars 2004 Har et diiigert stykke svinefilet hjemme (ikke sånn lekker filet man helsteker, men en...diger klump kjøtt om dere skjønner!) Blir nok til to-tre middager for oss to der hjemme, men ble plutselig blank i forhold til HVA jeg skal lage av den? En del ender opp i en wok i alle fall, men så da...? Ikke veeeldig glad i Uncle Ben's sauser som kanskje er typisk svinebiff-tilbehør....
Gjest Myumi Skrevet 17. mars 2004 #2 Skrevet 17. mars 2004 Stek den på samme måte som oksestek eller dyrestek, marinert i ovnen med termometer- det smaker helt herlig.
Gjest gjest1 Skrevet 17. mars 2004 #4 Skrevet 17. mars 2004 av og til kjøper jeg store stykker med svineflatbiff på tilbud. den skjærer jeg i 1/2-1 cm tykke skiver på tvers av fiberretningen. De små og stygge skivene blir wok, mens resten av skivene pakker jeg inn i porsjonspakker og fryser. Slike skiver bruker jeg til mye rart. favoritten er å banke de flate og fylle de med gode ting (sopp, urter, ost, bacon), panere de i hvetemel-egg-griljemel og steke i panne. Kjempelett og nydelig til stekte potetbåter/ris/pasta og grønnsaker.
nessi Skrevet 17. mars 2004 #5 Skrevet 17. mars 2004 Dersom dere er glad i taco kan du dele kjøttet i terninger og steke det. Jeg pleier å steke kjøttet sammen med minimais, paprika, løk og bønneskudd, så blander jeg inn taco-krydderposen og lar det stå og surre litt. Vi spiser det med tortillalomper eller pitabrød, salat, ost, salsasaus og rømme (evt. andre godsaker).
Pusekatt Skrevet 17. mars 2004 #6 Skrevet 17. mars 2004 Stek den i pene stykker og lag fløtesaus til! Poteter/ris og kokte babygulrøtter/rosenkål er godt til også.
Arkana Skrevet 17. mars 2004 #7 Skrevet 17. mars 2004 * Del svinefileten (eller et stykke av den) nesten gjennom på langs. Fyll med kremost og gjerne friske urter. Klem igjen og surr baconskiver rundt. Grill eller stek 12-15 minutter, snu ofte. Blåmuggost og hakket løk er også godt fyll. Svinefilet i eplesaus (4 pers.) 4 svinefileter 2 epler, i tynne skiver 1 ss finhakket rosmarin 2 kopper tørr hvitvin 30 g smør 1 ss olje 1 kopp fløte 2 ss ripsgelé 1 ts maisenna 2 ts sitronsaft Bland epler, rosmarin og vin i en kjele. Kok opp og la småkoke under lokk none minutter, til eplene er myke. Sil av og behold væsken. Fres kjøttet brunt i smør og olje, tilsett eplevæsken og kok opp. La småkoke under lokk 10 minutter. Ta kjøttet ut av pannen og rør inn fløte og ripsgelé. Rør in maisenna rørt ut i sitronsaft. La småkoke under omrøring til sausen tykner. Del kjøttet i skiver og legg tilbake i pannen, la varmes opp før servering. Gryterett med svin (6 pers.) 900 g svinefilet 3 ss olivenolje 1,5 dl rødvin 2,5 ss soyasaus salt/sitronpepper 1 stor purre i ringer 15 småløk 2 hvitløksbåter i tynne skiver 2 paprika i strimler 3 gulrøtter i tynne skiver ¾ pakke fryste grønne erter 1,5 dl rødvin 4 dl fløte 1-2 ss lys kraft 150 g revet ost Skjær kjøttet i tynne skiver. Bland sammen olje, vin, soyasaus, salt og pepper og la kjøttet marinere i blandingen i minst 2 timer. Stek purre, småløk og hvitløk i skiver i smør uten at det blir brunt. Legg over i en gryte. Stek paprika og gulrotskiver noen minutter. Krydre med salt og pepper, og over i gryten. Sil marinaden fra kjøttet og hell den i gryten. Brun kjøttet noen minutter og legg det også i gryten. Visp ut av pannen med vin og hell i gryten. Rør inn fløte, kraft og ost. La koke over svak varme 15-20 minutter. Kreolsk svin (4 pers.) 2 auberginer grov havsalt 2 ss olivenolje 1 kg svinefilet, delt i 2 cm terninger 1 stor løk, i tynne skiver 2 knuste hvitløksfedd en boks hermetiske, hakkede tomater (uten væsken) 1 finhakket grønn chili ½ ts salt ½ ts pepper 1,25 dl buljong Skjær auberginene i 1 cm skiver. Legg på kjøkkenpapir og dryss på salt, legg kjøkkenpapir oppå. La stå 20 minutter og skyll dem under vann. Tørk og skjær i 1 cm terninger. Fres svinekjøttet brunt i olje og ta ut. Fres løk, hvitløk og aubergine 10 minutter. Tilsett kjøtt, tomater, chili, salt, pepper og buljong og la småkoke under lokk i 1 time, rør av og til. Server med ris og grønn salat.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå