Gå til innhold

Middag for to til under 10-kroningen?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har noen tips her?

1) Tomatsuppe er jo en vinner, de store butikkjedene tilbyr 2-pakninger til ca. en tikroning.

Som tillegg kan man ha enten et par egg, julepølse til 3 kr for 400 gram i etterjulstilbud eller tunfisk til ikke mange kroner boksen.

2) Et annet alternativ er spagetti eller ris, og ikke så mye mer til.

3) Havregrynsgrøt koster så å si ingenting.

Noen som har andre tips?

Anonym poster: e43e61929d6c42d7957dcfaf19c1d9ff

Videoannonse
Annonse
Gjest navnelapp
Skrevet

Det kjem an på korleis du reknar. Viss du går i butikken med ein tiar og skal handle den aktuelle middagen ville det nok blir tynt. Har du ting i matskapet? Smør, mjøl, salt, sukker, krydder og andre tørrvarer? I så fall er det mogeleg. Viss du kjøper følgande:

2 liter mjølk (30,-)

1 First price fiskepuddingsnabb (15?)

1 pakke med 18 egg, First price (40)

1 pakke (250 g) familieskinke, First price el.l. (20)

1 kg løk (10)

2 paprika (6)

1 kg gulrøtter (10)

2 kg poteter (20)

Så kan du lage fiskegrateng ein dag, med kokte gulrøtter, lagar du ei romsleg form har du restar til dag 2. Kvit saus av 1 liter mjølk, fiskepudding i bitar oppi, saman med makaroni frå tørrvareskapet, ein hakka løk og to egg. Kokte gulrøtter og poteter til. Så lagar du ein pai dag tre, som du fyller med skinkebitar, løk og paprika, og litt mjølk. Restar til dag 4. Dag fem lagar du graut med halvparten mjølk (4 dl) og halvparten vatn, og havregryn frå tørrvareskapet. Dag seks lagar du pasta carbonara med 2 dl kvit saus istaden for fløte, eit egg og skinkebitar som du fresar litt i steikepanna. Dag sju lagar du pytt i panne, med steikte poteter, paprika, løk og litt skinke. Dag åtte lagar du omelett med skinke, løk og egg, spedd ut med litt mjølk eller vatn.

Dag ni kokar du ein god porsjon ris frå tørrvarelageret, og lagar steikt ris med skinke, løk, paprika og to egg knekt oppi. Soyasaus frå tørrvarelageret. Restar på dag ti. Dag elleve blir ein ny grautdag, og dag 12 har du nok poteter igjen til ein ny runde med pytt i panne. To dagar med graut til då, så er du i mål. :) Har du nokre boksar tomatar i tørrvarelageret kan du lett lage tomatsuppe frå botnen av, med ein smet av mjøl og smør, spe med buljong og ha i tomatar og løk som du kokar godt, og køyrer glatt med stavmiksar.

Så det er mogeleg, men det krev at porsjonane ikkje er så store og at du renonserer på dei eksklusive råvarene.

Merk at her blir skinka meir eit "krydder", ein kan ikkje bruke meir enn 50 g per middag for at dette skal fungere. Men i carbonara og omelett er 50 g heilt ok.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...