Gjest baby-E Skrevet 16. mars 2004 #1 Del Skrevet 16. mars 2004 Heisann! Noen som kan hjelpe meg med en "oppskrift" på gresk salat!!??!! Gjerne andre gode salater også.... :bukke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 16. mars 2004 #2 Del Skrevet 16. mars 2004 I min "greske" salat har jeg tomater, agurk, rødløk i tynne strimler og fetaost, noen ganger og svarte oliven hvis jeg har. Lager dressing av litt god sennep ca 1/2 ts, 1 ss god vineddik( balsamico eller sherry) visper dette godt og sper med olivenolje ca 4 ss. Smaker til med salt og pepper. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bøllefrøet unplugged Skrevet 16. mars 2004 #3 Del Skrevet 16. mars 2004 Riv opp issalat eller lignende og legg i en skål. Kutt opp 4-5 store bifftomater, tilsett 150 gram fetaost og 150 gram sorte oliven. Hell over olivenolje og krydre med basilikum... Server med nybakt brød og smør. SNADDERMAT! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Moonshadow Skrevet 16. mars 2004 #4 Del Skrevet 16. mars 2004 Veldig godt med taziki ved siden av også... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 16. mars 2004 #5 Del Skrevet 16. mars 2004 Riv opp issalat eller lignende og legg i en skål. Kutt opp 4-5 store bifftomater, tilsett 150 gram fetaost og 150 gram sorte oliven. Hell over olivenolje og krydre med basilikum... Server med nybakt brød og smør. SNADDERMAT! Dette er vel egentlig ikke den tradisjonelle greske salaten? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 16. mars 2004 #6 Del Skrevet 16. mars 2004 Dette er vel egentlig ikke den tradisjonelle greske salaten? Nope, tror ikke det jeg heller. Jeg har både arbeidet og feriert mye i Hellas, og har aldri fått issalat i Gresk salat. Derimot: slangeagurk, bifftomat, rødløk, sort oliven, fetaost og denne lysegrønne paprika-type-tingen som jeg aldri har funnet det norske navnet på Å ja, brød og tzatziki er jo nesten et must ved siden av da. Pliiiis. Send meg til Hellas nååååå Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 16. mars 2004 #7 Del Skrevet 16. mars 2004 Nope, tror ikke det jeg heller. Jeg har både arbeidet og feriert mye i Hellas, og har aldri fått issalat i Gresk salat. Derimot: slangeagurk, bifftomat, rødløk, sort oliven, fetaost og denne lysegrønne paprika-type-tingen som jeg aldri har funnet det norske navnet på Å ja, brød og tzatziki er jo nesten et must ved siden av da. Pliiiis. Send meg til Hellas nååååå Sånn er jeg vant til og. Å, nå gleder jeg meg til Hellas-turen jeg skal på i sommer Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 16. mars 2004 #8 Del Skrevet 16. mars 2004 Dette er vel egentlig ikke den tradisjonelle greske salaten? Så kom med den "rette" oppskriften? Eller har du ingen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
@lfa Skrevet 16. mars 2004 #9 Del Skrevet 16. mars 2004 Jeg bruker cherrytomater (som jeg synes er så utrolig mye bedre enn andre typer tomat), agurk, fetaost, rødløk, paprika, olivenolje (eventuelt fetamarinade hvis jeg bruker den type feta), nykvernet pepper og av og til basilikumblader. Det skal jo egentlig være oliven oppi også, men det liker jeg ikke... :oops: Tilbehøret skal selvfølgelig være tzatziki og hvitløksbrød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Moonshadow Skrevet 16. mars 2004 #10 Del Skrevet 16. mars 2004 Så kom med den "rette" oppskriften? Eller har du ingen? Det skal ikke være issalat eller noe sånt i. Jeg bodde i Hellas og så aldri noe av det i gresk salat. Man bruker tomat, paprika, oliven, rødløk og den grønne tingen som jeg ikke vet hva heter, fetaost, agurk også olje over. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 16. mars 2004 #11 Del Skrevet 16. mars 2004 Så kom med den "rette" oppskriften? Eller har du ingen? Det var ikke ment slemt på noen måte, baklager hvis du tok det slik opp. I alle fall, når jeg er i Hellas, får jeg servert gresk salat som inneholder tomater, agurk, rødløk. grønn paprika, fetaost og oliven. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 16. mars 2004 #12 Del Skrevet 16. mars 2004 Sorry Fisk - den "grønne" tingen, er det okra dere mener? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrållan - ikke innlogget Skrevet 17. mars 2004 #13 Del Skrevet 17. mars 2004 Gresk salat - på 'Egina-vis' 8) GODE, duftende klasetomater i båter Agurk uten kjerne i halvmåner Rødløker i strimler Kalamata-oliven Fetaost i skiver (IKKE de marinerte terningene man kjøper på glass) Hvitvinseddik og olivenolje etter smak. Strø litt tørket oregano over fetaosten. Oliven og ost legges på toppen av salaten, folk er veldig forskjellig ang hvor godt de liker dette - jeg foretrekker omtrent dobbelt så mye ost som kjæresten f eks.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 17. mars 2004 #14 Del Skrevet 17. mars 2004 Sorry Fisk - den "grønne" tingen' date=' er det okra dere mener?[/quote'] Kanskje det er det det heter? Den grønne-a-la-paprika-duppedingsen som jeg mener er iallfall som en lysegrønn paprika, men noe mer avlang og har tynnere "vegger". Mild smak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elze Skrevet 17. mars 2004 #15 Del Skrevet 17. mars 2004 Den lysegrønne (nærmest hvite?) paprikatingen er da rett og slett paprika, tror ikke denne typen er så vanlig i Norge, men mener å ha sett det i innvandrerbutikker.. Det er i hvert fall ikke okra. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 17. mars 2004 #16 Del Skrevet 17. mars 2004 okra smaker også helt forjævlig hvis den ikke er kokt eller stekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
NullHull Skrevet 18. mars 2004 #17 Del Skrevet 18. mars 2004 Den lysegrønne (nærmest hvite?) paprikatingen er da rett og slett paprika, tror ikke denne typen er så vanlig i Norge, men mener å ha sett det i innvandrerbutikker.. Det er i hvert fall ikke okra. Ja jeg ser den også til stadighet i velassorterte butikker. Har alltid også gått ut fra at det er en type paprika. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå