AnonymBruker Skrevet 20. januar 2013 #1 Skrevet 20. januar 2013 Jeg får i meg altfor lite grønnsaker, og har nå nylig lagt min elsk på blomkålmos. Spiser 500 gr blomkål av gangen(blir som et eget måltid), med en liten dæsj fløte og smør, og krydder. Er blomkål "sunt nok"? Bruker ikke mye smør og fløte altså, men litt, for å gjøre smaken og konsistensen litt mer spennende. Hva får jeg egentlig i meg når jeg spiser så mye blomkål? Anonym poster: e1e7fdbc25e637957048142c774887a6
~white lady~ Skrevet 20. januar 2013 #2 Skrevet 20. januar 2013 Blomkål er sunt! http://www.næringsinnhold.no/blomk%C3%A5l-kokt.html
Djungelvrål Skrevet 20. januar 2013 #3 Skrevet 20. januar 2013 Ja det er sunt, men for å variere litt kan du jo bare ha i f.eks litt brokkoli. purre, eller gulrot.
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2013 #4 Skrevet 20. januar 2013 Prøv f.eks. brokkoli-puré. Kjør lettkokt brokkol (gjerne kokt frossen brokkoli) food processoren. Veldig godt! Rart at "mos" gr en så annen smaksopplevelse enn "naturell".. Anonym poster: 6c222a97cd1ed131e7375d9145b4868e
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2013 #5 Skrevet 20. januar 2013 Du spiser vel mer enn blomkål?? Anonym poster: 79dd598352236b42e067745c7878fb1c
AnonymBruker Skrevet 20. januar 2013 #6 Skrevet 20. januar 2013 Du spiser vel mer enn blomkål?? Anonym poster: 79dd598352236b42e067745c7878fb1c I løpet av dagen, ja, selvfølgelig. Anonym poster: e1e7fdbc25e637957048142c774887a6
Jitrois Skrevet 21. januar 2013 #7 Skrevet 21. januar 2013 Det er sunt, ja. Men man må som med alle andre sunne (og usunne) ting begrense inntaket. Jeg tror ikke det er direkte usunt å spise det hver dag, men det er definitivt mye sunnere dersom du får i det andre grønnsaker også. Kanskje du kan blande det med andre grønnsaker? Brokkoli, gulrot, potet, spinat... hva enn du liker. Husk at hardt smør er veldig usunt, så du må være bevisst på å ikke spise for mye av dette.
Scherbatsky Skrevet 21. januar 2013 #8 Skrevet 21. januar 2013 Blomkålmos er sunt og godt som fytti rakkern! Prøv og bland litt brokkoli også nedi, NAM! Variasjon. Jeg bruker dette til laks (med brokkoli, paprika og litt rødløk stekt som laksepakke i folie, med smør, salt, pepper og litt forskjellige smaker) og til kylling. SUPERGODT! Så og si ikke karbohydrater i det, smaken er god uten for mye salt (prøv heller masse pepper i, NAM!) og man kan bruke det til så mangt! 1
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2013 #9 Skrevet 21. januar 2013 Husk at hardt smør er veldig usunt, så du må være bevisst på å ikke spise for mye av dette. Flaks at jeg pleier å ha smøret stående på kjøkkenbenken så det blir mykt da. Anonym poster: 318a5a5a2c392c810759d85f8d9e4a01 13
Jitrois Skrevet 22. januar 2013 #10 Skrevet 22. januar 2013 Flaks at man kan kjøpe smør på butikken som allerede er mykt.
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2013 #11 Skrevet 22. januar 2013 Du kan fint bytte ut fløten med noe magrere -> matfløte, mager creme fraiche, kesam/mager kesam. Jeg pleier å bruke cottage cheese (+salt og pepper). CC får smørsmak når den blir varmet opp. Anonym poster: 77855fef102c6ec66dbb5b1dcd6ea642
Gjest alille Skrevet 22. januar 2013 #12 Skrevet 22. januar 2013 Flaks at man kan kjøpe smør på butikken som allerede er mykt. Det gjør man da ikke. 4
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2013 #13 Skrevet 22. januar 2013 . Husk at hardt smør er veldig usunt, så du må være bevisst på å ikke spise for mye av dette. Å, er det? Hvorfor er det så usunt? Blomkålmos er sunt og godt som fytti rakkern! Prøv og bland litt brokkoli også nedi, NAM! Variasjon. Jeg bruker dette til laks (med brokkoli, paprika og litt rødløk stekt som laksepakke i folie, med smør, salt, pepper og litt forskjellige smaker) og til kylling. SUPERGODT! Så og si ikke karbohydrater i det, smaken er god uten for mye salt (prøv heller masse pepper i, NAM!) og man kan bruke det til så mangt! Det blir fort en god del karbohydrater med blomkål og brokkoli, men det kommer jo selvfølgelig an på hvor lite karbohydrater man eventuelt ønsker å få i seg da. Anonym poster: a7454bf6864e7c69cfec6598648668d8 3
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2013 #14 Skrevet 22. januar 2013 Flaks at man kan kjøpe smør på butikken som allerede er mykt. Det må være en forferdelig jallasjappe du handler i. I butikken skal smør oppbevares kjølig og da er det hardt. Husk at det er bare smør som er smør. Margarin er margarin. Anonym poster: 318a5a5a2c392c810759d85f8d9e4a01 4
Kamikatze Skrevet 22. januar 2013 #15 Skrevet 22. januar 2013 Eh... Blodet vårt holder ikke kjøleskapstemperatur, så fett som blir flytende rundt kroppstemperatur er ikke så ille som tidligere antatt. 2
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2013 #16 Skrevet 22. januar 2013 Eh... Blodet vårt holder ikke kjøleskapstemperatur, så fett som blir flytende rundt kroppstemperatur er ikke så ille som tidligere antatt. Riktig! Mettet fett er sunt fett. Det er kunstige fettsyrer som margarin man skal holde seg unna hvis man bryr seg om hjertehelsen sin. De største risikofaktorene for hjertesykdom er kunstige fettsyrer, stress og røyking. Mettet fett har ingen effekt på risikoen for hjertsykdom, verken positiv eller negativ. Tom Naughton (dokumentaren Fat Head) skrev faktisk nylig om risikokalkuleringen og hjertesykdom blant nordmenn. Risikokalkuleringen sier at allerede som førtiåringer har 85.9% av norske menn HØY risiko for hjertesykdom. Da burde jo norske menn dø som fluer av hjertesykdom? Nei, norske menn har ganske lav forekomst av hjertesykdom faktisk... Det sier jo tydelig at noe er veldig galt med risikokalkuleringen. Anonym poster: 40308d6c148434dfb39f49320daca1e2 2
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2013 #17 Skrevet 23. januar 2013 Til TS: blomkålmos (evt brokkolimos og lignende) er veldig sunt. Det gjør absolutt ingenting at du tar i fløte eller smør, så lenge du tåler melkeprodukter da. Jeg spiser LCHF og bruker blomkålmos i stedet for potetmos. Dampet blomkål, en skvett fløte, en stor klump smør (ikke margarin for dere som tydeligvis ikke vet forskjellen) og litt krydder tas en kjapp runde i stavmikser (eller blender hvis jeg lager stor porsjon). Det er veldig lite karbohydrater i blomkål og brokkoli, så det er ikke noe pes. 500g blomkål eller brokkoli blir bare 10-11g karbohydrater. Jeg spiser streng LCHF og spiser en hel brokkoli nesten hver dag. Eeelsker stekt brokkoli. Anonym poster: 40308d6c148434dfb39f49320daca1e2 2
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2013 #18 Skrevet 23. januar 2013 Til TS: blomkålmos (evt brokkolimos og lignende) er veldig sunt. Det gjør absolutt ingenting at du tar i fløte eller smør, så lenge du tåler melkeprodukter da. Jeg spiser LCHF og bruker blomkålmos i stedet for potetmos. Dampet blomkål, en skvett fløte, en stor klump smør (ikke margarin for dere som tydeligvis ikke vet forskjellen) og litt krydder tas en kjapp runde i stavmikser (eller blender hvis jeg lager stor porsjon). Det er veldig lite karbohydrater i blomkål og brokkoli, så det er ikke noe pes. 500g blomkål eller brokkoli blir bare 10-11g karbohydrater. Jeg spiser streng LCHF og spiser en hel brokkoli nesten hver dag. Eeelsker stekt brokkoli. Anonym poster: 40308d6c148434dfb39f49320daca1e2 Jeg spiser streng lavkarbo og må begrense blomkålspisingen til 100-150 g om dagen, fordi det er en del karbo i det, mer enn mange andre grønnsaker. Spiser mye andre grønnsaker ved siden av da, så hadde jeg ikke gjort det kunne jeg nok spist litt mer Anonym poster: a7454bf6864e7c69cfec6598648668d8
Gjest EryMax Skrevet 23. januar 2013 #19 Skrevet 23. januar 2013 Flaks at man kan kjøpe smør på butikken som allerede er mykt. Ja klart at bordmargarin er mykt selv i kjøleskap men det er hverken Melange margarin eller smør
AnonymBruker Skrevet 23. januar 2013 #20 Skrevet 23. januar 2013 Jeg spiser streng lavkarbo og må begrense blomkålspisingen til 100-150 g om dagen, fordi det er en del karbo i det, mer enn mange andre grønnsaker. Spiser mye andre grønnsaker ved siden av da, så hadde jeg ikke gjort det kunne jeg nok spist litt mer Anonym poster: a7454bf6864e7c69cfec6598648668d8 Blomkål og brokkoli har ca 3 g per 100 g. Det er lite. Jeg spiser 20-25g kh per dag, altså ganske så "strengt" og spiser som sagt lett en brokkoli til dagen. Og jeg spiser andre grønnsaker jeg også, men jeg er så glad i brokkoli så brokkoli er ofte eneste grønnsaken til det måltidet. Spiser andre grønnsaker også altså. Spiser alle grønnsaker som vokser over jorda, men det går mer brokkoli enn av de andre. Anonym poster: 40308d6c148434dfb39f49320daca1e2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå